VM är försäkrat för 70 miljarder

Lloyd's of London, som är världens största specialistförsäkringsmarknad, står även bakom VM i fotboll. Via Lloyd's är världsmästerskapet försäkrat för över 70 miljarder kronor och då inkluderas allt från arenor till TV-bolag.

Ett VM i fotboll får en gigantisk ekonomi i rullning. Det internationella förbundet Fifa har yttersta ansvaret men i lika hög grad är arrangemanget och dess säkerställande en sak för en rad länder, med alla deras utgifter och matchernas betydelse för framtiden, och inte minst TV-bolagen.

En plötslig händelse med ödesdigra konsekvenser skulle få enorma följder för stora och många intressenter.

Nu uppger Lloyds att drygt halva beloppet, 40 miljarder kronor, gäller försäkringar av anläggningar, både de som är avsedda för matcher och de för träning.

Övriga 30 miljarder gäller framför allt TV-sändningarna, sponsorskap av visst slag och delar av de affärer som sker i samband med VM-matcherna.

Även säsongens andra landslagsturnering för Damkronorna ställs in.

Sedan förhandlingarna mellan spelarfacket SICO och förbundet brutit samman på torsdagskvällen meddelade förbundet att kommande 4-nationsturnering i COOP Arena i Luleå 5-9 november skjuts på framtiden.

 

Upplands Väsby kommun förser Stockholmsområdet med en ny fotbollshall.  Nu är det klart med finansieringen oh byggandet.

Fotbollshallen i Vilundaområdet beräknas stå klar om 15 månader. Kommunstyrelsen har godkänt 60 miljoner kronor i investeringsmedel till uppförandet av fotbollshallen.

26 lag i SHE och Handbollsligan ska tillsammans göra mer för samhället. Inte minst agera för barn och ungdomar. Handbolls-Sverige går nu ut med ett manifest och slår an tonen genom att betona att fair play är lika självklart på som utanför planen. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Damkronorna och den högsta damligan, SDHL, har jagat rubriker den senaste månaden. Från bojkotten av landslagsturneringen i Finland och nu presentation av huvudsponsor för SDHL.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.