Arenapartner på väg i konkurs

Planerna på en modern fotbollsarena i Halmstad hotas. Fastighetsbolaget Nordicum riskerar att gå i konkurs och det var just det bolaget som skulle stå för exploateringen.

Den 25 januari 2007 berättade Bollklubbens ordförande Arne Ekstrand på föreningens årsmöte att ett konsortium var berett att gå in med 300 miljoner kronor för att bygga om Örjans vall till en modern fotbollsarena, skriver Hallands-Posten.

Vid en presentationen inför kommunledningen framträdde konsortiet Nordicum som ville byta tomträtter på Tullkammarkajen i centrala Halmstad mot att bolaget byggde arenan. Men kommunansvariga tvekade och lite senare avgick Arne Ekstrand som ordförande i klubben.

Kontakterna mellan Halmstads BK och Nordicum har fortsatt och företaget är en av de största sponsorerna.
Nu framkommer att konkursen är nära. Via olika bolag i koncernen har flera projekt genomförts och ett av dem, där Saltöhem AB har byggt över 100 exklusiva bostadsrätter på Saltö i Karlskrona har drabbats av motgångar.

Saltöhem hade i höstas skulder till Swedbank på sammanlagt 146 miljoner kronor utöver 20 miljoner i skulder till byggentreprenörer och tio miljoner i skatteskulder.

Ett försök till rekonstruktion pågår, men situationen förefaller dyster, enligt Hallands-Posten.
 

Damkronornas bojkott av kommande landslagsläger på Bosön, med planerad start under torsdagen, och  höstens landskamper väcker stor irritation hos Tommy Boustedt, förbundets generalsekreterare.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Det blir ett handbolls-EM efter årsskiftet som inte liknar något annat. Med matcher i såväl Sverige, Norge som Österrike.  EM 2020 är sannerligen annorlunda. Det blir första gången som mästerskapet avgörs med 24 lag. 

Det blir en finalhelg med fem matcher – två semifinaler, final, bronsmatch och match om femte plats påTele2 Arena och förhoppningen är att 22 000 åskådare fyller läktarna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

27 svenskar har den här sommaren tagit steget över till NHL. Nu ska klubbarna göra rätt för sig. Det handlar totalt om 82 milljoner kronor som svensk hockey  har rätt till.