Motorshow i Fågelboet

(Motor/Event) Race of Champions flyttar till Kina. Nästa anhalt blir det så kallade Fågelboet, det vill säga den berömda OS-arenan i Peking. Race of Champions blir därmed det första sportevenemanget i arenan sedan OS-avslutningen.

Tävlingen har sedan starten körts på Kanarieöarna, på Stade de France i Paris och nu senast på klassiska Wembley i London. Race of Champions är en utmaning mellan de bästa förarna inom olika bilsportkategorier. Som Formel 1, rally, rallycross och Nascar för att nämna några.

Både Michael Schumacher och Sebastian Loeb, världsmästare i varsin sport, har kört och gillar det förstås. Det handlar om att köra samma bilar runt en bana med både asfalt och grus. Lika villkor för alla. Svenske DTM-stjärnan Mattias Ekström, också en duktig rallyförare, har besegrat alla världsstjärnor inklusive Schumacher.

Race of Champions startades av svenske journalisten Fredrik Johnsson och hans hustru, förra rallystjärnan Michele Mouton.

- Vi fick en del intressanta förslag, men när Peking kom upp var det förstås extra intressant med tanke på den succé som OS var i just Fågelboet. De senaste fem åren har vi arrangerat tävlingen på två av Europas största sportarenor, så nu ska det bli spännande att ta Race of Champions till Asien för första gången, kommenterar Fredrik Johnsson. (Sportbusiness)

En representant för den utländska sponsor som ska rädda ÖFK:s existens med en gåva om 15 miljoner kronor förnekar i lördagens Expressen all kännedom om en sådan transaktion. Senare på lördagen presenterades ett uttalande på klubbens hemsida under rubriken ”ÖFK ochPuls8 gör ett gemensamt uttalande".

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Det var som en saga. Lilla Åby-Tjureda gjorde på tre år en blixtresa till elitserien i bandy. Byggde rekordsnabbt och rekordbilligt en hall för 43 miljoner kronor som stod klar till premiären. Allt var glädje, hurrarop och applåder. Men alla sagor slutar inte lyckligt. Laget kom toksist i elitserien.

Så frågan är vad som händer? Blir det en snabbresa nedåt nu?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.