Hallens namnsponsor stäms av kommunen

Skandalhallen i Vänersborg har en brokig historia och hela tiden kommer nya inslag. Det senaste är att byggaren, Vänersborgs kommun, stämmer hallens namnsponsor, Länsförsäkringar.

Tänkt var en byggkostnad på 135 miljoner, det blev 270 miljoner kronor, ja, slutnotan är egentligen inte klar än. Det i sin tur har lett till att företag som ännu inte fått sina fakturor betalda efter bygget protesterar i egenskap av sponsorer till elitlaget i bandy.

Vägrar sponsra elitlaget

Flera företag överväger att sluta som partners till IFK Vänersborg. Det är deras sätt att protestera mot behandlingen och så länge de inte får betalt för beställda jobb får inte heller klubben några pengar.

Inte nog med det – i februari 2010 rasade taket in i Arena Vänersborg. Ett cirka 100 kvm stort hål uppstod och snön rasade in. Med den följden att ett mycket annorlunda problem uppstod.

Länsförsäkringar gick in som namnsponsor till hallen när den stod klar och betalade en bra summa pengar vilket innebär bl a att bolagets jättelogo finns både vid entrén och inne i hallen.

Från överens till oeniga

Samtidigt blev Länsförsäkringar också kommunens försäkringsbolag för hallen.

Lika överens som parterna var då, lika oeniga är i dag.

I mitten av mars meddelade Länsförsäkringar att bolaget inte skulle betala någon ersättning eftersom taket var för klent konstruerat och för att det var för dåligt skottat.

Takbågarna blev färre

Varpå kommunen nu har beslutat att stämma Länsförsäkringar för att få ut ersättning för raset.  Reparationerna har kostat kommunen 4,6 miljoner kronor.

Vänsterpartiet Vänersborg gör också gällande att antalet takbågar minskade från 18 till 13. Beviset för att antalet takbågar har blivit färre finns i ett dokument från juni 2007 och som presenterades inför ett beslut i kommunfullmäktige.

Nya kapitel i arenaföljetongen är att vänta.

Hockeyförbundets årsmöte sade ja till enmansutredaren Ola Lundbergs förslag om  ny modell för ned – och uppflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Beslutet ökar klyftorna i hockey-.Sveriges och togs i strid med Hockeyallsvenskan och Hockeyettans totalt 50 klubbar.

Nu attackerar Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll polisens strategi på arenorna.” Den nuvarande situationen är inte hållbar”, skriver Förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

Torsdagens match i VM-fotbollen,Sverige mot USA i Le Havre har finalkaraktär. Det märks både på spelarnas anspänning och intresset från både publik och TV-tittare. 

VM har så här långt skapat ett intresse som är av rekordformat.Torsdagskvällens match är slutsåld, vilket innebär en publiksiffra  runt 25 000, bland dem cirka 2 000 svenskar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

En reklamkampanj,signerad Asics, innebar  en ordentlig utmaning för en grupp löpare från världens alla hörn som genomförde deras mest fysiskt och psykiskt krävande utmaning när de sprang från London till Paris genom att, enligt ett upplägg med tio maraton på tio dagar. Den 450 kilometer långa färden ingick i en ,som inleddes på Londons Regent Street och avslutades med Paris Marathon, har dokumenterats i en film som finns ute nu.

Det hann bara gå några dagar med misstankar om matchfixing runt det allsvenska mötet Kalmar-Elfsborg så kommer rapporten från RF. Vardagen med spelmissbruk och matchfixning bland ledare och aktiva är mycket värre än befarat, visar en ny studie från Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska Institutet. 

Nu är han i farten igen, Stephan Wilson, som utan någon som helst kunskap eller vana antog uppgiften att åka Vasaloppet. Nu ska han leda andra nybörjare i Min klassiker på TV6.

Benjamin Nygren, 17 har tackat ja till belgiska Genk. Han kan inte motstå locktonerna – och pengarna. Hans beslut innebär också att IFK Göteborg får 50 miljoner i övergångspengar och säkrar klubbens ekonomi.