Anja tar plats i SOK:s organisation

Inom SOK finns "De Aktivas Kommitté" som består av idrottsstjärnor som ska tillvara de aktivas intressen och vara en länk mellan idrottarna och själva organisationen. Anja Pärson är nu invald tack vare sin erfarenhet.

Till kommittén kan olympierna vända sig med frågor och synpunkter. Det är sedan kommitténs uppgift att föra dessa vidare till SOK:s styrelse där ordförande i kommittén är adjungerad. Han/hon deltar på möten och för de aktivas talan.

Anja en av de tre nya

Anja Pärson, alpint, Anna Olsson, längdskidor och Tommy Eliasson, ski ckross, har av aktiva i SOK:s topp- och talangprogram samt de som deltog i OS i Vancouver valts in i SOK:s Aktiva Kommitté.

- Jag har precis talat med Jonas Edman som är ordförande i kommittén om vad arbetet går ut på så jag har själv inte skaffat mig en uppfattning om vad jag ska göra, säger Anja Pärson.

- Men jag säkert göra nytta. Inom alpint har vi aktiva talat mycket om försäkringsfrågor, enkla sätt att få juridisk hjälp och livet efter den idrottsliga karriären. Det är frågor som jag också tror kan vara intressanta för svenska olympier, säger Anja.

Anja har semester

Anja njuter just nu av de sista veckornas ledighet innan säsongen startar på allvar.

- Den 4 augusti kör vi igång för fullt, säger Anja som tar en säsong i taget nu.

- Om det blir en säsong, två eller till och med ett OS till får jag se. Det gäller att ha glädje i det man gör, konstaterar Anja.

Här är hela kommittén

Hon och Anna Olsson samt Tommy Eliasson ersätter Peja Lindholm, curling, Magdalena Forsberg, skidskytte och Danijela Rundqvist, ishockey, eftersom deras mandatperioder har utgått.

Det innebär att kommittén nu har följande medlemmar:

Jonas Edman, sportskytte, ordförande Caroline Jönsson, fotboll Stefan Holm, friidrott Therese Alshammar, simning Jörgen Persson, bordtennis Anja Pärson, alpint Anna Olsson, längdskidor Tommy Eliasson, skicross

Efter månader av tystnad om nykomlingen AIK i elitserien smällde det till ordentligt på torsdagen: AIK värvar Patrik Nilsson, den enda som tillsammans med Villa/Lidköpings David Karlsson har gjort över 1 000 mål i allsvenskan/elitserien.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Mer biljettkaos råder inför Europa League-finalen mellan Arsenal och Chelsea i Azerbajdzjan den 29 maj. Matcharenan Bakus Olympic Stadium rymmer 70 000 åskådare men finalklubbarna har bara fått 6 000 biljetter vardera till sina fans. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Carlsberg och Liverpool Football Club förlänger sitt ikoniska samarbete med ytterligare fem år 

– Carlsberg fortsätter som klubbens ”Official Beer” till slutet av säsongen 2023-24.

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!