Magnus Hedmans allra svåraste match

Magnus Hedman går sitt livs svåraste match. Om möjligt ska han försöka rädda sin heder. Han har misslyckats med sin ekonomi och han är anklagad av sin förra hustru att gömma 40 miljoner.

Magnus Hedman har gömt 40 miljoner kronor utomlands. Miljonfastigheter i Skottland och USA, pensionsförsäkringar på 400 000 pund, aktier för miljoner samt fonder och kontanta tillgångar i Jersey och på Gibraltar, menar Magdalena Graaf enligt Expressen.

En handskriven lapp

De före detta makarnas advokater har mötts igen. Magdalena Graaf har lämnat in en handskriven lapp till tingsrätten, som visar att Hedman inte är utblottad, hävdar hon.

- Handlingen innehåller detaljerad information om vilka tillgångar han hade vid tidpunkten när han skrev det. Vi kan visa när lappen skrevs och den är inte gammal, säger Per E Samuelson till Expressen.

- Jag förstår inte varför man för den här processen. Det är olyckligt, säger Magnus Hedmans advokat Eva Kornhall som tycker att processen är meningslös. Eftersom Magnus Hedman, enligt egen uppgift, är utblottad.

Vinsten från lägenhetsförsäljning

- Även om hon vinner det här blir det en tillgång för henne och en skuld för Magnus. Hon får inte mer pengar för det.

Tvisten handlar dels om en lägenhet på Rörstrandsgatan i Stockholm. När den såldes ska Magnus Hedman ha behållit hela vinsten. Nu kräver Magdalena Graaf att få 50 procent.

I april 2008 skilde de sig. Magdalena Graaf kräver hälften av Magnus Hedmans tillgångar. Det saknas ett äktenskapsförord och då ska makarna dela lika efter skilsmässan.

"Vi ger inte upp"

Men Magnus Hedman säger att pengarna är borta, vilket inte Magdalena Graaf accepterar.

- Vi ger inte upp utan kommer att fortsätta tills vi får svar, har Magdalena Graafs advokat Per E Samuelson tidigare sagt till Expressen.

Magnus Hedman var hyllad målvakt från mitten av 90-talet och gjorde totalt cirka tio år som proffs, 1997 till 2005 i klubbar som Coventry och Celtic.

Han tjänade, enligt uppgift, 14 miljoner kronor om året i Celtic men han själv och hans advokat, Eva Kornhall, menar att alla pengar slut. Han har förklarat att han är utblottad.

Skuldtyngda Östersunds FK:s desperata handling att skriva upp värdet på spelartruppen till 64,9 miljoner kronor för att rädda elitlicensen får bakläxa av Svenska fotbollförbundets ekonomichef Kjell Sahlström.  ÖFK gick med drygt 50 miljoner i förlust 2019 och det egna kapitalet visade på minus 19,7 miljoner vid årets slut.

- Nej, man kan inte göra på det här sättet och det vet alla klubbar, säger Sahlström, som också är sekreterare i licensnämnden, till SVT Sport. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Nu finns svart på vitt. 22 personer i Fifas exekutivkommitté fick mutor för att rösta så att Ryssland och/eller Qatar tilldelades fotbolls-VM 2018 och 2022 menar amerikanska åklagare enligt The New York Times.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Nent Group med Viasat förlorar rättigheterna till Champions League efter 29 år. En ny aktör tar över efter säsongen 2021?  Dagens Media skriver att Telia, som äger TV4, har köpt rättigheterna för 1 miljard kronor per år. Telia uppges ha köpt rättigheten till 2024.

Det uppges vara samma summa som Nent Group betalade för rättigheten i Sverige, Danmark och Norge för att få sända Champions League. 

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.