Chefen sparkad vid Göransson Arena

I Sandviken finns bandy-Sveriges finaste hall. Men ingen chef. Maya Olsson har med omedelbar verkan avsatts som vd för Göransson Arena, framkom i ett pressmeddelande på måndagen. Styrelsen har inte längre förtroende för hennes ledarskap.

Det är Sandvikens kommun som på måndagsmorgonen i ett pressmeddelande meddelar beslutet där styrelsen också har bestämt fortsättningen.

Maya Olsson har tolv månaders uppsägningstid och får andra arbetsuppgifter under tiden. Därefter får hon ett avgångsvederlag motsvarande 12 månadslöner.

Ny rekrytering inledd

Samtidigt är rekryteringen av en ny vd redan inledd. Bo Eriksson, kultur- och fritidschef i Sandvikens Kommun, är tillförordnad vd fram till dess att en ersättare är utsedd.

- Detta är självklart dramatiskt för inblandade personer och personal. Men i Sandviken har vi landets största och vackraste multiarena och den står lika stadigt idag som igår och via denna åtgärd ges arenan förutsättningar till fortsatt positiv utveckling, kommenterar styrelsens vice ordförande Monica Jacobsson.

- Vi saknar helt enkelt fortsatt förtroende för hennes ledarskap, fortsätter Jacobsson.

Sandvikens stora idrottsområde, Jernvallen, invigdes 1937 och var då unik med sin storlek i Europa. Tillkomsten av Göransson Arena har tillkommit på ett liknande sätt. Här har Göranssonska stiftelserna byggt arenan för 200 miljoner och sedan lämnat över anläggningen till Sandvikens kommun som i sin tur ska satsa 50 miljoner över tre år i infrastrukturen i området.

Stor konkurrens inom evenemang

En golvytan på 7 500 kvadratmeter ska utnyttjas för kommersiella arrangemang som mässor, galor, företagsevenemang, konserter, guidningar, utställningar, konferenser och helst utrymmeskrävande sådana, löd affärsidén. Det räcker inte med ett av Sveriges bästa bandylag…

Även om stiftelserna tog kostnaden för hallbygget har anläggningen varit ifrågasatt. Tanken är att driftsbolaget ska sköta driften för området Jernvallen, inklusive Göransson Arena, men kostnaderna är stora och budgeten bygger på att stora evenemang ska genomföras ideligen.

Maya Olsson har sina rötter i Sandviken dit hon återvände 2001 efter ett antal år i Stockholm.  Hon har varit vd för Anticimex dotterbolag Prosanitas, kommunchef i Ockelbo i tre år och via ett jobb som business controller på Sandvik kom hon som vd för Jernvallen Drift.

Karlskrona kastas ut från hockeyallsvenskan. Tvångsnedflyttningen borde få Svenska ishockeyförbundet att känna sig som boven i dramat. När Karlskrona gick upp i SHL efter säsongen 2015 kom kravet från Förbundet: Ni måste ha en läktare som rymmer 5 000 åskådare. Läktarbygget knäckte klubben.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Trefaldiga mästarna Smederna från Eskilstuna drog sig ut BAHAUS-ligan (tidigare Elitserien) vilket gav eko i svensk speedway. Orsak: ingen publik i coronatider, inga inkomster. Men klubben kör vidare – i division 1.

-  Så länge vi inte kan ha publik som är 50 procent av våra intäkter kan vi inte köra, förklarade Tobias Spångberg, ordförande, avhoppet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.