Arenapartner på väg i konkurs

Planerna på en modern fotbollsarena i Halmstad hotas. Fastighetsbolaget Nordicum riskerar att gå i konkurs och det var just det bolaget som skulle stå för exploateringen.

Den 25 januari 2007 berättade Bollklubbens ordförande Arne Ekstrand på föreningens årsmöte att ett konsortium var berett att gå in med 300 miljoner kronor för att bygga om Örjans vall till en modern fotbollsarena, skriver Hallands-Posten.

Vid en presentationen inför kommunledningen framträdde konsortiet Nordicum som ville byta tomträtter på Tullkammarkajen i centrala Halmstad mot att bolaget byggde arenan. Men kommunansvariga tvekade och lite senare avgick Arne Ekstrand som ordförande i klubben.

Kontakterna mellan Halmstads BK och Nordicum har fortsatt och företaget är en av de största sponsorerna.
Nu framkommer att konkursen är nära. Via olika bolag i koncernen har flera projekt genomförts och ett av dem, där Saltöhem AB har byggt över 100 exklusiva bostadsrätter på Saltö i Karlskrona har drabbats av motgångar.

Saltöhem hade i höstas skulder till Swedbank på sammanlagt 146 miljoner kronor utöver 20 miljoner i skulder till byggentreprenörer och tio miljoner i skatteskulder.

Ett försök till rekonstruktion pågår, men situationen förefaller dyster, enligt Hallands-Posten.
 

Den sportsliga framgången överglänser allt. Men det finns ju en viss ekonomisk betydelse och konsekvens av Malmö FF:s seger och avancemang till 16-delsfinal i Europa League.Och nu väntar fortsättningen på detta Europa-äventyr…

Till den halva miljard som MFF har på banken tillkommer nu nära 100 miljoner.

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

Under 2019 stod Skåne som värd för 23 procent  av de internationella idrottsmästerskap som arrangerades i Sverige - dvs 11 av 47 internationella mästerskap. Det visar den senaste statistiken från Centrum för Idrottsevenemang som varje år tar fram statistik över antalet internationella mästerskap som arrangeras i Sverige. 

Det innebär att Skåne är främst i landet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Scandic lanserar ett initiativ för elitsatsande idrottare. Satsningen ger möjlighet till arbete på Scandichotell där elitidrottare får full flexibilitet för att kunna underlätta kombinationen av arbete och träningstider. Det låter nästan för bra för att vara sant, men RF är med på ett hörn.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.