Idrottare lär av varandra

- På sin egen hemsida har man möjligheten att styra mediabilden av sig själv, det ska man utnyttja, berättar Anders Gustafsson för sina idrottande kollegor under SOK:s mediadagar. Den nyblivna kanotvärldsmästaren delade med sig av sina erfarenheter från kommunikationen med bl a media.

16 aktiva från nio olika idrotter har under två dagar utbytt erfarenheter och övat sig i mediesituationer på SOK:s medieutbildning.

Åldrarna och hur långt de har kommit i sina karriärer skiljer ganska mycket bland deltagarna. Men en sak har de alla gemensamt — de vill alla ta medaljer på OS. På vägen dit gäller det att förbereda sig för allt, bland annat hur man hanterar media.

Under utbildningsdagarna fick de aktiva öva på filmade framträdanden och besöka SVT för att lära sig mer om hur media själva arbetar. Den nyblivne världsmästaren i kanot, Anders Gustafsson berättade om sina tips och erfarenheter kring hur han använder hemsida och sociala medier i sin karriär. 

- Förutom själva utbildningsprogrammet är det minst lika givande att de aktiva får tillfälle att prata med varandra. Möjligheten att träffa andra idrottare i samma situation ger massor av inspiration och energi, säger Björn Folin, presschef på SOK.

Efter månader av tystnad om nykomlingen AIK i elitserien smällde det till ordentligt på torsdagen: AIK värvar Patrik Nilsson, den enda som tillsammans med Villa/Lidköpings David Karlsson har gjort över 1 000 mål i allsvenskan/elitserien.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Efter besök i Sverige och Italien har nu Internationella Olympiska Kommitténs granskningsgrupp sagt sitt. 83 procent föredrar Italien, 55 procent Sverige som värd för vinter-OS och Paralympics 2026 enligt IOK:s omröstning som genomfördes i mars. Den 24 juni avgörs omröstningen i Lausanne, Schweiz.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Carlsberg och Liverpool Football Club förlänger sitt ikoniska samarbete med ytterligare fem år 

– Carlsberg fortsätter som klubbens ”Official Beer” till slutet av säsongen 2023-24.

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!