Hemlig finansiär räddar elitklubb

Spelarna ska få sina löner och Kristianstads DFF undkommer både förnedring och degradering. Den allsvenska damfotbollsklubben har levt under svår press, men räddas nu av en hemlig finansiär.

Det är en man i Kristianstadsregionen som har förklarat sig villig att bli garant sedan han har fått se räkenskaperna.

Planen som blev räddningen

Klubben presenterade en utförlig ekonomisk plan för den återstående delen av säsongen och då gav finansiären klartecken till sin insats.

Klubben gick igenom exakt hur stora inkomster som beräknades på de fyra återstående hemmamatcherna den här säsongen, enligt Kristianstadsbladet.

Därpå sammanställdes utgifterna, spelarlöner, resor och annat, och då framkom hur mycket pengar som saknas. Det är den mellanskillnaden som mannen står för, en person som för övrigt vill vara anonym.

En person med stort hjärta

Därmed är likviditeten räddad, spelarna kan avblåsa sin strejk och klubben kan leva vidare.

Åtminstone några månader framåt för till sanningen hör att problemen har varit en ständig plåga de senaste åren.

- Det har varit många som hört av sig och hjälpt till. Men framför allt var det en man i Kristianstadsregionen som bryr sig om damfotboll och är villig att stötta oss. En person med stort hjärta, säger Kristianstads DFF:s sportchef Ulf Berglund till Kristianstadsbladet.

– Nu känns det fantastiskt skönt, säger Berglund.

Licensnämnden granskar siffrorna

Han andas ut, men vet att bistra tider ändå väntar.I överenskommelsen ingår inte klubbens skuld på 1 miljon kronor.

- Nu har vi det första problemet löst. Att vi nu klarat det här gör det enklare att fokusera på skulden, säger Berglund.

Men Svenska fotbollförbundets licensnämnd ska granska föreningens ekonomi och elitlicensen är i fara. I första skedet måste klubben presentera en trovärdig balansräkning till den 31 augusti.

Nu avslöjas vilket bolag som vill  bidra till Östersunds FK:s överlevnad och betalar så mycket som 6 miljoner kronor till klubben. Det är ÖFK som går ut med uppgiften. Samtidigt står det klart att Peab drabbas av en skattesmäll efter domen mot Daniel Kindberg.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Han beskriver sig själv som ekonom i livserfarenhet. Egenskaper som ska bidra till att pågående EM, det 14:e mästerskapet i ordningen, blir tidernas svenska handbollsfest. Trots fiaskot mot Portugal.

EM-generalen, Krister Bergström, rekryterades från AhaWorld AB,  som investerar inom internet-baserat spel med kärnverksamhet i nätcasino-branschen. Hans stora utmaning är att fylla 170 000 stolar i de arenor där mästerskapet äger rum. Gruppspelet i Göteborg blev en fullträff, med tre utsålda Scandinavium, totalt över 30 000 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.