Heros säljer promenader

Det finns många sätt att tjäna pengar för idrottsföreningar. Heros Bandy i Smedjebacken har sin annorlunda metod. Klubben säljer promenader.

- Med en startavgift på 20 kronor och 50 deltagare ger det en tusenlapp. Vinnare får 500 liksom Heros bandy, säger Göran Wennström en av klubbens ledare.

Startkorten är sponsrade av en firma och på det viset slipper klubben utgifter. Det enda arbetet för Heros består bara av en funktionär säljer startkort.

I en tid av sviktande intäkter från Bingolotto kom Christer Jakobsson och Göran Wennström i Heros underfund med att det finns sådan fin promenadväg över Söppenmyren i samhället.

- Den måste vi utnyttja, sa duon som står bakom en ny aktivitet i Smedjebacken. "Promenad över broarna" innebär att människor kan promenera eller cykla 2,5 kilometer över Söppenmyren och broarna. Heros kombinerar motionsbingo och 50/50-lotteri för att få en slant till klubbkassan.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.