Näringslivstoppar i STCC styrelse

STCC AB förstärker styrelsen med tre näringslivstoppar. Erik Olsson, Postens förre vd, blir ny styrelseordförande. Tidigare har Kalle Eklöf, Stadium, och Marika Wassberg, Skärvik, sagt ja till motorsportens flaggskepp i Sverige.

STCC AB stärker upp sin styrelse inför en offensiv för att lyfta ett av Sveriges största och mest populära sportevenemang ytterligare. Inom loppet av två veckor har nya ledamöter presenterades.

Kalle Eklöf, vice vd och försäljningschef i Stadium AB, och Marika Wassberg Skärvik, Marika Wassberg Skärvik, vd för Hudson Nordic och mottagare av utmärkelsen "Årets chef" 2005, gjorde först entré.

Nu kommer också Erik Olsson. ”Han har precis det engagemang för STCC och motorsport och den framgångsrika erfarenheten i ledande strategiska befattningar som vi behöver för utveckla STCC för framtiden”, säger Rikard Pålsson, företagets ägare.

Klartecken även från Rydell

Rickard Rydell blir sista pusselbiten i STCC AB:s nya styrelse. Han leder VM-serien WTCC och går nu in i ett nytt dreamteam och blir nu ledamot i STCC AB:s nya styrelse.

- Det är väldigt spännande med STCC, man har bestämt sig för att satsa och då är det roligt att få vara med. STCC har ett gott renommé också utomlands med många duktiga förare i toppen. Det är starkt idag, men går säkert att göra ännu bättre, säger Rydell.

Erik Olsson har under de senaste 20 åren haft ledande positioner inom verksamheter som utvecklats framgångsrikt, mellan 2003-2008 som koncernchef och vd för Posten AB. Nu blir han styrelseordförande i STCC AB och ambitionerna är redan innan han tillträtt höga.

Sponsorn som blir styrelseledamot

- Jag har följt STCC på nära håll de senaste åren och vet vilket intresse som finns för motorsporten. Det finns stor utvecklingspotential i produkten STCC. En vision som ägaren har och som jag ser fram emot att driva vidare är att göra STCC större också utanför Sveriges gränser. Jag vet att många företag snuddat vid taken på att sponsra STCC men tyckt att det varit för geografiskt begränsande, säger Olsson.

Erik Olsson är uppväxt i Degerfors, några mil från Karlskoga Motorstadion där ett stort intresse för motorsport och racing föddes tidigt. ”Kanonloppet på Gelleråsen var årets stora höjdpunkt. Jag sprang där mycket som barn och samlade autografer och tog bilder så intresset för bilar och racing sitter djupt rotat hos mig”, säger han.

Olsson har också STCC på nära håll som sponsor. ”Inom Posten hade vi en ambition att ge personalen en upplevelse och ett mervärde. Förra året besökte nästan 8 000 medarbetare en deltävling och det var en upplevelse att se vad en investering i STCC betyder för det interna engagemanget i ett företag.

Styrelsen i Helsingborgs IF tar ett annorlunda initiativ och deklarerar öppet  till alla anhängare och partners att en kris växer allt större. Klubben tappar intäkter i format och redogör i ett öppet brev för situation och att det bara kommer bli värre.

”HIF: ledning kan konstatera att coronaviruset och dess effekter på samhället innebär stora påföljder för föreningens ekonomi under resten av 2020”. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.