Jan Olsson sponsorchef på SVT Sport

Han får ansvaret för alla sponsoravtal förTV-sporten. Jan Olsson börjar på SVT den 1 september och tillträder som förhandlings- och sponsringschef en månad senare.

SVT Sport har rekryterat en ny förhandlingschef då Rolf Porsborn går i pension senare i höst. Jan Olsson, 41, kommer senast från Svenska Simförbundet där han arbetat som generalsekretare.

- Jan har den nödvändiga kunskapsbredden och en omvärldskoll som imponerar. Det känns också bra att kunna rekrytera ur idrottsrörelsen. Jag är övertygad om att Jan är rätt person för jobbet som förhandlingschef hos oss, säger SVT:s sportchef Per Yng.

Jan Olsson är uppväxt i Östersund och bosatt i Stockholm. Han har tidigare varit generalsekreterare för Svensk Skridsko samt varit ordförande i Svensk Idrotts förening för generalsekreterare.

- Det känns oerhört stimulerande att börja arbeta i ett så spännande företag som SVT. Jag ser fram emot att bidra till att SVT bibehåller och stärker sin ledande ställning inom sport.

Att de allra bästa åkarna gick ner i lön, det tycker Charlotte Kalla är helt fel

I samband med med svenska skidspelen i Falun träffas de främsta skidåkarna och Internationella skidförbundet för att diskutera regelverket. Då har Charlotte Kalla en bestämd uppfattning.

Åby/Tjureda har gjort en blixtresa till elitserien. På tre säsonger har den småländska klubben gått igenom två serier. I september/oktober ska en egen bandyhall stå klar. Den byggs på Åby IP.

Av svenskarna är 17 procent emot ett vinter-OS och Paralympics i Sverige 2026 – medan 55 procent är för. Detta är siffror som presenterats i en ny undersökning som Internationella Olympiska Kommittén har genomfört.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Medaljer vid stora mästerskap, nya rekord och hjältar som det rapporteras om i medier och unga som är föredömen i skolor och ute i naturen. Postkodlotteriet har fem förmånstagare som arbetar med idrott och friluftsliv som tillsammans fick dela på 45 miljoner kronor.

Många förbund inom idrotten upplevde något av lilla, om inte stora julafton på onsdagen. 

Han ställde sig framför alla representanter från spelbolagen och deklarerade tydligt:

- Dämpa er. "Annars kommer regeringen att att ta fram nya regler som begränsar marknadsföring", 

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) gjorde sig till talesman för åtskilliga svenskar

Här är gänget som får de vanliga hjältarna på tidningarnas sportsidor att förblekna. De verkliga vinnarskalllarna är. Marit Sundin, Aron Anderson, Lina Watz, