Jan Olsson sponsorchef på SVT Sport

Han får ansvaret för alla sponsoravtal förTV-sporten. Jan Olsson börjar på SVT den 1 september och tillträder som förhandlings- och sponsringschef en månad senare.

SVT Sport har rekryterat en ny förhandlingschef då Rolf Porsborn går i pension senare i höst. Jan Olsson, 41, kommer senast från Svenska Simförbundet där han arbetat som generalsekretare.

- Jan har den nödvändiga kunskapsbredden och en omvärldskoll som imponerar. Det känns också bra att kunna rekrytera ur idrottsrörelsen. Jag är övertygad om att Jan är rätt person för jobbet som förhandlingschef hos oss, säger SVT:s sportchef Per Yng.

Jan Olsson är uppväxt i Östersund och bosatt i Stockholm. Han har tidigare varit generalsekreterare för Svensk Skridsko samt varit ordförande i Svensk Idrotts förening för generalsekreterare.

- Det känns oerhört stimulerande att börja arbeta i ett så spännande företag som SVT. Jag ser fram emot att bidra till att SVT bibehåller och stärker sin ledande ställning inom sport.

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Det var förre fotbollsstjärnan och affärsmannen Kay Wiestål, 78, som initierade Victoriadagen i Borgholm på Öland. Ifjol tackade han för sig efter 40 år som ansvarig. Wiestål träffade kung Carl Gustaf XVI 1976 på dåvarande kändiskrogen Alexandra i Stockholm och lade fram sin idé att kronprinsessans födelsedag borde firas på Öland. Kungen nappade på förslaget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Spelsajterna Betsson och Kindred ville ha tillgång till ATG:s spelpooler. Nu har Konkurrensverket sagt nej. ”Ett oerhört viktigt beslut i rätt riktning”, säger Hasse Lord Skarplöth, Chief Executive Officer på ATG.

Ola Wenström leder studiomagasinet Klubbhuset efter varje speldag och sändningar delas mella  betalkanalerna Visat Golf och Viaplay men det blir också bilder i TV6 och TV10. TV NENT Group direktsänder 47 timmar från världens äldsta golftävling The Open (18-21 juli), på Viasat Golf och Viaplay samt slutrundan även på TV6. 

Gränser existerar inte i denna orimliga värld, men fansen, då… Deras säsongsbiljetter, deras TV-abonnemang blir bara dyrare. 

Fotbollens silly season är som mest intensiv och varje dag rapporteras om både transfers och anbud, möjliga eller omöjliga.

Summorna och siffrorna fullkomligt galopperar i en sanslös oordning. Det är så mycket pengar att människor får svårt att räkna.