Tvivel runt Barcelonas besök i Skåne

FC Barcelona kommer till Skåne i sommar och ska spela träningsmatcher mot både Malmö FF och Helsingborgs IF. Så löd nyheten, men det mångmiljonprojektet är långt ifrån färdigförhandlat.

Uppgifterna är motstridiga. I dagens Sydsvenska Dagbladet säger MFF:s vd, Pelle Svensson, att tanken med en jubileumsmatch mot Barcelonas B-lag - förstärkt med några få spelare, däribland Zlatan Ibrahmovic – är ointressant.

- När vi har diskuterat med Barcelonas agenter - för det har vi - så är det enda vi pratat om en match med deras bästa spelare. Ska vi ha ut något av en jubileumsmatch, så ska det vara mot ett av Europas bättre och lag och alla ska vara där, säger Pelle Svensson. 

- Därför är det inte aktuellt med någon match under VM-uppladdningen eller VM.

Från Spanien kommer uppgifter om att Barcelona vill spela en match i maj eller juni och då med några A-lagsspelare, som Ibrahimovic, Keita, Chygrynskiy och andremålvakten Pinto. 

- En sådan match skulle vi inte vara intresserade att betala en spänn för. Men visst, vill de spela en träningsmatch med B-laget och Zlatan, så behöver vi väl också matcher. Men inte med några pengar inblandade, säger Pelle Svensson i Sydsvenskan.

MFF-arna jobbar med målet att arrangera en match med anledning av 100-årsjubiléet och evenemanget skulle ske efter VM.

- Men pratar vi Barcelona, vet vi att de av kommersiella skäl ska till Asien i augusti.

Där är det ett villkor att Leo Messi deltar, inte i Malmö. Och före VM är spelare som Leo Messi, Xavi, Carles Puyol, Thierry Henry och Dani Alves upptagna av just förberedelser inför mästerskapet i Sydafrika.

Hockeyförbundets årsmöte sade ja till enmansutredaren Ola Lundbergs förslag om  ny modell för ned – och uppflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Beslutet ökar klyftorna i hockey-.Sveriges och togs i strid med Hockeyallsvenskan och Hockeyettans totalt 50 klubbar.

Vänsterpartiet vill införa miljardstöd till idrotten för att modernisera idrottsplatser och idrottshallar som byggdes under miljonprogramsåren. Det kan bli den katalysator som behövs för att möta ett stort behov hos majoriteten av Sveriges kommuner och skapa plats för framtidens idrott, är en bedömning från RF.

Hockeyallsvenskans 14 klubbar och Hockeyettans 46 klubbar går mot två tunga nederlag då ledamöter till Svenska Ishockeyförbundets årsmöte samlas på lördagen. Bakslag som ytterligare ökar sprickan i svensk ishockey, och som försvagar den grundsten som svensk ishockey vilar på – breddverksamheten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Basketföreningen Dolphins har ett mycket förmånligt avtal med sportvarukedjan Stadium – och nu har parterna enats om en förlängning. Men så är också båda hemmahörande i Norrköping. 

Stadium förlänger samarbete med Dolphins och fortsätter som namnsponsor till Stadium Arena, en av basket-Sveriges finaste hallar. Avtalet sträcker sig tio år framåt i tiden, till och med 2028.

Det hann bara gå några dagar med misstankar om matchfixing runt det allsvenska mötet Kalmar-Elfsborg så kommer rapporten från RF. Vardagen med spelmissbruk och matchfixning bland ledare och aktiva är mycket värre än befarat, visar en ny studie från Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska Institutet. 

Nu är han i farten igen, Stephan Wilson, som utan någon som helst kunskap eller vana antog uppgiften att åka Vasaloppet. Nu ska han leda andra nybörjare i Min klassiker på TV6.

Ajax 19-årige lagkapten Matthijs De Ligt är världens mest eftersökta fotbollsspelare. Enligt spanska tidningen Sport är läget så här: Barcelona bjuder 65 miljoner kronor i årslön. Juventus 108 miljoner om året och Paris Saint Germain fyra miljoner i veckan, 192 miljoner om året under fem år. Något svar finns ännu inte.