Motorshow i Fågelboet

(Motor/Event) Race of Champions flyttar till Kina. Nästa anhalt blir det så kallade Fågelboet, det vill säga den berömda OS-arenan i Peking. Race of Champions blir därmed det första sportevenemanget i arenan sedan OS-avslutningen.

Tävlingen har sedan starten körts på Kanarieöarna, på Stade de France i Paris och nu senast på klassiska Wembley i London. Race of Champions är en utmaning mellan de bästa förarna inom olika bilsportkategorier. Som Formel 1, rally, rallycross och Nascar för att nämna några.

Både Michael Schumacher och Sebastian Loeb, världsmästare i varsin sport, har kört och gillar det förstås. Det handlar om att köra samma bilar runt en bana med både asfalt och grus. Lika villkor för alla. Svenske DTM-stjärnan Mattias Ekström, också en duktig rallyförare, har besegrat alla världsstjärnor inklusive Schumacher.

Race of Champions startades av svenske journalisten Fredrik Johnsson och hans hustru, förra rallystjärnan Michele Mouton.

- Vi fick en del intressanta förslag, men när Peking kom upp var det förstås extra intressant med tanke på den succé som OS var i just Fågelboet. De senaste fem åren har vi arrangerat tävlingen på två av Europas största sportarenor, så nu ska det bli spännande att ta Race of Champions till Asien för första gången, kommenterar Fredrik Johnsson. (Sportbusiness)

Styrelsen i Helsingborgs IF tar ett annorlunda initiativ och deklarerar öppet  till alla anhängare och partners att en kris växer allt större. Klubben tappar intäkter i format och redogör i ett öppet brev för situation och att det bara kommer bli värre.

”Våra beräkningar pekar mot att vi skulle gå med 17,6 miljoner back 2020 om allsvenskan startar i juni”, säger klubbens ordförande Krister Azelius.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Lidingöloppet MTB och Vårmilen integreras i TCS Lidingöloppshelgen på grund av den rådande coronaepidemin. Loppen skulle ursprungligen ha genomförts under valborgshelgen. Nu kommer de istället att köras under delvis nya former under TCS Lidingöloppshelgen i september.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.