Näringslivstoppar i STCC styrelse

STCC AB förstärker styrelsen med tre näringslivstoppar. Erik Olsson, Postens förre vd, blir ny styrelseordförande. Tidigare har Kalle Eklöf, Stadium, och Marika Wassberg, Skärvik, sagt ja till motorsportens flaggskepp i Sverige.

STCC AB stärker upp sin styrelse inför en offensiv för att lyfta ett av Sveriges största och mest populära sportevenemang ytterligare. Inom loppet av två veckor har nya ledamöter presenterades.

Kalle Eklöf, vice vd och försäljningschef i Stadium AB, och Marika Wassberg Skärvik, Marika Wassberg Skärvik, vd för Hudson Nordic och mottagare av utmärkelsen "Årets chef" 2005, gjorde först entré.

Nu kommer också Erik Olsson. ”Han har precis det engagemang för STCC och motorsport och den framgångsrika erfarenheten i ledande strategiska befattningar som vi behöver för utveckla STCC för framtiden”, säger Rikard Pålsson, företagets ägare.

Klartecken även från Rydell

Rickard Rydell blir sista pusselbiten i STCC AB:s nya styrelse. Han leder VM-serien WTCC och går nu in i ett nytt dreamteam och blir nu ledamot i STCC AB:s nya styrelse.

- Det är väldigt spännande med STCC, man har bestämt sig för att satsa och då är det roligt att få vara med. STCC har ett gott renommé också utomlands med många duktiga förare i toppen. Det är starkt idag, men går säkert att göra ännu bättre, säger Rydell.

Erik Olsson har under de senaste 20 åren haft ledande positioner inom verksamheter som utvecklats framgångsrikt, mellan 2003-2008 som koncernchef och vd för Posten AB. Nu blir han styrelseordförande i STCC AB och ambitionerna är redan innan han tillträtt höga.

Sponsorn som blir styrelseledamot

- Jag har följt STCC på nära håll de senaste åren och vet vilket intresse som finns för motorsporten. Det finns stor utvecklingspotential i produkten STCC. En vision som ägaren har och som jag ser fram emot att driva vidare är att göra STCC större också utanför Sveriges gränser. Jag vet att många företag snuddat vid taken på att sponsra STCC men tyckt att det varit för geografiskt begränsande, säger Olsson.

Erik Olsson är uppväxt i Degerfors, några mil från Karlskoga Motorstadion där ett stort intresse för motorsport och racing föddes tidigt. ”Kanonloppet på Gelleråsen var årets stora höjdpunkt. Jag sprang där mycket som barn och samlade autografer och tog bilder så intresset för bilar och racing sitter djupt rotat hos mig”, säger han.

Olsson har också STCC på nära håll som sponsor. ”Inom Posten hade vi en ambition att ge personalen en upplevelse och ett mervärde. Förra året besökte nästan 8 000 medarbetare en deltävling och det var en upplevelse att se vad en investering i STCC betyder för det interna engagemanget i ett företag.

De tre senaste åren har Smederna från Eskilstuna blivit svenska mästare i speedway. När Elitserien kör igång den 11 augusti blir det utan Smederna. ”Så länge vi inte kan ha publik som är 50 procent av våra intäkter kan vi inte köra, säger Tobias Spångberg, ordförande.

Det unika beslutet kan bli dyrbart för Smederna. Kommunen sponsrar klubben med 950 000 kronor. Beloppet betalas ut månadsvis och Smederna har hittills fått 450 000. Nu kan kommunen stoppa sponsringen och kräva det utbetalda beloppet tillbaka.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Seglartävlingen Match Cup Marstrand är högaktuell, men genomförs i år ute till havs och utan publik och kringaktiviteter. Intresserad åskådarefår i stället följa tävlingarna via TV4 Medias kanaler C More och Sportkanalen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.