Klart besked för utbyggnad i Branäs

Då var det snart helt klart för start. Kommunstyrelsen har godkänt Branäs detaljplan för Nötåsen – ett helt nytt skidområde, med flera skidbackar och liftar, som på sikt kan utöka antalet bäddar med upp till 8 300.

- Många veckor går bättre än någonsin. Att vi får igenom den här expansionen är viktigt för att vi ska kunna fortsätta utveckla skidområdet och anläggningen i stort, säger Branäsgruppens vd Anders Kjällström. 

Branäs är idag Sveriges fjärde största skidanläggning när det kommer till antal sålda liftkort och har cirka 11 000 bäddar. Den placeringen och rankingen vill man inte behålla. Ranking och status måste bli bättre.

Med den planerade expansionen på Nötåsen närmar man sig 20 000 bäddar. Området är beläget uppe på berget, på andra sidan bilvägen från populära Soltorget.

– Det här är ett mångårigt projekt där jag ser att vi är helt klara inom 5–7 år, men redan till nästa säsong ska en backe och lift, samt de första boendena vara på plats.

Förra veckan godkände kommunstyrelsen detaljplanen för Nötåsen och senare i februari tas ett slutgiltigt beslut av kommunfullmäktige.

Starten på nysatsning

Till årets säsong byggdes en helt ny 6-stolslift till toppen och tillsammans med Nötåsen är det starten på en storsatsning. I Branäs masterplan finns nämligen ett ännu större projekt, Branäs Syd, som på egen hand hade varit en av Sveriges 15 största skidanläggningar sett till ytan.

– Vår utveckling måste följa intresset för anläggningen och bokningssiffrorna visar att fler hittar till oss för varje år som går.

I ritningarna för Branäs Syd finns en sittlift, flera släpliftar, fem långa backar och ett centrum med restauranger, skidhyra och sportshop.

– Fram till nu har vi förädlat och utvecklat redan befintliga skidområden, men med Nötåsen och Branäs Syd kan vi tänka mer fritt och skapa fantastiska möjligheter för skidåkning för hela familjen, betonar Anders Kjällström.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.