Beckham petas som affischnamn

David Beckham petas som affischnamn för klädtillverkaren Armani. Han ersätts av en yngre förmåga, tillika fotbollsspelare, Real Madrids Ronaldo. Se där en av nyheterna från idrottens sponsringsvärld.

24-årige Ronaldo är kanske världens bäste fotbollsspelare just nu, i alla fall den dyraste när han gick från Manchester United till spanska Real Madrid. Han debuterar som modell för Armani med vår- och sommarkollektionen 2010.
Det är främst jeans och underkläder som Ronaldo ska synas i. Där följer han ju i Fredrik Ljungbergs (Calvin Klein) fotspår. Även lagkompisen Kaká, David James och Andreij Sjevtjenko syns i Aramani. (SportsPro)

****
När vi ändå är inne på ämnet fotbollsspelare och varumärken så letar Englands och Chelseas försvarsrese John Terry efter lite extrainkomster. Terrys agent, Elite Management har skakat hand med marknadsföringsbolaget Riviera Entertainment för att försöka öka Terrys förmögenhet, som i dag är endast 18 miljoner pund.
Umbro, Nationwide, Samsung och fotbollsspelet Pro Evolution Soccer är produkter Terry förknippas med i dag. Att England är klart för VM i Sydafrika nästa år gör väl John Terry mer "lättsåld".
Det är klart att 28-årige Terry sett hur vissa av hans kollegor tjänat enorma pengar på reklam och vill göra ett ryck i inkomstligan innan karriären är över. David Beckham sägs ju vara värd hela 125 miljoner pund, vilket är milslångt försprång till spelare som Michael Owen och Wayne Rooney på cirka 38 miljoner pund. Terry ligger också steget efter Chelseas Frank Lampard 21 miljoner pund), men före en annan lagkompis, Didier Drogba (16 miljoner pund). (Sportbusiness)

****
Donington, Silverstone eller ingen Formel 1-tävling alls? F1-mogulen Bernie Ecclestone skruvar nu åt tumskruvarna på Donington och dess ägare. Lös problemen inom två veckor, annars har ni ingen tävling.
Simon Gillett, chef för Donington som är tänkt som bana för Storbritanniens Grand Prix nästa år, har problem, främst ekonomiska sådana och Ecclestone har nu tröttnat. Han vill ha besked om Donington klarar av det man lovat, åtagit sig och faktiskt fått. Det handlar bland annat om ett löfte att modernisera anläggningen för 100 miljoner pund under en femårsperiod.
Den klassiska motorsportävlingen flyttades ju av Ecclestone från Silverstone efter årets tävling, till just Donington. Nu väntar i kulisserna en gammal Formel 1-mästare på besked (och revansch).
Damon Hill, chef för Silverstones ägare, British Racing Drivers' Club, säger att han och klubben är beredd att arrangera tävlingen, förutsatt att man får ett avtal med Formel 1 som man har råd med.
"Vi är beredda. Men vi vill också kunna erbjuda en anläggning som har de finesser och faciliteter som moderna fotbollsarenor har. För att kunna göra det måste vi få ett avtal med Formel 1 som ger oss utrymme nog att inte riskera konkurs", är Hills hälsning via BBC Radio till Ecclestone.

****
Förlaget La Prensa startar upp golfmagasinet Red Tee och dess webbplats igen. Första utgivningen sker i februari nästa år och vänder sig nu mer mot kvinnor 50 +, eller äldre än vad redaktionens målgrupp varit hittills.
Förlagets vd, Anonio Inestal, säger att målgruppen är attraktiv för annonsörerna och att förlaget kommer att erbjuda annonspaket med Red Tee och Ljuva Livet. Bonnier Geijer fortsätter som chefredaktör. Hon startade tidningen år 2004.
La Prensa ger även ut Affärsresenären, Ljuva Livet, Kick off och Ridå. (Mediatrender)

