Magnus Hedmans allra svåraste match

Magnus Hedman går sitt livs svåraste match. Om möjligt ska han försöka rädda sin heder. Han har misslyckats med sin ekonomi och han är anklagad av sin förra hustru att gömma 40 miljoner.

Magnus Hedman har gömt 40 miljoner kronor utomlands. Miljonfastigheter i Skottland och USA, pensionsförsäkringar på 400 000 pund, aktier för miljoner samt fonder och kontanta tillgångar i Jersey och på Gibraltar, menar Magdalena Graaf enligt Expressen.

En handskriven lapp

De före detta makarnas advokater har mötts igen. Magdalena Graaf har lämnat in en handskriven lapp till tingsrätten, som visar att Hedman inte är utblottad, hävdar hon.

- Handlingen innehåller detaljerad information om vilka tillgångar han hade vid tidpunkten när han skrev det. Vi kan visa när lappen skrevs och den är inte gammal, säger Per E Samuelson till Expressen.

- Jag förstår inte varför man för den här processen. Det är olyckligt, säger Magnus Hedmans advokat Eva Kornhall som tycker att processen är meningslös. Eftersom Magnus Hedman, enligt egen uppgift, är utblottad.

Vinsten från lägenhetsförsäljning

- Även om hon vinner det här blir det en tillgång för henne och en skuld för Magnus. Hon får inte mer pengar för det.

Tvisten handlar dels om en lägenhet på Rörstrandsgatan i Stockholm. När den såldes ska Magnus Hedman ha behållit hela vinsten. Nu kräver Magdalena Graaf att få 50 procent.

I april 2008 skilde de sig. Magdalena Graaf kräver hälften av Magnus Hedmans tillgångar. Det saknas ett äktenskapsförord och då ska makarna dela lika efter skilsmässan.

"Vi ger inte upp"

Men Magnus Hedman säger att pengarna är borta, vilket inte Magdalena Graaf accepterar.

- Vi ger inte upp utan kommer att fortsätta tills vi får svar, har Magdalena Graafs advokat Per E Samuelson tidigare sagt till Expressen.

Magnus Hedman var hyllad målvakt från mitten av 90-talet och gjorde totalt cirka tio år som proffs, 1997 till 2005 i klubbar som Coventry och Celtic.

Han tjänade, enligt uppgift, 14 miljoner kronor om året i Celtic men han själv och hans advokat, Eva Kornhall, menar att alla pengar slut. Han har förklarat att han är utblottad.

Östersunds FK har lyckats samla in 20 miljoner kronor.

- Målet är uppnått, lyder glädjemeddelandet på klubbens hemsida

Det var tidigt i höstas som ÖFK satte upp målet att få in 20 miljoner kronor i externt kapitaltillskott för att klara ekonomin.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Dagen kryper sakta närmare. Ni vet, första söndagen i mars är det alltid dags. 15 000 skidåkare  preparerade i Berga By, minst det tiodubbla antalet människor lika redo vid TV:n. Vasaloppets strapatser delas av åtskilliga, nio mil kräver en hel del. I år kanske mer än på många år. Det är minimalt med snö.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.