Förbund och bolag gör gemensam affär

Ett unikt affärserbjudande. Svenska Simförbundet och Medley vill tillsammans ta över driften av Eriksdalsbadet i Stockholm. Partnern presenterar nu ett förslag för politikerna i Stockholms stad.

Förbundet och bolaget har fördjupat sitt samarbete och har nu efter en tid av diskussioner och planer kommit till beslutet att utmana politikerna.

Simförbundet pekar på faktorer som egen kompetens och engagemang jämte bolaget Medleys erfarenhet och kunskap när det gäller drift av bad- och friskvårdsanläggningar. Deras bedömning är att de tillsammans har en stor potential för att ytterligare utveckla Eriksdalsbadet.

"Hoppas att det finns mod"

- Stockholms stads politiker har efterfrågat utmaningar från företag och föreningar som tror att de kan driva kommunal verksamhet bättre och effektivare än vad kommunen kan göra i egen regi. Nu kommer en sådan utmaning och vi hoppas att det finns mod att anta den, säger Bengt Jönsson, förbundsdirektör Svenska Simförbundet.

Målet är att förstärka positionen som landets nationalarena för sporten och även locka internationella stjärnor till flera tävlingar.

I planerna ingår en större omtanke om ungdomar och rekreation.

- Flera av landets största badanläggningar drivs av Medley. Vi har under många år tillsammans med kommuner och föreningsliv förbättrat verksamheten i anläggningarna, påtalar Mattias Jonsson, VD Medley.

Handlingsprogram

I ett handlingsprogram skriver Svenska Simförbundet och Medley att:

• Eriksdalsbadet är svensk simnings nationalarena och även hemvist för Svenska Simförbundets och SOKs elitsatsning. Den satsningen kan nu förstärkas ytterligare.

• Eriksdalsbadet ska bli norra Europas viktigaste centrum för simidrotten med möjlighet att arrangera ett flertal internationella evenemang.

• Eriksdalsbadet ska utvecklas som rekreationsanläggning, framför allt för barn och ungdomar, och ska kompletteras med fler aktiviteter under helger och lov.

• Eriksdalsbadet ska vara den plats där flest stockholmare lär sig simma. På Eriksdalsbadet ska en omfattande kvalitetssäkrad simundervisning bedrivas.

• Eriksdalsbadet ska erbjuda optimala förutsättningar för föreningsverksamhet. Här ska de föreningar som är verksamma i Stockholm få möjligheter att på egna villkor träna och tävla.

 

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.