Expressen och Viasat i samarbete

Korsbefruktningar inom media var tidigare sällsynt. Idag är det mera vardag och acepterat som ett sätt att utveckla affärer och se effekter. Som nu när Expressen och Viasat gör gemensam sak.
Nashville Predators forward Viktor Arvidsson under träningslägret inför NHL-starten. Foto: Mark Humphrey, AP Photo

 

Listan gör premiär, ett helt nytt webbprogram om sport på viasatsport.se, i samarbete med SportExpressen.se

- Sportvärlden blir roligare av listor. Det här är en daglig, rapp uppdatering kring våra rättigheter där Expressen har lovat att addera extra sting, säger Per Nunstedt.

Han har själv ett förflutet som sportjournalist på Expressen, (han var också på Aftonbladet en sväng), och är nu ansvarig för sporten på Viasat sedan Erik Wästberg lämnade redaktionen på försommaren.

Träffas och tycker

I den nya webb tv-satsningen Listan kommer ämnen och profiler, som förtjänar det, att debatteras och rangordnas. Medarbetare från Viasat Sport och Expressen ska ha åsikter om Premier League, NHL och HockeyAllsvenskan. 

I premiären gästas programledaren Isabel Boltenstern av Viasat Fotbolls expert Bosse Petersson, Leif Strömberg från Viasat Hockey samt Expressens Gusten Dahlin och Magnus Nyström.

Ett nytt avsnitt släpps varje vardag på viasatsport.se.

Viasatsport.se har haft en mycket positiv trend under 2014, och har det senaste halvåret ökat sina unika besökare med cirka 50 procent. 

Mera är på gång

- Viasatsport.se har en målsättning att vara ledande inom nyheter, klipp och highlights kring Viasat Sports rättigheter som Premier League, Champions League, NHL, Formel 1 och HockeyAllsvenskan, säger Katarina Koritz, onlinechef på Viasat Sport.

Listan ingår i ett större redaktionellt samarbete mellan parterna. Frågan är vad som kommer härnäst.

- SportExpressen.se är inne i en tillväxtfas och att nu få ingå i ett samarbete där våra profiler sammanförs med Viasats tv-kompetens och premiumrättigheter känns spännande, säger Expressens sportchef Anders Nettelbladt.

 

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att investera i bostäder i Sverige. Enligt Aftonbladet har han köpt en lägenhet i exklusiva Norra Tornen i Vasastan, Stockholm, något som även SportExpressen har uppgifter om.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nordea har i många år haft en framträdande position inom svensk idrottssponsring. Främst har det handlat om Masters i golf respektive tennis med bl a Nordic Light Open, I år har eventmanagern Tomas Björklund i stället gett klartecken till GKSS Match Cup Sweden som är Sveriges största seglingsevent. I fjol såg 50 000 åskådare tävlingen. Nordea går in som ny huvudpartner. Och notera: arrangörerna lovar plastfritt i Marstrand vid tävlingen. 

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!