En tröst för Magnus Hedman

Magnus Hedman har stora ekonomiska problem. Han tvingas göra sig av med sin bil, måste sälja sitt hus efter att han har förlorat både sin hustru och företaget. Nu kommer ändå en rolig nyhet – han har fått nytt jobb.

Den förre proffs- och landslagsmålvakten erkänner att han är närmast utblottad.  Han har tvingats till att försätta sitt företag, MHM-Hedman Management AB, i konkurs och måste nu också försöka sälja sitt hus i Sigtuna.

Fantasisummor

Han tillbakavisar uppgifterna att han skulle ha tjänat runt 100 miljon kronor under de tio framgångsrika år och menar att ett dyrt leverne har urholkat hans tillgångar.

Exhustrun Magdalena Graaf har stämt honom på en miljon kronor. Magdalena Graafs advokat Per E Samuelson anser att konkursen är suspekt.

- Hedman försöker illustrera på olika sätt att han saknar pengar. Men för oss är det enkelt. Han tjänade under tio år som proffs uppskattningsvis hundra miljoner före skatt. Han säger att pengarna är slut men bevisa det då.

Gav själv 5,3 miljoner

Magnus Hedman köpte huset i Sigtuna 2008 när paret hade återförenats och sedan sålt huset vid Odenplan i Stockholm för att försöka skapa ett nytt liv.

Efter skilsmässan har Magnus Hedman velat bo i närheten av barnen som vistas mycket hos sin mamma, Magdalena Graaf. Men nu vill Hedman sälja och begär 6,7 miljoner kronor för ett falurött hus som är byggd 1912.
Enligt hans advokat är huset belånat.

- Ja, det ska säljas, men jag har inga mer kommentarer. Det är som det är. Om människor vill göra gällande att jag ljuger om min ekonomi kan jag inte göra något åt det, säger Magnus Hedman i Expressen.
Husets taxeringsvärde ligger på drygt 3 miljoner kronor. Magnus Hedman gav 5,3 miljoner kronor.

Blir chefsinstruktör

Samtidigt framkommer att han har fått jobb efter att ha varit arbetslös i nästan ett år. Tidigare var han bl a expertkommentator i TV.

Målvaktsakademien Swedish Goalkeeper Academy som utbildar fotbollsmålvakter i hela landet har knutit upp Magnus Hedman som Chefsinstruktör i Akademien.

Magnus Hedman har bland annat spelat 58 Landskamper för Sverige och har en lång och framgångsrik proffskarriär bakom sig och det är den samlade erfarenheten som ligger bakom anställningen.

Hans första officiella uppdrag blir den Målvaktscamp som Akademien arrangerar i Norrköping den 8-9 april.

- Magnus tillför ytterligare spetskompetens och dynamik till Akademien, säger Akademins ansvarige, Per Fahlman,  med ett förflutet i Hammarby.

- Jag ser fram emot att få bidra med mina kunskaper och erfarenheter till att hjälpa och utveckla svensk målvaktsträning. Det är dags att Sverige får fram fler och bättre fotbollsmålvakter, säger Magnus Hedman själv.
 

Skuldtyngda Östersunds FK:s desperata handling att skriva upp värdet på spelartruppen till 64,9 miljoner kronor för att rädda elitlicensen får bakläxa av Svenska fotbollförbundets ekonomichef Kjell Sahlström.  ÖFK gick med drygt 50 miljoner i förlust 2019 och det egna kapitalet visade på minus 19,7 miljoner vid årets slut.

- Nej, man kan inte göra på det här sättet och det vet alla klubbar, säger Sahlström, som också är sekreterare i licensnämnden, till SVT Sport. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Nu finns svart på vitt. 22 personer i Fifas exekutivkommitté fick mutor för att rösta så att Ryssland och/eller Qatar tilldelades fotbolls-VM 2018 och 2022 menar amerikanska åklagare enligt The New York Times.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Nent Group med Viasat förlorar rättigheterna till Champions League efter 29 år. En ny aktör tar över efter säsongen 2021?  Dagens Media skriver att Telia, som äger TV4, har köpt rättigheterna för 1 miljard kronor per år. Telia uppges ha köpt rättigheten till 2024.

Det uppges vara samma summa som Nent Group betalade för rättigheten i Sverige, Danmark och Norge för att få sända Champions League. 

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.