Roger Anderssons blogg

Roger Andersson är vd för Idrottens Affärer. I ett tidigare liv sportjournalist på Aftonbladet, sportchef på SvD, chefredaktör för Svensk Golf och mediechef på Golfförbundet. Nu mest grinig gubbe med förkärlek för att hacka på dåliga tv-produktioner, slö journalistik och slentrianmässig sponsring. Bloggens startsida.

Golf Digests nya ranking

Så har då den stora diskussionen dragit igång bland landets golfare igen. Golf Digest trampar varje år i myrstacken och rör om lite genom att presentera Sveriges 50 bästa golfbanor.

Fast hur mycket jag än försöker hitta svagheter så har jag svårt att ta bort eller lägga till någon bana i toppen. Placeringar kan väl alltid diskuteras, men jag saknar den där riktiga "bomben". Kanske kommer den nästa år när Bro Hofs "andrabana", Castle Course öppnar eller Vallda i väst mognat occh PGA-banan i Skåne kommit över barnsjukdomarna.

Här är i alla fall listan på de 15 högst rankade, fjolårets placering inom parentes.

Hela listan kollar du på www.golfdigest.se

1. Bro Hof Slott (Stadium course) (1)
2. Barsebäck Golf & Country Club (Masters Course) (2)
3. Falsterbo Golfklubb (4)
4. Vasatorp Golfklubb (Tournament Course) (7)
5. Halmstad Golfklubb (Norra) (3)
6. Ljunghusens Golfklubb (5)
7. Visby Golfklubb (NY)
8. Hills Golf club (15)
9. Elisefarm Golf Club (18)
10. Grönhögen Golf Links (8)
11. Sand Golf Club (6)
12. Frösåker Golf & Country Club (10)
13. Bokskogens Golfklubb (Gamla) (9)
14. Vidbynäs Golf club (South Course) (14)
15. Kristianstads Golfklubb (Åhus östra) (11)

Karlskrona kastas ut från hockeyallsvenskan. Tvångsnedflyttningen borde få Svenska ishockeyförbundet att känna sig som boven i dramat. När Karlskrona gick upp i SHL efter säsongen 2015 kom kravet från Förbundet: Ni måste ha en läktare som rymmer 5 000 åskådare. Läktarbygget knäckte klubben.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Trefaldiga mästarna Smederna från Eskilstuna drog sig ut BAHAUS-ligan (tidigare Elitserien) vilket gav eko i svensk speedway. Orsak: ingen publik i coronatider, inga inkomster. Men klubben kör vidare – i division 1.

-  Så länge vi inte kan ha publik som är 50 procent av våra intäkter kan vi inte köra, förklarade Tobias Spångberg, ordförande, avhoppet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.