Norrköping säljer arenanamnet

Idrottsparken blev Nya Parken som blev Östgötaporten som nu blir, ja vad då? Vid onsdagens årsmöte avslöjade IFK att ett företag har köpt rättigheterna till fotbollsarenan. 

-  Det är en av de största affärerna klubben någonsin gjort, säger klubbchefen Patrik Selin

Berget vid Norrköpings fotbollsarena är ursprungligen en hoppbacke.

Idrottsparken blev Nya Parken som blev Östgötaporten som nu blir, ja vad då? Men vid onsdagens årsmöte avslöjade IFK att ett företag har köpt rättigheterna till fotbollsarenan. 

-  Det är en av de största affärerna klubben någonsin gjort, säger klubbchefen Patrik Selin

Så pass, ja, pengarna är förstås välkomna Men klubben håller alla fans på halster. Men från och med i dag heter IFK Norrköpings hemmaarena inte längre Nya Parken.

- Jag vill inte gå in på några summor, men det handlar om jättemycket pengar. Det är en av de största affärerna i klubben, säger Selin och tillägger: 

-  IFK Norrköping är en förening som mår lite bättre i dag än för tio år sedan och det har i flera år funnits en ambition att sälja arenanamnet. Därför är det glädjande att vi lyckats göra en bra affär.

Uppgifte gör gällande att det rör sig om ett tvåsiffrigt mijonbelopp.

Arenan i dess nuvarande form har plats för 15 734 åskådare. IFK lockade i snitt 10 296 åskådare på hemmamatcherna under 2019.

Vistste ni, förresten att på höjden på den norra kortsidan fanns det ursprungligen hoppbacke som användes fram till 1923.

Årsmötet föregicks av mycket diskussioner om oroligheterna som en konsekvens av  styrelseavhopp och uppsägningar av medarbetare, bl a klubbikonen Mikael ”Gädda” Hansson.

Men väl på mötet blev det tämligen lugnt.

Ordföranden Peter Hunt ansåg att det är lugnt i IFK och så ska det förbli. Han berättade att klubben var tvingad att minska lönebördan eftersom IFK gick minus 10 miljoner.

- Ibland måste man ta obekväma beslut. Tyvärr, men det är vårt (styrelsens) ansvar. Jag ber också spelartruppen att tänka på att det är skillnad på "must have" (måste ha) och "nice to have" (trevligt att ha), sa Hunt enligt NT.

Arenan sk i alla fall genomgå en omfattande renovering. 

I sommar ska plastgräs täcka planen och nu finns det också långt utvecklade planer på att fullfölja ambitionen  att  att göra klart med en läktarring runt planen. Ett omdiskuterat projekt i många år.

 – Det har pratats  i ett decennium. Vår förhoppning är att i första hand bygga ett tak över den södra läktaren och så småningom även hörnet, sa Peter Hunt på årsmötet.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.