Ökad maktkamp i Djurgårdenn

Tommy Jacobsons 25 miljoner till Djurgården kanske inte hjälper. Nu framkommer att när han vill ha med flera av dagens styrelseledamöter i sin styrelse så får han nobben. Samtidigt ifrågasätter styrelseledamoten Christer Haglund de annonserade 25 miljonerna.

Han vill bli ordförande i Djurgården fotboll och samtidigt erbjuder han klubben 25 miljoner kronor. Där ska tio miljoner användas till att räta upp ekonomin och 15 till att köpa nya spelare.

- Vi har fått ett erbjudande som innehåller villkor som val av ny styrelse och en ny styrelseordförande (Tommy Jacobson). Finansieringen har han fått garanterad på 25 miljoner, han vill ha "Putte" Carlsson i styrelsen, och det tredje kravet är att det måste ske nu, annars är 2010 ett förlorat år, säger nuvarande ordföranden Per Darnell i ett tv-inslag på klubbens hemsida.

Ett medlemsmöte och ett extra årsmöte den 11 november är tänkt att bana väg för Tommy jacobssons återkomst i föreningen, men enligt vad Sportbladet erfar har de fyra som tillfrågats – Per Darnell, Ellinor Persson, Magnus Forssblad och Per-Erik Hasslert – redan nobbat Jacobson.

Jacobson har sökt samarbete med den nuvarande styrelsen och önskar att flera ledamöter går in i hans blivande styrelse. Där är det tänkt att Ingvar ”Putte” Carlsson ska bli den sportsligt ansvarige.

 - Det är viktigt att Jacobson kan visa att det också i den sittande styrelsen finns flera som tror på hans idéer, säger en källa med god insyn till Sportbladet.

Till fotbollskanalen. se säger Christer Haglund:

- Man har sagt att man ska ta fram 25 miljoner men det är inte sant. Tio miljoner tar man för att stoppa i gamla hål som den gamla styrelsen har skapat, 15 miljoner av de 25 som Tommy är ute och viftar med är riskkapital och alltså pengar som bara kommer att stoppas in där investerarna förväntar sig avkastning. Det är samma sak som det har pratats om hela säsongen och samma pengar som uteblev i somras, säger han.

Han menar också att dagens styrelse har ansträngt sig för att sanera ekonomin och att klubben också ska fungerar av sig själv

- Inte på grund att man får gåvor från rika människor. Man får inte bli beroende av det.

Christer Haglund betonar

- Vi kom in med 14 miljoner i förlust 2008 och vi får ner förlusten till cirka nio, tio miljoner. Och vi hade kunnat göra ännu mer på den sidan om det inte var på grund av att det fanns väldigt många långa kontrakt, skrivna av den gamla styrelsen.

Christer Haglund vill också tillrättalägga sanningen i intervju på fotbollskanalen.se:

- Tommy vill styra det här efter egen pipa. Då har man primärt sökt folk som inte säger emot så mycket. Men sedan spelar det inte så stor roll heller i och med att de har majoritet med ”Putte” Karlsson och Johan Skarborg. Han har krävt att få med dem i styrelsen samtidigt som styrelsen ska bestå av max fem personer.

Läs hela intervjun på fotbollskanalen.se

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.