Olof Stenhammar överlämnade sin check

Det är inte vid varje årsmöte som någon överlämnar 10 miljoner kronor. Så skedde i alla fall vid SOK:s årsmöte på onsdagskvällen i Stockholm. Olof Stenhammar överlämnade sin gåva, en miljon kronor per år i tio år, till SOK:s ordförande, Stefan Lindeberg.

Årsmötet avklarades utan någon större dramatik. Stefan Lindebergs dragning om det samlade elitidrottstödet föranledde inte någon diskussion.

- Långsiktigheten för det riktade stödet är mycket viktigt. Här måste vi hitta lösningar. Vi arbetar och kommer att arbeta hårt under våren för att komma fram, konstaterade Stefan Lindeberg.

Även om årsmötet i första hand skulle behandla verksamheten för 2009 kunde OS i Vancouver naturligtvis inte förbigås.Gunilla Lindberg, SOK:s generalsekreterare, rapporterade från spelen utifrån ett internationellt perspektiv och Peter Reinebo, sportchef, redogjorde för Vancouver utifrån ett svenskt perspektiv.

Inom SOK fortsätter förberedelserna inför OS i London om drygt två år. På programmet finns bland annat två stora headcoachträffar för sommarförbunden. Men i arbetet ingår även en viss preparering för vinterspelen i Sochi.

Karlskrona kastas ut från hockeyallsvenskan. Tvångsnedflyttningen borde få Svenska ishockeyförbundet att känna sig som boven i dramat. När Karlskrona gick upp i SHL efter säsongen 2015 kom kravet från Förbundet: Ni måste ha en läktare som rymmer 5 000 åskådare. Läktarbygget knäckte klubben.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Trefaldiga mästarna Smederna från Eskilstuna drog sig ut BAHAUS-ligan (tidigare Elitserien) vilket gav eko i svensk speedway. Orsak: ingen publik i coronatider, inga inkomster. Men klubben kör vidare – i division 1.

-  Så länge vi inte kan ha publik som är 50 procent av våra intäkter kan vi inte köra, förklarade Tobias Spångberg, ordförande, avhoppet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.