Förbundets drömresa för 159 ledare

Solen strålar från en klarblå himmel, massor av deltagare springer, går, cyklar eller utövar yoga tidigt på morgonen och är sedan så ambitiösa att de nästan inte vill sluta diskutera.
159 ledare från svensk innebandy deltar på drömresan till Playitas, Fuerteventura. Förbundet anser att det här satsningen betalar sig på sikt.

 

Svensk Innebandy har den här veckan samlat 159 representanter från 38 föreningar som kommer från hela Sverige på Playitas, Fuerteventura. Allt för att arbeta med föreningsutveckling för att svensk Innebandy ska fortsätta vara världens bästa.

Annorlunda satsning

Onekligen en annorlunda satsning, men utbytet är just det man önskade – engagerade ledare och många kreativa diskussioner.

På den så kallade Föreningsutvecklingsresa har man hittills haft allt från föreläsningar om motivation/drivkrafter till samtal om strategiarbete och organisationsfrågor.

Föreningsutvecklingsresan arrangeras för åttonde året i rad och är en utbildning som vänder sig i första hand till styrelserepresentanter och organisationsledare. Bland deltagarna finns också en representant från Svenska Golfförbundet och en från Svenska Handbollsförbundet, med syfte att ta intryck.

"Vi är ledande"

Föreningarna har i år uppmuntrats att ta med minst en deltagare under 25, vilket medför rekordmånga unga deltagare. Spridningen är 16 till 70 år.

- Drygt 300 av våra 900 barn- och ungdomsföreningar har genom åren deltagit i utbildningen och vi är ledande på att jobba på det här sättet mot våra föreningar, säger Göran Harnesk, generalsekreterare inom Svensk Innebandy. 

Här är de föreningar som är med 2014:

AF Aktivera innebandy Tierp, Andersbergs IBK, Askersunds IBK

Degerfors IBK, Djurgården IBF

FC Europa Juniors

Granlo BK, Gränna AIS, Gårdarike IBK

IBK Dalen, IBK Lockerud Mariestad, IFK Arboga IBK, IK Stanstad Onsala Innebandyklubb, Insjöns IF 

Jäbo IK

Karo IBF, KFUM Malmabergs IBK, Knäppmora AIK, Krylbo AIS

Malmhaug KFUM

Nacka Wallenstam IBK, Nordmarkens IBF

Pixbo Wallenstam

Röbäcks IF, Röke IBK, 

Salems IF, Sandåkerns SK

Tyresö Trollbäcken IBK, Töjnan IBK

Umeå City

Vallentuna IBK, Varla IBK, Vimmerby IBK, Wårgårda IBK, Västerås IBS U

Ängby IF

Örnsköldsvik Innebandy

Skuldtyngda Östersunds FK:s desperata handling att skriva upp värdet på spelartruppen till 64,9 miljoner kronor för att rädda elitlicensen får bakläxa av Svenska fotbollförbundets ekonomichef Kjell Sahlström.  ÖFK gick med drygt 50 miljoner i förlust 2019 och det egna kapitalet visade på minus 19,7 miljoner vid årets slut.

- Nej, man kan inte göra på det här sättet och det vet alla klubbar, säger Sahlström, som också är sekreterare i licensnämnden, till SVT Sport. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Nu finns svart på vitt. 22 personer i Fifas exekutivkommitté fick mutor för att rösta så att Ryssland och/eller Qatar tilldelades fotbolls-VM 2018 och 2022 menar amerikanska åklagare enligt The New York Times.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Nent Group med Viasat förlorar rättigheterna till Champions League efter 29 år. En ny aktör tar över efter säsongen 2021?  Dagens Media skriver att Telia, som äger TV4, har köpt rättigheterna för 1 miljard kronor per år. Telia uppges ha köpt rättigheten till 2024.

Det uppges vara samma summa som Nent Group betalade för rättigheten i Sverige, Danmark och Norge för att få sända Champions League. 

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.