Nu bör du boka OS-biljett i London

Du vet väl att biljettbokningen till OS nästa år i London har öppnat. 6,6 miljoner till 650 tävlingspass är till salu. Sverige har fått 8 200 stycken, där 5 100 ska kosta mindre än 150 euro.

I snitt kan 500 svenskar om dagen se OS från läktaren. Mark Lewis, vd för företaget Jetsetsports.com har ensamrätten på att sälja OS-biljetter i Sverige och han tror på ett mycket stort intresse. Allra mest därför att ett sommar-OS aldrig har arrangerats så nära Sverige sedan Helsingfors-OS 1952.

London en favoritstad

London är också en favorit bland många svenskar och många kan säkerligen tänka sig att åka dit för att uppleva OS-atmosfären om inte annat.

Det kan alltså bli svårt att komma över biljetter varav merparten säljs på arrangören Logocs hemsida, OS-sajten london2012.com eller på cosport.com.

Sammanlagt finns omkring 8,8 miljoner OS-biljetter, men dryga 2 miljoner är reserverade i förväg.

Biljetten kostar 2012 pund

Mark Lewis betonar att merparten av biljetterna kostar cirka 1350 kronor, men det finns också motsatsen.

De bästa sittplatserna vid OS-invigningen är speciella. De har fått ett pris om 2012 pund.

Att se 100-metersfinalen på 100 meter den 5 augusti kostar 7 700 om man vill sitta riktigt bra. Friidrotten är för övrigt den sport som är dyrast att följa.

Gratisbiljetter!

Sedan är det faktiskt på det viset att några kvaltävlingar är gratis och i många fall kan åskådaren komma undan med ett par hundralappar.

Vid överbokning gäller lottning och redan i förväg har 2,5 miljoner biljetter reserverats.

Funderar du på ett OS-besök, kolla boendet redan nu. Många hotell höjer priserna respektlöst, några så mycket som fem gånger ordinarie pris. Dessutom måste du betala tio månader i förväg.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.