Hemlig finansiär räddar elitklubb

Spelarna ska få sina löner och Kristianstads DFF undkommer både förnedring och degradering. Den allsvenska damfotbollsklubben har levt under svår press, men räddas nu av en hemlig finansiär.

Det är en man i Kristianstadsregionen som har förklarat sig villig att bli garant sedan han har fått se räkenskaperna.

Planen som blev räddningen

Klubben presenterade en utförlig ekonomisk plan för den återstående delen av säsongen och då gav finansiären klartecken till sin insats.

Klubben gick igenom exakt hur stora inkomster som beräknades på de fyra återstående hemmamatcherna den här säsongen, enligt Kristianstadsbladet.

Därpå sammanställdes utgifterna, spelarlöner, resor och annat, och då framkom hur mycket pengar som saknas. Det är den mellanskillnaden som mannen står för, en person som för övrigt vill vara anonym.

En person med stort hjärta

Därmed är likviditeten räddad, spelarna kan avblåsa sin strejk och klubben kan leva vidare.

Åtminstone några månader framåt för till sanningen hör att problemen har varit en ständig plåga de senaste åren.

- Det har varit många som hört av sig och hjälpt till. Men framför allt var det en man i Kristianstadsregionen som bryr sig om damfotboll och är villig att stötta oss. En person med stort hjärta, säger Kristianstads DFF:s sportchef Ulf Berglund till Kristianstadsbladet.

– Nu känns det fantastiskt skönt, säger Berglund.

Licensnämnden granskar siffrorna

Han andas ut, men vet att bistra tider ändå väntar.I överenskommelsen ingår inte klubbens skuld på 1 miljon kronor.

- Nu har vi det första problemet löst. Att vi nu klarat det här gör det enklare att fokusera på skulden, säger Berglund.

Men Svenska fotbollförbundets licensnämnd ska granska föreningens ekonomi och elitlicensen är i fara. I första skedet måste klubben presentera en trovärdig balansräkning till den 31 augusti.

Inga publikintäkter, men spelarna ska ändå ha betalt, liksom övrig personal. Sedan tillkommer övriga omkostnader.Då pekar ekonomin åt endast ett håll. Nu medger Malmö FF: ordförande, Anders Pålsson, att klubben har en förlustprognos på ungefär 50 miljoner i resultatet för 2020.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.