Wagner tar sats efter 21 MVG

Veronica Wagner inleder ett nytt liv. Efter att ha tagit studenten med 21 MVG i slutbetyget har hon nu flyttat till Eskilstuna med nya tränare och helt andra förutsättningar än tidigare. Sveriges stjärngymnast ska bli ännu bättre.

Den här tjejen har en kapacitet utöver det vanliga. Studierna har pågått parallellt med en elitsatsning och trots ett missat OS 2008 stod hon för en succéartad återkomst vid VM 2009. Allt under speciella villkoren - hon har pendlat mellan hemmet och skolan i Stockholm till rehab i Örebro och den dagliga träningen i Eskilstuna.

Stjärnorna är samlade

Nu har flyttat till Stockholm och en egen lägenhet och vill satsa på nästa etapp i livet som gymnast.

Hon har inlett träningen i Eskilstuna Gymnastikförening tillsammans med bland andra Jonna Adlerteg, Ida Gustafsson och Ida Johnsson. Alla tillhör den svenska eliten av kvinnliga gymnaster.

- Nu har jag tränat med de här tjejerna i över ett år och det som ett naturligt steg att också byta klubb.

Succétränare

Tjejerna tränas av Sebastian Melander och Helena Andersson som har skapat ett stall av tjejer i en klubb som är ledande i landet och ideligen fostrar duktiga gymnaster tack.

- Det betyder mycket för alla små att vi är samlade. Vi seniorer har en gemensam grupp och kan träna mot samma mål, säger Veronica Wagner.

Hon har problem med en fotskada, men kan ändå träna ordentligt och siktar på en come back i september vid en testtävling inför VM i Amsterdam i oktober.Veronica Wagner ingår också i ett testprojekt för att äta rätt. Hon äter ur speciella matlådor och inget annat sex gånger per dag.

Specialkäk gör henne piggare

- Tanken är att öka prestationsförmågan och bli piggare. Normalt sett dippar jag efter tre och en halv timme på träningen.

I Eskilstuna gör för övrigt klubben och SOK en gemensam satsning för att utveckla artistisk gymnastik med sikte på ett svenskt damlag vid OS i Rio 2016 och som delmål gymnaster på OS redan 2012.

- Projektet  är en fortsättning på Guld i Sikte och nu ska vi testa stegvis en utvecklingstrappa för både gymnaster och tränare. I Eskilstuna finns ypperliga förutsättningar, säger Gymnastikförbundets generalsekreterare Stefan Bengtsson.

Styrelsen i Helsingborgs IF tar ett annorlunda initiativ och deklarerar öppet  till alla anhängare och partners att en kris växer allt större. Klubben tappar intäkter i format och redogör i ett öppet brev för situation och att det bara kommer bli värre.

”Våra beräkningar pekar mot att vi skulle gå med 17,6 miljoner back 2020 om allsvenskan startar i juni”, säger klubbens ordförande Krister Azelius.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det  blir följden av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Men att träna går bra - och är en rekommendation.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.