En tröst för Magnus Hedman

Magnus Hedman har stora ekonomiska problem. Han tvingas göra sig av med sin bil, måste sälja sitt hus efter att han har förlorat både sin hustru och företaget. Nu kommer ändå en rolig nyhet – han har fått nytt jobb.

Den förre proffs- och landslagsmålvakten erkänner att han är närmast utblottad.  Han har tvingats till att försätta sitt företag, MHM-Hedman Management AB, i konkurs och måste nu också försöka sälja sitt hus i Sigtuna.

Fantasisummor

Han tillbakavisar uppgifterna att han skulle ha tjänat runt 100 miljon kronor under de tio framgångsrika år och menar att ett dyrt leverne har urholkat hans tillgångar.

Exhustrun Magdalena Graaf har stämt honom på en miljon kronor. Magdalena Graafs advokat Per E Samuelson anser att konkursen är suspekt.

- Hedman försöker illustrera på olika sätt att han saknar pengar. Men för oss är det enkelt. Han tjänade under tio år som proffs uppskattningsvis hundra miljoner före skatt. Han säger att pengarna är slut men bevisa det då.

Gav själv 5,3 miljoner

Magnus Hedman köpte huset i Sigtuna 2008 när paret hade återförenats och sedan sålt huset vid Odenplan i Stockholm för att försöka skapa ett nytt liv.

Efter skilsmässan har Magnus Hedman velat bo i närheten av barnen som vistas mycket hos sin mamma, Magdalena Graaf. Men nu vill Hedman sälja och begär 6,7 miljoner kronor för ett falurött hus som är byggd 1912.
Enligt hans advokat är huset belånat.

- Ja, det ska säljas, men jag har inga mer kommentarer. Det är som det är. Om människor vill göra gällande att jag ljuger om min ekonomi kan jag inte göra något åt det, säger Magnus Hedman i Expressen.
Husets taxeringsvärde ligger på drygt 3 miljoner kronor. Magnus Hedman gav 5,3 miljoner kronor.

Blir chefsinstruktör

Samtidigt framkommer att han har fått jobb efter att ha varit arbetslös i nästan ett år. Tidigare var han bl a expertkommentator i TV.

Målvaktsakademien Swedish Goalkeeper Academy som utbildar fotbollsmålvakter i hela landet har knutit upp Magnus Hedman som Chefsinstruktör i Akademien.

Magnus Hedman har bland annat spelat 58 Landskamper för Sverige och har en lång och framgångsrik proffskarriär bakom sig och det är den samlade erfarenheten som ligger bakom anställningen.

Hans första officiella uppdrag blir den Målvaktscamp som Akademien arrangerar i Norrköping den 8-9 april.

- Magnus tillför ytterligare spetskompetens och dynamik till Akademien, säger Akademins ansvarige, Per Fahlman,  med ett förflutet i Hammarby.

- Jag ser fram emot att få bidra med mina kunskaper och erfarenheter till att hjälpa och utveckla svensk målvaktsträning. Det är dags att Sverige får fram fler och bättre fotbollsmålvakter, säger Magnus Hedman själv.
 

Östersunds FK har lyckats samla in 20 miljoner kronor.

- Målet är uppnått, lyder glädjemeddelandet på klubbens hemsida

Det var tidigt i höstas som ÖFK satte upp målet att få in 20 miljoner kronor i externt kapitaltillskott för att klara ekonomin.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Dagen kryper sakta närmare. Ni vet, första söndagen i mars är det alltid dags. 15 000 skidåkare  preparerade i Berga By, minst det tiodubbla antalet människor lika redo vid TV:n. Vasaloppets strapatser delas av åtskilliga, nio mil kräver en hel del. I år kanske mer än på många år. Det är minimalt med snö.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.