Wagner tar sats efter 21 MVG

Veronica Wagner inleder ett nytt liv. Efter att ha tagit studenten med 21 MVG i slutbetyget har hon nu flyttat till Eskilstuna med nya tränare och helt andra förutsättningar än tidigare. Sveriges stjärngymnast ska bli ännu bättre.

Den här tjejen har en kapacitet utöver det vanliga. Studierna har pågått parallellt med en elitsatsning och trots ett missat OS 2008 stod hon för en succéartad återkomst vid VM 2009. Allt under speciella villkoren - hon har pendlat mellan hemmet och skolan i Stockholm till rehab i Örebro och den dagliga träningen i Eskilstuna.

Stjärnorna är samlade

Nu har flyttat till Stockholm och en egen lägenhet och vill satsa på nästa etapp i livet som gymnast.

Hon har inlett träningen i Eskilstuna Gymnastikförening tillsammans med bland andra Jonna Adlerteg, Ida Gustafsson och Ida Johnsson. Alla tillhör den svenska eliten av kvinnliga gymnaster.

- Nu har jag tränat med de här tjejerna i över ett år och det som ett naturligt steg att också byta klubb.

Succétränare

Tjejerna tränas av Sebastian Melander och Helena Andersson som har skapat ett stall av tjejer i en klubb som är ledande i landet och ideligen fostrar duktiga gymnaster tack.

- Det betyder mycket för alla små att vi är samlade. Vi seniorer har en gemensam grupp och kan träna mot samma mål, säger Veronica Wagner.

Hon har problem med en fotskada, men kan ändå träna ordentligt och siktar på en come back i september vid en testtävling inför VM i Amsterdam i oktober.Veronica Wagner ingår också i ett testprojekt för att äta rätt. Hon äter ur speciella matlådor och inget annat sex gånger per dag.

Specialkäk gör henne piggare

- Tanken är att öka prestationsförmågan och bli piggare. Normalt sett dippar jag efter tre och en halv timme på träningen.

I Eskilstuna gör för övrigt klubben och SOK en gemensam satsning för att utveckla artistisk gymnastik med sikte på ett svenskt damlag vid OS i Rio 2016 och som delmål gymnaster på OS redan 2012.

- Projektet  är en fortsättning på Guld i Sikte och nu ska vi testa stegvis en utvecklingstrappa för både gymnaster och tränare. I Eskilstuna finns ypperliga förutsättningar, säger Gymnastikförbundets generalsekreterare Stefan Bengtsson.

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Första dagen av British Open blev en galen dag. Alla som var på Royal Portrush kan säga i hela sina liv: ”Jag var där”! Favorittippade hemmasonen Rory McIIroy behövde åtta slag på det första hålet, par 4, 383 meter. Och David Duval, som vann The Open 2001, hade slagit 13 slag när han plockade upp bollen ur koppen på det sjunde hålet, par 5, 538 meter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Det blir till att använda fjärrkontrollen framöver. Och byta från SVT till Nent Groups kanaler.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har nämligen köpt även rättigheterna till Internationella Skridskounionens (ISU) främsta mästerskap och största tävlingar från och med hösten 2019.

Sveriges bästa spelare i dam- VM, Kosovare Asllani är klar för CD Tacón, blir ”nya Real Madrids” första värvning. Storklubben köpte nyligen Tacon i avsikt att bygga ett internationellt storlag. Asllani är första pusselbiten.