****
London har stoppat planerna på att bygga en speciell arena för badminton och gymnastik till OS 2012. Förutom att spara cirka 20 miljoner pund så handlar det om politik, förstås. De båda sporterna får nu rymmas i Wembley Arena, där också VM i badminton avgörs 2011.
Att som tänkt var bygga en tillfällig arena i Greenwich hade blivit dyrt, ca 42 miljoner pund. Istället kom ett förslag om att bygga i Barking där det fanns privata investerare som var intresserade. Men då dessa investerare tappade intresset, så blir det nu Wembley. I Barking, passande namn, är man nu lätt irriterade och högljudda eftersom man lovats en arena. Londons borgmästare Boris Johnson försöker dessutom, enligt The Guardian, stoppa en flytt av skyttetävlingarna från Woolwich till just Barking. Så man kanske kan förstå att det skälls i Barking...

****
Joe Ricketts och hans bolag TD Ameritrade, tar över klassiska basebollaget Chicago Cubs. Cubs ansökte om konkurs, men räddas nu genom att Rickett går in med 845 miljoner dollar, den högsta köpesumman för ett MBL-lag någonsin. Övertagandet har godkänts av de övriga klubbägarna. Tidigare ägaren, mediekoncernen Chicago Tribune, stannar som ägare med fem procent av aktierna. (Sportbusiness)

****
Tokyo slogs ju ut i kampen om att får arrangera OS 2016. Nu svarar Japan med ett politiskt budskap som kan bli en tuff nöt att knäcka för IOK. Japan lanserar Hiroshima och Nagasaki som värdstäder för OS 2020, samtidigt med kampanjen "en kärnvapenfri värld".
Japans kampanj för en kärnvapenfri värld 2020 ska ske i symbios med OS-ansökan. Det var ju i Hiroshima och Nagasaki som de första atombomberna fälldes under andra världskriget.
2013 ska Internationella Olympiska Kommittén rösta om värdstad för OS 2020. Japans utspel kommer att bli hett politiskt stoff. I Italien har man också lite att fundera över. Efter att Rom och Venedig förklarat sig intresserade så har nu också Palermo på Sicilien lagt sig i diskussionen om en italiensk ansökan. Vad roligt alla rubrikmakare ska få med IOK, Rogge, Gudfadern och maffian... (Sportbusiness)

****
Squash satsar på att nå sina intresserade via webben. 250 matcher per år ska visas på PSA, Professional Squash Associations webb i ett femårigt samarbete med företaget Perform. Det blir också magasinsprogram, intervjuer och interaktiva möjlighet.
Avtalet är centralt i squashsportens strategi för att leverera mer innehåll och göra det lättare för intresserade att följa sporten på nära håll. Squash har 20 miljoner utövare i världen. (Sportbusiness)

****
IMG har förlängt sitt avtal med några av tennisvärldens största turneringar. Det är ATP World Tour Masters 1000 och ATP World Tour Finals som IMG är rådgivare till när det gäller medierättigheter. Tävlingarna räknas som några av de största utanför de fyra Grand Slam-turneringarna och avtalet gäller till och med 2013. (SportsPro)

Efter månader av tystnad om nykomlingen AIK i elitserien smällde det till ordentligt på torsdagen: AIK värvar Patrik Nilsson, den enda som tillsammans med Villa/Lidköpings David Karlsson har gjort över 1 000 mål i allsvenskan/elitserien.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Efter besök i Sverige och Italien har nu Internationella Olympiska Kommitténs granskningsgrupp sagt sitt. 83 procent föredrar Italien, 55 procent Sverige som värd för vinter-OS och Paralympics 2026 enligt IOK:s omröstning som genomfördes i mars. Den 24 juni avgörs omröstningen i Lausanne, Schweiz.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Carlsberg och Liverpool Football Club förlänger sitt ikoniska samarbete med ytterligare fem år 

– Carlsberg fortsätter som klubbens ”Official Beer” till slutet av säsongen 2023-24.

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!