Beckham petas som affischnamn

David Beckham petas som affischnamn för klädtillverkaren Armani. Han ersätts av en yngre förmåga, tillika fotbollsspelare, Real Madrids Ronaldo. Se där en av nyheterna från idrottens sponsringsvärld.

24-årige Ronaldo är kanske världens bäste fotbollsspelare just nu, i alla fall den dyraste när han gick från Manchester United till spanska Real Madrid. Han debuterar som modell för Armani med vår- och sommarkollektionen 2010.
Det är främst jeans och underkläder som Ronaldo ska synas i. Där följer han ju i Fredrik Ljungbergs (Calvin Klein) fotspår. Även lagkompisen Kaká, David James och Andreij Sjevtjenko syns i Aramani. (SportsPro)

****
När vi ändå är inne på ämnet fotbollsspelare och varumärken så letar Englands och Chelseas försvarsrese John Terry efter lite extrainkomster. Terrys agent, Elite Management har skakat hand med marknadsföringsbolaget Riviera Entertainment för att försöka öka Terrys förmögenhet, som i dag är endast 18 miljoner pund.
Umbro, Nationwide, Samsung och fotbollsspelet Pro Evolution Soccer är produkter Terry förknippas med i dag. Att England är klart för VM i Sydafrika nästa år gör väl John Terry mer "lättsåld".
Det är klart att 28-årige Terry sett hur vissa av hans kollegor tjänat enorma pengar på reklam och vill göra ett ryck i inkomstligan innan karriären är över. David Beckham sägs ju vara värd hela 125 miljoner pund, vilket är milslångt försprång till spelare som Michael Owen och Wayne Rooney på cirka 38 miljoner pund. Terry ligger också steget efter Chelseas Frank Lampard 21 miljoner pund), men före en annan lagkompis, Didier Drogba (16 miljoner pund). (Sportbusiness)

****
Donington, Silverstone eller ingen Formel 1-tävling alls? F1-mogulen Bernie Ecclestone skruvar nu åt tumskruvarna på Donington och dess ägare. Lös problemen inom två veckor, annars har ni ingen tävling.
Simon Gillett, chef för Donington som är tänkt som bana för Storbritanniens Grand Prix nästa år, har problem, främst ekonomiska sådana och Ecclestone har nu tröttnat. Han vill ha besked om Donington klarar av det man lovat, åtagit sig och faktiskt fått. Det handlar bland annat om ett löfte att modernisera anläggningen för 100 miljoner pund under en femårsperiod.
Den klassiska motorsportävlingen flyttades ju av Ecclestone från Silverstone efter årets tävling, till just Donington. Nu väntar i kulisserna en gammal Formel 1-mästare på besked (och revansch).
Damon Hill, chef för Silverstones ägare, British Racing Drivers' Club, säger att han och klubben är beredd att arrangera tävlingen, förutsatt att man får ett avtal med Formel 1 som man har råd med.
"Vi är beredda. Men vi vill också kunna erbjuda en anläggning som har de finesser och faciliteter som moderna fotbollsarenor har. För att kunna göra det måste vi få ett avtal med Formel 1 som ger oss utrymme nog att inte riskera konkurs", är Hills hälsning via BBC Radio till Ecclestone.

****
Förlaget La Prensa startar upp golfmagasinet Red Tee och dess webbplats igen. Första utgivningen sker i februari nästa år och vänder sig nu mer mot kvinnor 50 +, eller äldre än vad redaktionens målgrupp varit hittills.
Förlagets vd, Anonio Inestal, säger att målgruppen är attraktiv för annonsörerna och att förlaget kommer att erbjuda annonspaket med Red Tee och Ljuva Livet. Bonnier Geijer fortsätter som chefredaktör. Hon startade tidningen år 2004.
La Prensa ger även ut Affärsresenären, Ljuva Livet, Kick off och Ridå. (Mediatrender)

****
London har stoppat planerna på att bygga en speciell arena för badminton och gymnastik till OS 2012. Förutom att spara cirka 20 miljoner pund så handlar det om politik, förstås. De båda sporterna får nu rymmas i Wembley Arena, där också VM i badminton avgörs 2011.
Att som tänkt var bygga en tillfällig arena i Greenwich hade blivit dyrt, ca 42 miljoner pund. Istället kom ett förslag om att bygga i Barking där det fanns privata investerare som var intresserade. Men då dessa investerare tappade intresset, så blir det nu Wembley. I Barking, passande namn, är man nu lätt irriterade och högljudda eftersom man lovats en arena. Londons borgmästare Boris Johnson försöker dessutom, enligt The Guardian, stoppa en flytt av skyttetävlingarna från Woolwich till just Barking. Så man kanske kan förstå att det skälls i Barking...

