Marcus Allbäck kallas till förhör

Bygghärvan i Göteborg, med misstankar om bestickning och bedrägeri, växer och nu bekräftar statsåklagare Nils-Eric Schultz att Marcus Allbäck kommer att höras senare under utredningen runt hans far, och tillika tidigare spelare och ledare i Örgryte IS, Stefan Allbäcks byggföretag.

- Jag har papper på att allt är korrekt, har Marcus Allbäck sagt till ledningen i fotbollsförbundet.

Den förre proffsspelaren och landslagsmannen har om inte annat blivit emotionellt indragen i den s k muthärvan runt hans pappas byggföretag i Göteborg.

Statsåklagaren granskar

Utredningen har pågått i några månader och väntas fortsätta en bra bit in på 2011.

Riskenheten mot korruption leds av statsåklagare Nils-Eric Schultz och just nu arbetar man med nio förundersökningar och över 20 misstänkta.

Omfattningen växer i takt med tiden och berör flera kommunala bolag som Poseidon, Hjällbobostaden, Egnahemsbolaget och Familjebostäder samtidigt som också Göteborgs Energi och Kommunala Idrotts- och föreningsförvaltningen också är berörda.

Arbete utfört hos Marcus Allbäck

Nu uppger tidningen GT att ett första förhör har hållits med Stefan Allbäck och sedan står Marcus Allbäck på tur.

- Det har framkommit att man utfört vissa arbeten hos Marcus Allbäck, säger Nils-Eric Schultz.

- Jag utgår från att vi vid tillfälle kommer att höra av oss till honom, sedan om det blir som misstänkt eller att vi hör honom upplysningsvis, det får tiden utvisa.

Har resonerat med förbundet

Marcus Allbäck arbetar i dag som players manager i fotbollslandslaget.

- Om en person står under åtal får han inte förekomma i landslagets tjänst, säger Jonas Nystedt, kommunikationschef för landslaget, som svar på frågan om Marcus Allbäck kan behålla jobbet om han blir misstänkt i muthärvan.

- Jag kan inte det här fallet speciellt väl men vad jag har förstått av Marcus så kommer han inte att bli indragen, förklarar Nystedt i GT.

Marcus Allbäck själv vill inte tala med media utan hänvisar, via Jonas Nystedt, till att det i första hand rör hans pappa.

- Det har varit något snack om en trädgård men Marcus säger att han har papper på att allt är korrekt.

Karlskrona kastas ut från hockeyallsvenskan. Tvångsnedflyttningen borde få Svenska ishockeyförbundet att känna sig som boven i dramat. När Karlskrona gick upp i SHL efter säsongen 2015 kom kravet från Förbundet: Ni måste ha en läktare som rymmer 5 000 åskådare. Läktarbygget knäckte klubben.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Trefaldiga mästarna Smederna från Eskilstuna drog sig ut BAHAUS-ligan (tidigare Elitserien) vilket gav eko i svensk speedway. Orsak: ingen publik i coronatider, inga inkomster. Men klubben kör vidare – i division 1.

-  Så länge vi inte kan ha publik som är 50 procent av våra intäkter kan vi inte köra, förklarade Tobias Spångberg, ordförande, avhoppet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.