Ökad maktkamp i Djurgårdenn

Tommy Jacobsons 25 miljoner till Djurgården kanske inte hjälper. Nu framkommer att när han vill ha med flera av dagens styrelseledamöter i sin styrelse så får han nobben. Samtidigt ifrågasätter styrelseledamoten Christer Haglund de annonserade 25 miljonerna.

Han vill bli ordförande i Djurgården fotboll och samtidigt erbjuder han klubben 25 miljoner kronor. Där ska tio miljoner användas till att räta upp ekonomin och 15 till att köpa nya spelare.

- Vi har fått ett erbjudande som innehåller villkor som val av ny styrelse och en ny styrelseordförande (Tommy Jacobson). Finansieringen har han fått garanterad på 25 miljoner, han vill ha "Putte" Carlsson i styrelsen, och det tredje kravet är att det måste ske nu, annars är 2010 ett förlorat år, säger nuvarande ordföranden Per Darnell i ett tv-inslag på klubbens hemsida.

Ett medlemsmöte och ett extra årsmöte den 11 november är tänkt att bana väg för Tommy jacobssons återkomst i föreningen, men enligt vad Sportbladet erfar har de fyra som tillfrågats – Per Darnell, Ellinor Persson, Magnus Forssblad och Per-Erik Hasslert – redan nobbat Jacobson.

Jacobson har sökt samarbete med den nuvarande styrelsen och önskar att flera ledamöter går in i hans blivande styrelse. Där är det tänkt att Ingvar ”Putte” Carlsson ska bli den sportsligt ansvarige.

 - Det är viktigt att Jacobson kan visa att det också i den sittande styrelsen finns flera som tror på hans idéer, säger en källa med god insyn till Sportbladet.

Till fotbollskanalen. se säger Christer Haglund:

- Man har sagt att man ska ta fram 25 miljoner men det är inte sant. Tio miljoner tar man för att stoppa i gamla hål som den gamla styrelsen har skapat, 15 miljoner av de 25 som Tommy är ute och viftar med är riskkapital och alltså pengar som bara kommer att stoppas in där investerarna förväntar sig avkastning. Det är samma sak som det har pratats om hela säsongen och samma pengar som uteblev i somras, säger han.

Han menar också att dagens styrelse har ansträngt sig för att sanera ekonomin och att klubben också ska fungerar av sig själv

- Inte på grund att man får gåvor från rika människor. Man får inte bli beroende av det.

Christer Haglund betonar

- Vi kom in med 14 miljoner i förlust 2008 och vi får ner förlusten till cirka nio, tio miljoner. Och vi hade kunnat göra ännu mer på den sidan om det inte var på grund av att det fanns väldigt många långa kontrakt, skrivna av den gamla styrelsen.

Christer Haglund vill också tillrättalägga sanningen i intervju på fotbollskanalen.se:

- Tommy vill styra det här efter egen pipa. Då har man primärt sökt folk som inte säger emot så mycket. Men sedan spelar det inte så stor roll heller i och med att de har majoritet med ”Putte” Karlsson och Johan Skarborg. Han har krävt att få med dem i styrelsen samtidigt som styrelsen ska bestå av max fem personer.

Läs hela intervjun på fotbollskanalen.se

Så påverkas allsvenska klubbarna ekonomiskt av covid-19. Här är den hotfulla situationen.

EY:s fotbollsrapport innehåller i år en analys av hur covid-19 och förbudet mot större publika sammankomster kan påverka Allsvenskan. Granskningen visar att efter två hemmamatcher utan publik skulle fem av de allsvenska klubbarna uppvisa ett negativt eget kapital och behöva ett kapitaltillskott. Så illa är det.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Nu finns svart på vitt. 22 personer i Fifas exekutivkommitté fick mutor för att rösta så att Ryssland och/eller Qatar tilldelades fotbolls-VM 2018 och 2022 menar amerikanska åklagare enligt The New York Times.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Enligt The Times kommer fler av säsongens Premier League-matcher att TV-sändas om säsongen kommer igång. Sedan 2012 har England haft förbud att sända klockan 16-matcherna på lördagen.

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.