En klubb flyttar till Stockholmsarenan

Ett av Stockholmslagen i fotboll ska spela sina hemmamatcher på nya Stockholmsarenan. Den nyheten framkom på fredagen utan att Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas, ville avslöja vilken klubb hon avser mer än att Hammarby har varit involverat i viss utformning av arenan.

Stockholmsarenan ska stå klar i december 2012 och redan nu är 51 datum bokade för evenemang år 2013. Flera av dem ska vara  helt nya typer av evenemang som aldrig har förekommit i Stockholm.

Klart med bilsport och skidskytte

- Bland annat bilsport och skidskytte i arenaformat, och jag kan avslöja att SM-finalerna i Innebandy kommer tillbaka till Stockholm i april 2013 och 2014, säger Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas som också ville berätta att minst en match i ishockey-VM att spelas på Stockholmsarenan 2013.

Hon ville också meddela att minst ett av stockholmslagen i fotboll kommer spela sina hemmamatcher i den nya arenan. Hammarby har deltagit planeringen av arenan och utpekas som den självklara föreningen utan att något kontrakt är undertecknat.

Från Stockholms Globes Arena framhålls att AIK och/eller Djurgården också är välkomna utan att några förhandlingar har skett mellan parterna. Hela arenafrågan i Stockholm är infekterad med en mängd av både förslag och åsikter.

Målsättningen för Stockholmsarenan är i alla fall att etablera en av de mest genomtänkta arenorna ur miljö- och hållbarhetssynpunkt. För att nå högsta rang krävs en god infrastruktur i området som gör det möjligt att ta sig till området på andra sätt än med bil, att använda förnyelsebara energikällor, hållbar mark- och vattenanvändning, samt en sund inomhusmiljö.

2,7 miljarder i kostnad

För kommande arrangemang svarar arenan med sina 30 001 sittplatser mot de kapacitetskrav som FIFA och UEFA ställer och med sin tydliga miljöprofil blir arenan en grön symbol för Stockholm.

Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och idrottsborgarråd i Stockholms stad, som på fredagen passade på att Stockholms kultur- och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP) planterade ett träd som symbol för utvecklingen av Stockholmsarenan och Stockholm som evenemangsstad. menar att arenan attraherar internationella idrottsevenemang och världsartister.

- Stockholmsarenan kommer dessutom att skapa mer än 600 årsarbetstillfällen vilket är bra för näringslivet i staden.

Kostnaden för mark och byggnation beräknas bli totalt 2,7 miljarder kronor och ska betalas via försäljning av byggrätter och överskott i den löpande driften av arenan.

Temperaturen i Östersund kryper under nollan men för de ansvariga i Östersunds FK känns det som ljumma vårvindar. På måndagen blev det klart att det anrika byggföretaget Diös blir ny sponsor inför 2020. Under veckan har klubben också betalat av drygt en miljon på skatteskulden.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.