Anja tar plats i SOK:s organisation

Inom SOK finns "De Aktivas Kommitté" som består av idrottsstjärnor som ska tillvara de aktivas intressen och vara en länk mellan idrottarna och själva organisationen. Anja Pärson är nu invald tack vare sin erfarenhet.

Till kommittén kan olympierna vända sig med frågor och synpunkter. Det är sedan kommitténs uppgift att föra dessa vidare till SOK:s styrelse där ordförande i kommittén är adjungerad. Han/hon deltar på möten och för de aktivas talan.

Anja en av de tre nya

Anja Pärson, alpint, Anna Olsson, längdskidor och Tommy Eliasson, ski ckross, har av aktiva i SOK:s topp- och talangprogram samt de som deltog i OS i Vancouver valts in i SOK:s Aktiva Kommitté.

- Jag har precis talat med Jonas Edman som är ordförande i kommittén om vad arbetet går ut på så jag har själv inte skaffat mig en uppfattning om vad jag ska göra, säger Anja Pärson.

- Men jag säkert göra nytta. Inom alpint har vi aktiva talat mycket om försäkringsfrågor, enkla sätt att få juridisk hjälp och livet efter den idrottsliga karriären. Det är frågor som jag också tror kan vara intressanta för svenska olympier, säger Anja.

Anja har semester

Anja njuter just nu av de sista veckornas ledighet innan säsongen startar på allvar.

- Den 4 augusti kör vi igång för fullt, säger Anja som tar en säsong i taget nu.

- Om det blir en säsong, två eller till och med ett OS till får jag se. Det gäller att ha glädje i det man gör, konstaterar Anja.

Här är hela kommittén

Hon och Anna Olsson samt Tommy Eliasson ersätter Peja Lindholm, curling, Magdalena Forsberg, skidskytte och Danijela Rundqvist, ishockey, eftersom deras mandatperioder har utgått.

Det innebär att kommittén nu har följande medlemmar:

Jonas Edman, sportskytte, ordförande Caroline Jönsson, fotboll Stefan Holm, friidrott Therese Alshammar, simning Jörgen Persson, bordtennis Anja Pärson, alpint Anna Olsson, längdskidor Tommy Eliasson, skicross

Hammarby fotboll sätter omsättningsrekord för fotbollsåret 2019. ”Mellan 190 och 200 miljoner kronor”, säger vd Henrik Kindlund. Siffrorna blir officiella den 4 mars. ”Större omsättning har vi aldrig haft”, betonar Kindlund i Sportbladet.  

2017 var omsättningen 124 miljoner. 2018: 136 miljoner. Förklaringen till rekordomsättningen är i första hand spelarförsäljningar.

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

AIK och Hammarby möts i åttondelsfinalen när SM-slutspelet i bandy startar i morgon tisdag. Men det blir utan bortaklackar på matcherna. Stockholms stads säkerhetsavdelning sa nej. ”Vi förlorar en halv miljon kronor när vi tvingas spela på Bergshamra IP, säger AIK:s ordförande Marco Engborg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.