Vätternrundan slipper inte bilarna

Nu står det klart att Vätternrundan inte får tillstånd att stänga av trafiken i den omfattning man hade begärt. Cyklisterna slipper därmed inte bilarna under vissa delsträckor. Men arrangörerna ger sig inte.

Trafikverket hänvisar till lagstiftningen som inte tillåter att motortrafik stoppar på sträckan Motala-Jönköping som Vätternrundan har ansökt om.

Men arrangörerna ger sig inte utan vill ha frågan prövad i det längsta. Därför har en överklagan nu sänts till Trafikverket respektive länsstyrelserna runt Vättern.

- Det handlar om att ytterligare lyfta fram trafiksäkerhetsfrågan, vilket också inkluderar cyklisternas hemresa med bil efter loppet, stärka miljöarbetet och öka folkhälsan, säger Vätternrundans vd Eva-Lena Frick.

Ambitionen var att testa bilbegränsningen nästa år, men ytterst handlar det om hela bansträckningen över 30 mil ska bli bilfri från och med 2013.

Sanningen är brysk, men oundviklig. På tio dagar måste Östersunds FK få fram 10 miljoner kr.

- Annars är risken stor att vi tvingas lägga ned klubben. Att vi går i konkurs, sa vice ordförande Maria Wilén vid ett medlemsmöte på tisdagskvällen.

Patrik Sjöberg, Emma Green, Erica Johansson och Christian Olssonhar tränat här under upväxten, men nu är Slottskogshallen borta. På söndagskvällen började hallen att brinna, av okänd anledning, och gick inte att rädda.

Skidåkarparet Anna och Johan Olsson bor numera i Sundsvall och arrangerar bland annat skidkurser och inspirationskvällar runt om i landet, en verksamhet som de ska utöka från och med i höst via ett avtal med Vasaloppet

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Damkronorna och den högsta damligan, SDHL, har jagat rubriker den senaste månaden. Från bojkotten av landslagsturneringen i Finland och nu presentation av huvudsponsor för SDHL.

NentGroup tänder upp Champions League-studion när världens bästa klubblagsturnering i fotboll återvänder. Streamingtjänsten Viaplay direktsänder, samtidigt som TV6 bevakar minst två matcher/omgång medan resterande visas på Viasats kanaler.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.