Kim sjunde bäst betalde i Frankrike

Kim Källström är den sjunde bäst betalde spelare i fransk fotboll. Han tjänar 308 000 euro i månaden. Noterbart är att en försvarsspelare toppar lönetabellen.

Som i de flesta europeiska ligor har den finansiella krisen kommit till Ligue 1 i Frankrike, men ändå har spelarlönerna ökat.

Det är den portugisiska sajten futebolfinance.com som presenterar fakta om den franska ligan.

Med viss förvåning kan man konstatera att en försvarsspelare är den högst betalde spelaren. Argentinaren Gabriel Heinze från Marseille toppar nämligen löneligan.

De 10 bäst betalda spelare i Ligue 1 2009/2010: (årsinkomst/månadslön

Gabriel Heinze - Argentina (Marseille) - 4,5 miljoner euro / 375.000 euro mån

Yoann Gourcuff - Frankrike (Bordeaux) - 4.4 miljoner Euro / 366.000 euro mån

Lucho Gonzalez - Argentina (Marseille) - 4,3 miljoner euro / 358.000 euro mån

Cris - Brasilien (Lyon) - 4.2 miljoner Euro / 350.000 euro månader

Lisandro Lopez  Argentina (Lyon) - 4,1 miljoner euro / 341.000 euro mån

Mamadou Niang – Senegal/Frankrike (Marseille) - 3,8 miljoner euro / 316.000 euro mån

Kim Kallstrom - Sverige (Lyon) - 3,7 miljoner euro / 308.000 euro mån

Claude Makelele - Frankrike (Paris Saint-Germain) - 3,6 miljoner euro / 300.000 euro mån

Bafétimbi Gomi - Frankrike (Lyon) - 3,5 miljoner euro / 291.000 euro mån

Michel Bastos - Frankrike (Lyon Olumpique) - 3,4 miljoner euro / 283.000 euro mån

Anm: Siffrorna avser bruttolöner av spelarna (före skatt), vilket naturligtvis inte inbegriper reklamavtal, premium spel och priser, abonnemang eller andra avgifter tillkommer.

Källa: futebolfinance.com

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Ingemar Linnéll, tidigare förbundskapten , tog det danska konceptet Hand the Ball till Sverige efter sin tid som tränare och sportchef i KIF Kolding. !Stockholms stad valde att satsa på projektet vid Handbolls-EM 2020 – ett socialt projekt för att öka intresset för föreningsdriven idrott i idrottssvaga delar av staden - och det blev succé.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.