Anja tar plats i SOK:s organisation

Inom SOK finns "De Aktivas Kommitté" som består av idrottsstjärnor som ska tillvara de aktivas intressen och vara en länk mellan idrottarna och själva organisationen. Anja Pärson är nu invald tack vare sin erfarenhet.

Till kommittén kan olympierna vända sig med frågor och synpunkter. Det är sedan kommitténs uppgift att föra dessa vidare till SOK:s styrelse där ordförande i kommittén är adjungerad. Han/hon deltar på möten och för de aktivas talan.

Anja en av de tre nya

Anja Pärson, alpint, Anna Olsson, längdskidor och Tommy Eliasson, ski ckross, har av aktiva i SOK:s topp- och talangprogram samt de som deltog i OS i Vancouver valts in i SOK:s Aktiva Kommitté.

- Jag har precis talat med Jonas Edman som är ordförande i kommittén om vad arbetet går ut på så jag har själv inte skaffat mig en uppfattning om vad jag ska göra, säger Anja Pärson.

- Men jag säkert göra nytta. Inom alpint har vi aktiva talat mycket om försäkringsfrågor, enkla sätt att få juridisk hjälp och livet efter den idrottsliga karriären. Det är frågor som jag också tror kan vara intressanta för svenska olympier, säger Anja.

Anja har semester

Anja njuter just nu av de sista veckornas ledighet innan säsongen startar på allvar.

- Den 4 augusti kör vi igång för fullt, säger Anja som tar en säsong i taget nu.

- Om det blir en säsong, två eller till och med ett OS till får jag se. Det gäller att ha glädje i det man gör, konstaterar Anja.

Här är hela kommittén

Hon och Anna Olsson samt Tommy Eliasson ersätter Peja Lindholm, curling, Magdalena Forsberg, skidskytte och Danijela Rundqvist, ishockey, eftersom deras mandatperioder har utgått.

Det innebär att kommittén nu har följande medlemmar:

Jonas Edman, sportskytte, ordförande Caroline Jönsson, fotboll Stefan Holm, friidrott Therese Alshammar, simning Jörgen Persson, bordtennis Anja Pärson, alpint Anna Olsson, längdskidor Tommy Eliasson, skicross

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Det var förre fotbollsstjärnan och affärsmannen Kay Wiestål, 78, som initierade Victoriadagen i Borgholm på Öland. Ifjol tackade han för sig efter 40 år som ansvarig. Wiestål träffade kung Carl Gustaf XVI 1976 på dåvarande kändiskrogen Alexandra i Stockholm och lade fram sin idé att kronprinsessans födelsedag borde firas på Öland. Kungen nappade på förslaget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Spelsajterna Betsson och Kindred ville ha tillgång till ATG:s spelpooler. Nu har Konkurrensverket sagt nej. ”Ett oerhört viktigt beslut i rätt riktning”, säger Hasse Lord Skarplöth, Chief Executive Officer på ATG.

Ola Wenström leder studiomagasinet Klubbhuset efter varje speldag och sändningar delas mella  betalkanalerna Visat Golf och Viaplay men det blir också bilder i TV6 och TV10. TV NENT Group direktsänder 47 timmar från världens äldsta golftävling The Open (18-21 juli), på Viasat Golf och Viaplay samt slutrundan även på TV6. 

Gränser existerar inte i denna orimliga värld, men fansen, då… Deras säsongsbiljetter, deras TV-abonnemang blir bara dyrare. 

Fotbollens silly season är som mest intensiv och varje dag rapporteras om både transfers och anbud, möjliga eller omöjliga.

Summorna och siffrorna fullkomligt galopperar i en sanslös oordning. Det är så mycket pengar att människor får svårt att räkna.