Örås hotar stämma kommunen

Björn Örås hotar att stämma Upplands-Bro kommun i den utdragna striden om markbearbetning på Bro Hof, den kommande mästerskapsbanan för Nordea Scandinavian Masters.

Kommunen har gjort inte mindre än nio polisanmälningar under tre år. Klagan gäller vissa arbeten på banan, som att Bro Hof har grävt i vatten, i naturskyddsområden samt utanför detaljplansområdet.

Utfört enligt löfte

- Vi har gjort det som vi har lovat, säger Björn Örås, vd och grundare av Bro Hof.

Förberedelserna inför Masters störs av den tvist som har pågått en längre tid. Anmälningarna om miljöbrott har åklagare och riksåklagaren lagt ned. Nu behandlar länsstyrelsen anmälningar om överträdelse av detaljplanen och naturreservatet.

- De vill att jag ska återställa det här innan mars 2011 och om jag inte gör det så utgår ett vite på 8 miljoner kronor, berättar Örås för Realtid.se.

Kommunidirektören sa ja

- Vi har inte begått något brott. Vi har hållit oss till alla de överenskommelserna som har träffats. Det har också den tidigare kommundirektören vittnat om i polisförhören.

- Nu har det kommit nya ansvariga på kommunen och de tycker av någon anledning, som jag inte förstår, något annat mot vad de tidigare har tyckt. Det är ju egentligen inte mitt problem även om man försöker få det att bli mitt problem.

Björn Örås har ingen förståelse för kommunens agerande.

Upptäckte överträdelser

- Skulle vi mot all förmodan fällas då kommer jag väcka civiltalan mot kommunen för avtalsbrott. Vi har ju ett exploateringsavtal där saker och ting regleras och jag vet ju att de som vi träffade avtal med vid den tiden anser att vi har gjort det vi har blivit ålagda och det vi har lovat. På

Upplands-Bros kommun motiverar Bengt Johansson (S), bygg- och miljöordförande, anser att Bro Hof inte har följt bygglovet:

- De har ju själva gjort kartorna och gjort underlaget för bygglovet och fått bygglov på det och sedan har de gjort anspråk på större yta. Det här upptäcktes i ett tidigt skede.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.