26 000 anmälda till Göteborgsvarvet

Det är redan ett enormt tryck på startplatserna till det 31:a GöteborgsVarvet den 22 maj 2010. Loppet ser ut att bli fulltecknat rekordtidigt. Och det är framför allt kvinnorna som ökar i antal och som är snabba att skicka in anmälan.

Den 26 augusti hade 26 122 löpare anmält sig till 2010 års lopp. Motsvarande datum i fjol var siffrorna uppe i 7 204 löpare. Då fulltecknades loppet i början av november.

Noterbart är att av de löpare som anmält sig hittills är andelen kvinnor 31 procent.

I deltagarundersökningen från årets tävling svarade 97 procent av löparna att de var nöjda med tävlingen och att de vill springa igen. 99 procent svarade att de har tävlingen som mål för sin träning hela året.

- Jag tror det är två anledningar till att så många löpare redan har anmält sig, säger tävlingsledaren Bo Edsberger.

Till årets tävling den 16 maj 2009 anmälde sig 53 848 löpare, vilket gör tävlingen till världens nu största halvmaraton. För att inte tumma på kvalitén kommer arrangören även till nästa års tävling begränsa antalet anmälda - anmälningstaket 2010 är satt till 54 000 löpare.

GöteborgsVarvet, som mäter en halv maraton (21 097,5 meter) , avgörs den 22 maj 2010 för 31:e gången sedan premiären 1980. Under GöteborgsVarvshelgen genomförs även Stav, Special och Lilla GöteborgsVarvet. Totalt förväntas cirka 70 000 löpare delta i något av Varvsloppen under GöteborgsVarvshelgen 21-23 maj 2010.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.