Expressen och Viasat i samarbete

Korsbefruktningar inom media var tidigare sällsynt. Idag är det mera vardag och acepterat som ett sätt att utveckla affärer och se effekter. Som nu när Expressen och Viasat gör gemensam sak.
Nashville Predators forward Viktor Arvidsson under träningslägret inför NHL-starten. Foto: Mark Humphrey, AP Photo

 

Listan gör premiär, ett helt nytt webbprogram om sport på viasatsport.se, i samarbete med SportExpressen.se

- Sportvärlden blir roligare av listor. Det här är en daglig, rapp uppdatering kring våra rättigheter där Expressen har lovat att addera extra sting, säger Per Nunstedt.

Han har själv ett förflutet som sportjournalist på Expressen, (han var också på Aftonbladet en sväng), och är nu ansvarig för sporten på Viasat sedan Erik Wästberg lämnade redaktionen på försommaren.

Träffas och tycker

I den nya webb tv-satsningen Listan kommer ämnen och profiler, som förtjänar det, att debatteras och rangordnas. Medarbetare från Viasat Sport och Expressen ska ha åsikter om Premier League, NHL och HockeyAllsvenskan. 

I premiären gästas programledaren Isabel Boltenstern av Viasat Fotbolls expert Bosse Petersson, Leif Strömberg från Viasat Hockey samt Expressens Gusten Dahlin och Magnus Nyström.

Ett nytt avsnitt släpps varje vardag på viasatsport.se.

Viasatsport.se har haft en mycket positiv trend under 2014, och har det senaste halvåret ökat sina unika besökare med cirka 50 procent. 

Mera är på gång

- Viasatsport.se har en målsättning att vara ledande inom nyheter, klipp och highlights kring Viasat Sports rättigheter som Premier League, Champions League, NHL, Formel 1 och HockeyAllsvenskan, säger Katarina Koritz, onlinechef på Viasat Sport.

Listan ingår i ett större redaktionellt samarbete mellan parterna. Frågan är vad som kommer härnäst.

- SportExpressen.se är inne i en tillväxtfas och att nu få ingå i ett samarbete där våra profiler sammanförs med Viasats tv-kompetens och premiumrättigheter känns spännande, säger Expressens sportchef Anders Nettelbladt.

Supporterklubben, det är platsen för de allra trognaste. Därför är besvikelsen stor i Malmö Redhawks sedan misstankarna visade sig riktiga. För några veckor sedan började några personer i styrelsen misstänka att pengar försvunnit. I veckan kom bekräftelsen - kontot var tömt.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Landslaget förblir en dröm för de flesta. Få kommer ens halvvägs. Men många blir vinnare i alla fall.  De vänjer sin kropp vid rörelse – de motionerar och anstränger sig regelbundet som vuxna. De utrustar sig själva med mer styrka att stå emot ökad ålder och sjukdom. Mycket tack vare att de i unga år fick den vanan. I unga år skaffade de sig en livsstil – via idrott och skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.