Lotta Neumanns klubb konkurshotad

Affärsidén att gå över från medlemslån till spelrätter driver Finspångs Golfklubb mot konkurs. Nu hotas Lotta Neumanns hemmabana av konkurs.

- Vi känner oss motarbetade av kommunen, säger Bengt Andersson, besviken ordförande i Finspångs golfklubb.

Det är politikerna som kan rädda klubben och ge ett borgenslån på 1,5 miljon kronor. Men kommunstyrelsen sa nej till begäran och det saknas alternativ till finansering.

Den 29 augusti håller klubben ett extra årsmöte och två dagar senare ska kommunstyrelsen behandla frågan.

- Jag har inte så stort hopp om de, säger Bengt Andersson.

Beslutet att skifta från tidigare mdlemslån till spelrätter blev ödesdigert. När ett antal medlemmar ville lämna klubben innebar det utgifter om cirka 2 miljoner kronor. Därmed bröt ekonomin samman.

Kommunstyrelsens avslag innebär också att politikerna nobbade kommundirektör Anders Axelssons utredning och förslag till att bevilja borgen.

Vid Östersunds FK:s extra årsmöte på måndagskvällen i Folkets Hus kom 151 medlemmar, inklusive Daniel Kindberg. Lennart Ivarsson, vd, upplyste om att skulden var 6,9 miljoner.  Fyra av miljonerna är utlånade av Kindberg. Från början lånade han ut 500 000 kronor som sedan växte till sex miljoner, två miljoner har klubben betalat tillbaka. Det enda mötet i stort sett handlade om var ekonomin.

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Den ekonomiska sammanställningen efter O-Ringen Kolmården 2019 är nu klar och alla siffror anger en succé. De 15 funktionärsföreningarna i Kolmården får nämligen dela på ca 5,3 miljoner kronor. Dessutom uppgick värdet för idrottsturismen till 143 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsföreningen Gatans Lag fick ta emot Volvo Car Sveriges och Svenska Fotbollförbundets stipendium ”Number 10” på en miljon kronor under Fotbollsgalan – Det känns helt fantastiskt . Gatans Lag finns till för de som vill ta sig ur missbruk, hemlöshet och kriminalitet och med det här stipendiet kan vi hjälpa så många fler, säger Sofie Nehvonen, tillträdande verksamhetsansvarig.

Inte nog med att landslaget inte är på plats vid kvällens TV-sända fotbollsgala, vilket innebär fullt utrymme för damlandslaget, men det var nära ett fiaskot närSvenska fotbollförbundet glömde att boka Globen. Nu hålls galan på Hovet.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.