Wagner tar sats efter 21 MVG

Veronica Wagner inleder ett nytt liv. Efter att ha tagit studenten med 21 MVG i slutbetyget har hon nu flyttat till Eskilstuna med nya tränare och helt andra förutsättningar än tidigare. Sveriges stjärngymnast ska bli ännu bättre.

Den här tjejen har en kapacitet utöver det vanliga. Studierna har pågått parallellt med en elitsatsning och trots ett missat OS 2008 stod hon för en succéartad återkomst vid VM 2009. Allt under speciella villkoren - hon har pendlat mellan hemmet och skolan i Stockholm till rehab i Örebro och den dagliga träningen i Eskilstuna.

Stjärnorna är samlade

Nu har flyttat till Stockholm och en egen lägenhet och vill satsa på nästa etapp i livet som gymnast.

Hon har inlett träningen i Eskilstuna Gymnastikförening tillsammans med bland andra Jonna Adlerteg, Ida Gustafsson och Ida Johnsson. Alla tillhör den svenska eliten av kvinnliga gymnaster.

- Nu har jag tränat med de här tjejerna i över ett år och det som ett naturligt steg att också byta klubb.

Succétränare

Tjejerna tränas av Sebastian Melander och Helena Andersson som har skapat ett stall av tjejer i en klubb som är ledande i landet och ideligen fostrar duktiga gymnaster tack.

- Det betyder mycket för alla små att vi är samlade. Vi seniorer har en gemensam grupp och kan träna mot samma mål, säger Veronica Wagner.

Hon har problem med en fotskada, men kan ändå träna ordentligt och siktar på en come back i september vid en testtävling inför VM i Amsterdam i oktober.Veronica Wagner ingår också i ett testprojekt för att äta rätt. Hon äter ur speciella matlådor och inget annat sex gånger per dag.

Specialkäk gör henne piggare

- Tanken är att öka prestationsförmågan och bli piggare. Normalt sett dippar jag efter tre och en halv timme på träningen.

I Eskilstuna gör för övrigt klubben och SOK en gemensam satsning för att utveckla artistisk gymnastik med sikte på ett svenskt damlag vid OS i Rio 2016 och som delmål gymnaster på OS redan 2012.

- Projektet  är en fortsättning på Guld i Sikte och nu ska vi testa stegvis en utvecklingstrappa för både gymnaster och tränare. I Eskilstuna finns ypperliga förutsättningar, säger Gymnastikförbundets generalsekreterare Stefan Bengtsson.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Det blir stjärntätt när Bauhaus-galan avgörs på Stadion torsdagen den 30 maj, Kristi Himmelsfärds dag. Tio världsettor kommer till Diamond League-tävlingen. Många frågar sig om stavhopparen Armand ”Mondo” Duplantis också deltar..

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbolls-VM för damer kommer allt närmare. Den 7 juni är det avspark i Frankrike.

Damfotboll är i fokus och det framkommer på olika sätt – bl a via sponsring. Bostadsutvecklaren Obos bidrar med sammanlagt 1,3 miljoner kronor till de svenska landslagsspelarnas hemmaklubbar och 1,2 miljoner NOK till de norska för att kompensera ojämlikheten i ersättning från internationella fotbollsförbundet Fifa.

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!