Marcus Allbäck blir landslagsmanager

Marcus Allbäck blir manager i fotbollslandslaget. Erik Hamrén har utsett en nv organisation och vid en presskonferens på måndagen presenterades nyheterna. Hamrén har också värvat förre landslagsmålvakten, Lars Eriksson, som ny tränare.

Det överraskande och nya inslaget med Marcus Allbäck som en i ledningen vid träningslandskampen mot Italien blir inte bara en engångsföreteelse.

Erik Hamrén är övertygad om att det är en bra lösning och vill fortsätta att jobba med Marcus Allbäck.

- "Mackan" är perfekt

- "Mackan" ska ha ansvaret för kontakterna med spelarna. Han blir Players manager, tillkännagav Erik Hamrén på måndagseftermiddagen.

- Det känns riktigt, riktigt bra. "Mackan" är perfekt för den rollen.

Lars Eriksson är förre målvakten som nu också får en roll vid sidan av Erik Hamrén. Lars Eriksson tvingades lämna jobbet som sportchef i Hammarby när klubben fick stora problem med ekonomin för tre månader sedan.

- Han har varit aktiv i allsvenskan och landslaget och dessutom gjort några år som proffs, betonade Erik Hamrén.

Tar med sig Henning

- Vi slåss med toppnationer som har landslag som backar upp med stora resurser. Vi kan bli bättre i vissa moment, som exempelvis kost. Därför har vi engagerat Henning Svendsen som jag har jobbat med i både Rosenborg och Aalborg.

Jörgen Lennartsson saknas i landslagsorganisationen. Hemréns första tanke var att lansera honom som biträdande förbundskapten.

- Men för att få ut det bästa av oss båda så känns det riktigt bra att Jörgen och Tommy Söderberg fortsätter med U-landslaget. Men Jörgen kommer att jobba närmare A-landslaget, särskilt inför stora mästerskap.

- Men vi brinner båda för att coacha under en match och det blir bättre att fördela resurserna på båda landslagen, betonade Erik Hamrén.

Allbäck inspirerad

Valet av Marcus Allbäck är inte helt överraskande då han alltid har omgetts av positiva omdömen och många har också sett honom som en blivande ledare, inom idrotten eller näringslivet.

Nu kommer avskedet från en egen karriär snabbare än vad förmodligen både han själv och andra kunde ana. Allt tyder på att han inte kan fortsätta att spela i Örgryte.

- Det här känns jättebra. Jag har alltid trivts i landslagsmiljö och det ska bli hur kul som helst att jobba som ledare. En ny uppgift, men jag samlat på mig erfarenheter och ser fram emot jobbet, menade Marcus, på plats vid presskonferensen i Stockholm.

Karlskrona kastas ut från hockeyallsvenskan. Tvångsnedflyttningen borde få Svenska ishockeyförbundet att känna sig som boven i dramat. När Karlskrona gick upp i SHL efter säsongen 2015 kom kravet från Förbundet: Ni måste ha en läktare som rymmer 5 000 åskådare. Läktarbygget knäckte klubben.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Trefaldiga mästarna Smederna från Eskilstuna drog sig ut BAHAUS-ligan (tidigare Elitserien) vilket gav eko i svensk speedway. Orsak: ingen publik i coronatider, inga inkomster. Men klubben kör vidare – i division 1.

-  Så länge vi inte kan ha publik som är 50 procent av våra intäkter kan vi inte köra, förklarade Tobias Spångberg, ordförande, avhoppet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.