Ny satsning på tennisteam

Planerna på en Tennisakademi i Stockholm fortgår. Samtidigt presenterar Svenska Tennisförbundet en offensiv med ett nytt Elitgymnasium i Båstad. Satsningen på före detta elitspelare fortsätter. I Båstad blir Christian Bergström sportsligt ansvarig.

En efterlängtad nationell samlingsplats med de allra främsta resurserna skapas i Båstad. Svenska Tennisförbundet tar ansvar för tennisutbildningen och knyter den närmare till sin landslagsverksamhet. Dessutom nyanställs en kompetent kvartett till en redan stark sportorganisation.

Världens bästa tenniscenter

- Det här har goda möjligheter att bli ett av världens bästa elitcenter. Vi kan presentera en enormt stark tränarstab med erfarenheter av eget elitspel och med en gedigen tennisbakgrund, säger Svenska Tennisförbundets sportchef Johan Sjögren.

Sportsligt ansvarig blir Christian Bergström, med Anders Järryd och Jörgen Windahl som assistenter medan Pontus Bergevi blir akademiskt ansvarig gentemot skolan.
Redan förra året anställde Svenska Tennisförbundet Henrik Holm och dessutom involverades Thomas Enqvist och Magnus Larsson som Davis Cup-ansvariga.

Precis som Fed Cup-kaptenen Maria Strandlund Tomsvik fortsätter de över 2011 och hela landslagsledningen kommer vara support till Elitgymnasiet i Båstad.
Med Christian Bergström, Anders Järryd och Jörgen Windahl i laget stärks traditionen att använda sig av före detta elitspelare.

Mix med träning och resor

- Det är en nystart och vi är stolta över att kunna erbjuda de bästa juniorerna den här möjligheten till en unik satsning med ett tränings- och tävlingsupplägg som håller internationell konkurrenskraft, förklarar Johan Sjögren.

Distansstudierna på Båstad Akademis samhällsprogram ska skräddarsys för eleverna. En tredjedel på elitcentret, en tredjedel i hemmamiljö och en tredjedel på tävlingsresor som ska skapa nya världsspelare.

Wayne Gretzky, världens kanske bäste ishockeyspelare genom tiderna, är delägare och marknadsförare i  Gold Town Games, ett företag i Skellefteå som utvecklar mobilspel. World Hockey Manager har blivit en succé i en rad länder. Gretzky upptäckte och tyckte själv om spelet när han fick testa lite tillsammans med en av sina söner hemma i Los Angeles.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.