****
Joe Ricketts och hans bolag TD Ameritrade, tar över klassiska basebollaget Chicago Cubs. Cubs ansökte om konkurs, men räddas nu genom att Rickett går in med 845 miljoner dollar, den högsta köpesumman för ett MBL-lag någonsin. Övertagandet har godkänts av de övriga klubbägarna. Tidigare ägaren, mediekoncernen Chicago Tribune, stannar som ägare med fem procent av aktierna. (Sportbusiness)

****
Tokyo slogs ju ut i kampen om att får arrangera OS 2016. Nu svarar Japan med ett politiskt budskap som kan bli en tuff nöt att knäcka för IOK. Japan lanserar Hiroshima och Nagasaki som värdstäder för OS 2020, samtidigt med kampanjen "en kärnvapenfri värld".
Japans kampanj för en kärnvapenfri värld 2020 ska ske i symbios med OS-ansökan. Det var ju i Hiroshima och Nagasaki som de första atombomberna fälldes under andra världskriget.
2013 ska Internationella Olympiska Kommittén rösta om värdstad för OS 2020. Japans utspel kommer att bli hett politiskt stoff. I Italien har man också lite att fundera över. Efter att Rom och Venedig förklarat sig intresserade så har nu också Palermo på Sicilien lagt sig i diskussionen om en italiensk ansökan. Vad roligt alla rubrikmakare ska få med IOK, Rogge, Gudfadern och maffian... (Sportbusiness)

****
Squash satsar på att nå sina intresserade via webben. 250 matcher per år ska visas på PSA, Professional Squash Associations webb i ett femårigt samarbete med företaget Perform. Det blir också magasinsprogram, intervjuer och interaktiva möjlighet.
Avtalet är centralt i squashsportens strategi för att leverera mer innehåll och göra det lättare för intresserade att följa sporten på nära håll. Squash har 20 miljoner utövare i världen. (Sportbusiness)

****
IMG har förlängt sitt avtal med några av tennisvärldens största turneringar. Det är ATP World Tour Masters 1000 och ATP World Tour Finals som IMG är rådgivare till när det gäller medierättigheter. Tävlingarna räknas som några av de största utanför de fyra Grand Slam-turneringarna och avtalet gäller till och med 2013. (SportsPro)

I Oskarshamn går var tionde invånare på ishockey.  Skrällen mot AIK i den hockeyallsvenska finalen, 3-2 i segrar, har höjt hockeytempen ytterligare. Klubbchefen, Martin Åkerberg, rapporterar om en hockeyfeber som slår alla rekord, då har ändå IK Oskarshamn 23 raka säsonger i den näst högsta serien bakom sig.

Åby/Tjureda har gjort en blixtresa till elitserien. På tre säsonger har den småländska klubben gått igenom två serier. I september/oktober ska en egen bandyhall stå klar. Den byggs på Åby IP.

Det vore den oöveräffligt bästa presenten!

En plats igen i SHL är vad alla anhängare till Leksand drömmer om. Segern mot AIK öppnar möjligheten. 

Leksands IF fyller 100 år i år och planerar en 100-årsjubileumsmatch i augusti, sedan också en 100-årsfest i oktober med tillhörande 100-årsbok.

Innan dess ska laget möta Mora, av alla, i direktkvalet till SHL. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Simdrottningen Sarah Sjöström har nyligen tecknat ett kontrakt med kinesiska mobiltelefon – och klockföretaget Huawei. Välkände agenten Daniel Wessfeldt är Sarah ekonomiska rådgivare. Nu avslöjar Wessfeldt att stavhopparen Armand ”Mondo” Duplantis, 19, kan bli en ny klient hos honom.

Han ställde sig framför alla representanter från spelbolagen och deklarerade tydligt:

- Dämpa er. "Annars kommer regeringen att att ta fram nya regler som begränsar marknadsföring", 

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) gjorde sig till talesman för åtskilliga svenskar

Varför gör ni på detta viset? Var det inte Emil i Lönneberga som undrade? Många undrar över kvällens TV-krock: TV 4 sänder EM-kvalet Sverige-Rumänien klockan 18. Samma tid börjar SM-finalen i bandy i TV 2. Gick det inte att undvika?

IFK Göteborgs supportrar börjar se en framtid igen. Under ett halvår har det enbart handlat om förluster, antingen pengar, ledare, anseende eller spelare. Nu vänder strömmen av nyheter. Det uppstår plustecken också. Klubben håller på att att bygga en ny ekonomi och på spelar- och ledarsidan tillkommer nya namn. På måndagen tillkännagav IFK att klubben har gjort klart med ett nytt och långsiktigt samarbete med Ekkono Soccer Services, med huvudkontor i Barcelona.