Hallens namnsponsor stäms av kommunen

Skandalhallen i Vänersborg har en brokig historia och hela tiden kommer nya inslag. Det senaste är att byggaren, Vänersborgs kommun, stämmer hallens namnsponsor, Länsförsäkringar.

Tänkt var en byggkostnad på 135 miljoner, det blev 270 miljoner kronor, ja, slutnotan är egentligen inte klar än. Det i sin tur har lett till att företag som ännu inte fått sina fakturor betalda efter bygget protesterar i egenskap av sponsorer till elitlaget i bandy.

Vägrar sponsra elitlaget

Flera företag överväger att sluta som partners till IFK Vänersborg. Det är deras sätt att protestera mot behandlingen och så länge de inte får betalt för beställda jobb får inte heller klubben några pengar.

Inte nog med det – i februari 2010 rasade taket in i Arena Vänersborg. Ett cirka 100 kvm stort hål uppstod och snön rasade in. Med den följden att ett mycket annorlunda problem uppstod.

Länsförsäkringar gick in som namnsponsor till hallen när den stod klar och betalade en bra summa pengar vilket innebär bl a att bolagets jättelogo finns både vid entrén och inne i hallen.

Från överens till oeniga

Samtidigt blev Länsförsäkringar också kommunens försäkringsbolag för hallen.

Lika överens som parterna var då, lika oeniga är i dag.

I mitten av mars meddelade Länsförsäkringar att bolaget inte skulle betala någon ersättning eftersom taket var för klent konstruerat och för att det var för dåligt skottat.

Takbågarna blev färre

Varpå kommunen nu har beslutat att stämma Länsförsäkringar för att få ut ersättning för raset.  Reparationerna har kostat kommunen 4,6 miljoner kronor.

Vänsterpartiet Vänersborg gör också gällande att antalet takbågar minskade från 18 till 13. Beviset för att antalet takbågar har blivit färre finns i ett dokument från juni 2007 och som presenterades inför ett beslut i kommunfullmäktige.

Nya kapitel i arenaföljetongen är att vänta.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

AIK var länge den fula ankungen i bandysagan tills framför allt miljonären Marco Engborg ville att AIK skulle återta en plats bland hermelinerna. Med hjälp av en välfylld plånbok förverkligade Engborg sin dröm och på några snabba säsonger var AIK tillbaka i högsta serien inför säsongen 2019-2020.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Nu gör SVT en egen lansering. ”SVT – kanalen för damfotboll!”

Sportevenemang och tv – men i vilken kanal… Den här gången är det SVT som har varit på tårna. SVT har klart med större delen av det svenska damlandslagets kvalmatcher och landskamper och nu står det klart att EM 2021 sänds i SVT. 

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.