Två män med stora guldbyxor

Männen med guldbyxorna, det är Zlatan Ibrahimovic och hans agent Mino Raiola. Var de än hamnar i affärer i fotbollsvärlden så börjar pengarna rulla. Nu är Zlatan den dyraste spelaren i Serie A och Raiola har tjänat åtskilliga miljoner på sin förhandlingsförmåga.

Zlatan är tillbaka i Italien och på onsdagen gjorde han sin första träning med Milan. Intresset är gigantiskt inför lördagens möte med Cesena och det finns inte en enda ledig biljett. Runt 25 000 åskådare vill se Zlatans come-back i Serie A.

Tjra mera än hela Ceceas trupp

Samtidigt har tidningen Gazzetta dello Sport grävt fram fakta och funnit att Zlatan tjänar omkring 0,7 miljoner euro mer än vad hela Cesenas trupp har betalt.

- Det går inte att jämföra våra kostnader. Skillnaderna på planen är inte alls lika stora och Ibra själv kommer garanterat inte att slå oss, säger Cesenas president, Igor Campedelli.

Zlatan Ibrahimovic gick med på att sänka sin lön när övergången till Milan blev aktuellt. Ändå är han den bäst betalde spelare i Serie A med sina 9 miljoner euro varje år. Tänk då att Cesenas hela trupp kostar 8,3 miljoner.

Nya bra spelarköp

Milan har den dyraste spelartruppen och löneutgifterna har ökat till 130 miljoner euro. Inter skuggar på 121,4 miljoner euro.

- Man ska inte jämföra kostnaderna mellan Milan och Cesena. Milan måste jämföras med de stora europeiska klubbarna. Men samtidigt är inte skillnaderna så stora mellan klubbarna som det ser ut i kostnader. Ensam kommer inte Zlatan att besegra oss, säger Cesenas president Igor Campedelli.

Nu toppar tre före detta Barcelona-spelare löneligan, i tur och ordning Zlatan, Samuel Eto'o och Ronaldhino.

"Min agent, han är bäst"

Mino Raiola är Zlatans omstridde agent.

- Men han är min man, han är bäst. Varför skulle jag annars samarbeta med honom, svarar Zlatan själv när han får frågor om Raiolas ofta kontroversiella beteende.

Raiola är också förmögen och det är mycket tack vare Zlatan – och Barcelona.

Mina får 1 miljon

Varje år betalar Barcelona en miljon euro till Mino Raiola.

Han förhandlade fram lösningen med Zlatan och övergången från Inter i fjol. Då enades han med den dåvarande presidenten i klubben, Joan Laporta, om en egen ersättning uppdelad på fem säsonger, precis som Zlatans fem-årskontrakt.

Avtalet skulle upphöra endast om spelaren ville flytta.

FIFA anger att en representant för en spelare kan erhålla ett belopp (som aldrig får överstiga 10 procent) i förhållande till lönen för en spelare. Men Laporta och Raiola kom överens om ett annat kontrakt, dvs med en provision om 10 procent på allt.

Fakta

Här är de elva bäst avlönade spelarna i Serie A:

Zlatan Ibrahimovic, Milan 9 miljoner euro/år
Samuel Eto'o, Inter 8
Ronaldinho, Milan 7,5
Gianluigi Buffon, Juventus 6
Andrea Pirlo, Milan 6
Francesco Totti, Roma 4,9
Daniele De Rossi, Roma 4,6
Mathieu Flamini, Milan 4,5
Alessandro Nesta, Milan 4,5
Diego Milito, Inter 4,5
Julio Cesar, Inter 4,5

Ikväll har Östersunds Fotbollsklubb ett extra årsmöte. Bara två frågor på dagordningen: en nödvändig valberedning och stadgar som är RF:s normalstadgar. Men de som tror att det ska bli ett lugnt möte tror fel. ÖFK:s supporterförening Falkarna är på krigsstigen. 

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Göteborgsvarvet får ny chef.och det blir för första gången kvinna som högst ansvarig. Annika Knutsson byter stol på göteborgsvarvets kansli. Hon blir Race director för Göteborgsvarvet  och tillförordnad förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inte nog med att landslaget inte är på plats vid kvällens TV-sända fotbollsgala, vilket innebär fullt utrymme för damlandslaget, men det var nära ett fiaskot närSvenska fotbollförbundet glömde att boka Globen. Nu hålls galan på Hovet.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.