Tiger Woods startar karusellen igen

TV-bolagen jublar, sponsorerna likaså och snart även åskådarna. Tiger Woods greppar golfklubban igen och vill vara med och tävla. Han gör comeback i The Masters på Augusta 8-11 april.

CBS Sports president Sean McManus anser att det är den näst största mediehändelsen på 15 år. Den överträffas endast av president Barack Obamas installation.

Bara Obama större

- Woods berömmelse och betydelse är ännu större än den var, säger McManus till Sports Illustrated.

34-åringen har föreberett sig väl och tränat hårt en längre tid. Efter otrohetsskandalen vill han nu börja spela igen. Han vill göra det han är bäst på, och han vill få folk att glömma.

All uppståndelse har skadat hans varumärke och hans felfri image är förstörd för alltid. Flera sponsorer har hoppat av, men flera har också stannat. Han är ändå den suveräne golfspelaren som människor älskar att se.

Nu är Woods också erbjuden en halv miljard för ett kontrakt över fem år. Det generösa erbjudandet har han fått från pokerbolaget Paddy Power som dock möttes av ett nej.

Nytt bud kommer

- Vi har inte gett upp, han kommer att få ett nytt och bättre erbjudande, säger en talesman för bolaget.
75 miljoner dollar, motsvarande 530 miljoner kronor, erbjöd det irländska spelbolaget som såg möjligheten att i det här svajiga läget att övertyga Woods.

- När hans andra sponsorer stuckit all världens väg ser vi möjligheter. Han är fortfarande en person vi väldigt gärna vill förknippas med, säger en talesman för bolaget enligt onlinepoker.net.

Woods avböjde fortsatt diskussion, men Paddy Power kommer att göra nya försök:

- Vi vill fortfarande jobba med Tiger Woods, och ska prata med hans agentbolag IMG igen.

Patrik Sjöberg, Emma Green, Erica Johansson och Christian Olssonhar tränat här under upväxten, men nu är Slottskogshallen borta. På söndagskvällen började hallen att brinna, av okänd anledning, och gick inte att rädda.

Två sponsorer lovar atleterna 970 000 kronor om de sätter världsrekord under friidrotts-VM i Doha 27 september – 6 oktober. Utöver detta ger guld 580 000, silver 290 000 och brons 190 000 kronor. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Damkronorna och den högsta damligan, SDHL, har jagat rubriker den senaste månaden. Från bojkotten av landslagsturneringen i Finland och nu presentation av huvudsponsor för SDHL.

C More har ingått avtal som exklusiv mediepartner till ESS - Elitserien i Speedway med start säsongen 2020. Storsatsningen innebär att Elitseriens samtliga 82 matcher sänds i C Mores kanaler. Två matcher per omgång, en på tisdag och en på torsdag, är huvudmatcher och planeras att sändas i Sportkanalen.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.