MFF avstår en försäljning av Roland

Dragkampen om Roland Nilsson har varit lika mycket en strid om makt som om pengar. Malmö FF och FC Köpenhamn är grannar och därför konkurrenter, men danskarna har så mycket större resurser. På onsdagseftermiddagen kom bekräftelsen – Roland Nilsson jobbar året ut i Malmö FF, sedan lämnar han klubben.

Malmöklubben har valt en tuff linje. Mästartiteln ska försvaras och den bästa förutsättningen är med Roland Nilsson som tränare.

Slut med hymlandet

Möten i MFF har varit både många och långa. Efter ett av styrelsemöten, som tog fyra och en halv timme, kom ordföranden Håkan Jeppsson ut och sa kort:

- Vad ska jag säga? Kan bara säga att läget är oförändrat.

- Vi kommenterar som vanligt aldrig något som ännu inte har hänt. Vi skulle inte ha något annat att göra. Det finns mycket som rör sig just nu, mycket som ni inte vet. När vi har något att berätta så gör vi det, sa Håkan Jeppsson.

Lugnare jakt på en ersättare

Men nu kan alla prata öppet i fortsättningen. Roland Nilsson lämnar MFF vid årsskiftet och alla vet vad som gäller.

MFF kan också söka en ersättare och får arbetsro. Alternativet att omedelbart hitta en efterträdare lät väl stressigt.

- Det är tråkigt för oss att Rolle inte väljer att stanna i MFF, men samtidigt är fyra år en ganska lång tid i dagens fotboll, säger MFF.s Vd Per Nilsson.

- Vi har varit förberedda på att detta skulle kunna bli det sista året.

Blev aldrig en försäljning

Nytillträdde sportchefen Per Ågren har redan inlett jakten på en trängare.

- Det är en naturlig del i mitt arbete och vi har sedan en tid tillbaka fördjupat oss i tränarfrågan och vilken kravprofil vi ska ha. Precis som med spelare måste även en tränare uppfylla vissa specifika kriterier. Bara för att man är en bra tränare behöver man inte vara rätt för MFF.

Nu fullföljer Roland Nilsson sitt kontrakt. MFF anser att det är bäst, men det betyder också att klubben går miste om ett antal miljoner eftersom danskarna vara beredda att köpa loss Roland Nilsson tidigare. Men uppgifter gör gällande att MFF beredd mycket mera än vad FCK ville betala.

Möjligen har affären ändå påskyndat ansträngningarna i MFF om att skapa större resurser. 

- Vi har nu klart med det riskkapitalbolag vi talat om och som ger oss handlingsutrymme. Utfallet är mycket bra, men vi har bestämt oss för att inte offentliggöra hur stor summa det rör sig om.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Under tre dagar ska idrottsrörelsen träffa regeringen och idrottsminister Amanda Lind för att lägga fram sina förslag och synpunkter. Först ut var ishockeyn och ordförande Anders Larsson på tisdagen.

När nu idrotten får gehör och alla representanter hoppas på ett genombrott så deltar dock inte Folkhälsomyndigheten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.