En klubb flyttar till Stockholmsarenan

Ett av Stockholmslagen i fotboll ska spela sina hemmamatcher på nya Stockholmsarenan. Den nyheten framkom på fredagen utan att Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas, ville avslöja vilken klubb hon avser mer än att Hammarby har varit involverat i viss utformning av arenan.

Stockholmsarenan ska stå klar i december 2012 och redan nu är 51 datum bokade för evenemang år 2013. Flera av dem ska vara  helt nya typer av evenemang som aldrig har förekommit i Stockholm.

Klart med bilsport och skidskytte

- Bland annat bilsport och skidskytte i arenaformat, och jag kan avslöja att SM-finalerna i Innebandy kommer tillbaka till Stockholm i april 2013 och 2014, säger Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas som också ville berätta att minst en match i ishockey-VM att spelas på Stockholmsarenan 2013.

Hon ville också meddela att minst ett av stockholmslagen i fotboll kommer spela sina hemmamatcher i den nya arenan. Hammarby har deltagit planeringen av arenan och utpekas som den självklara föreningen utan att något kontrakt är undertecknat.

Från Stockholms Globes Arena framhålls att AIK och/eller Djurgården också är välkomna utan att några förhandlingar har skett mellan parterna. Hela arenafrågan i Stockholm är infekterad med en mängd av både förslag och åsikter.

Målsättningen för Stockholmsarenan är i alla fall att etablera en av de mest genomtänkta arenorna ur miljö- och hållbarhetssynpunkt. För att nå högsta rang krävs en god infrastruktur i området som gör det möjligt att ta sig till området på andra sätt än med bil, att använda förnyelsebara energikällor, hållbar mark- och vattenanvändning, samt en sund inomhusmiljö.

2,7 miljarder i kostnad

För kommande arrangemang svarar arenan med sina 30 001 sittplatser mot de kapacitetskrav som FIFA och UEFA ställer och med sin tydliga miljöprofil blir arenan en grön symbol för Stockholm.

Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och idrottsborgarråd i Stockholms stad, som på fredagen passade på att Stockholms kultur- och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP) planterade ett träd som symbol för utvecklingen av Stockholmsarenan och Stockholm som evenemangsstad. menar att arenan attraherar internationella idrottsevenemang och världsartister.

- Stockholmsarenan kommer dessutom att skapa mer än 600 årsarbetstillfällen vilket är bra för näringslivet i staden.

Kostnaden för mark och byggnation beräknas bli totalt 2,7 miljarder kronor och ska betalas via försäljning av byggrätter och överskott i den löpande driften av arenan.

Vita Hästen gör sin bästa säsong på länge i Hockeyallsvenskan. Men de ekonomiska villkoren är hotfulla och förtar delar av glädjen..

 "Det är tuffa siffror", säger klubbchefen Dan Björkman.

Klubben måste ha in 5 miljoner kronor innan sista april för att klara elitlicensen, det är den bistra verkligheten.

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Haninge kommun storsatsar på barn och ungas hälsa – med hjälp av Hälsofrämjandets koncept Fredagsfys Sverige. Satsningen ska få skolbarn i kommunen att röra på sig och äta lite sundare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.