Zlatan, en flitig korrekturläsare...

Det kommer ut en bok den 15 november. Inte vilken som helst. Den kanske till och med skulle kunna sälja av egen kraft… Men marknadsföringen lämnade inget åt slumpen. Inte heller huvudpersonen som sägs ha vänt och vridit på kommatecken och bokstäver in i det sista.

Förhandsskriverierna inför självbiografin ”Jag är Zlatan Ibrahimovic" är omfattande. Har någon bok fått en sådan gigantisk uppbackning tidigare, kan man fråga sig.

Expressen har av naturliga skäl förtur och har staplat helsidor på varandra den senaste tiden. Aftonbladet har inte haft något val annat än hänga på.

Skrattar lite åt pådraget

- Det här har varit ett för mig annorlunda, roligt och mycket personligt projekt. Det här är mitt liv - det här är min historia, säger Zlatan Ibrahimovic i ett pressmeddelande.

Undra om han inte skrattar lite grann åt allt som pågår i hemlandet, där han sitter i Milano och läser korrektur och ibland tittar in på nätet och upptäcker mängden av artiklar om boken.

Det är klart att det inte blir något halvdant när denne exceptionelle spelare och person ska göra något. Nu laddar han för fullt. Alla får en släng av sleven.

Lagercrantzs bedrift

Författaren David Lagercrantz har suttit med Zlatan i mer än 100 timmar. De har funnit varandra, sägs det, och oavsett sanningshalten har denne Lagercrantz svarat för en bedrift. Att förstå, tolka och skriva på ett sådant sätt att Zlatan gett sitt godkännande är en prestation.

Dramaturgin blir ännu större när boken ska släppas mitt i en period när Zlatan ska vara en i gänget då landslaget ska möta Danmark och England…

Och som om inte det är nog, bara en vecka innan Milan-Barcelona spelar i Champions League.

"Zlatan en punkare"

Johan Croneman, krönikör i Dagens Nyheter, har gett sin syn på Zlatans kommande bok.

”Förhållandet mellan Zlatan och medierna har genomgått många faser genom åren, genomgående för alla dessa förändringar är att alla, alltid, sprungit åt samma håll. Toklöpning.

Kommer ni ihåg scenen från ”Life of Brian” när folkhopen fått tag på Brians ena sandal och står och diskuterar vad denna sandal är ett tecken på? Någon föreslår att Brians gudomliga budskap nog är att alla i fortsättningen bara skall ha en sandal på sig.

Den scenen belyser rätt bra mediernas förhållande till Zlatan.

Nu är det närmast beröringsskräck som gäller, ¬ alla ligger ner på knä, med pannan mot mattan, vända mot Milano. All sans är som bortblåst.

Marcus Birro kallar honom för punkare i Expressen. Punkare. I Aftonbladet skriver en av deras krönikörer att han älskar Zlatan. Älskar.

Visst är det skönt att veta att journalister, kritiker, krönikörer, kolumnister är att lita på? Att de har mod och stil och konsekvens,¬ inte böjer nacken så fort en liten vindil faller in från vänster. Och så en från höger. Och vänster. Det böljar så vackert, fram och tillbaka”

Läs Johan Cronemans hela krönika i DN
 

Ikväll har Östersunds Fotbollsklubb ett extra årsmöte. Bara två frågor på dagordningen: en nödvändig valberedning och stadgar som är RF:s normalstadgar. Men de som tror att det ska bli ett lugnt möte tror fel. ÖFK:s supporterförening Falkarna är på krigsstigen. 

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Göteborgsvarvet får ny chef.och det blir för första gången kvinna som högst ansvarig. Annika Knutsson byter stol på göteborgsvarvets kansli. Hon blir Race director för Göteborgsvarvet  och tillförordnad förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inte nog med att landslaget inte är på plats vid kvällens TV-sända fotbollsgala, vilket innebär fullt utrymme för damlandslaget, men det var nära ett fiaskot närSvenska fotbollförbundet glömde att boka Globen. Nu hålls galan på Hovet.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.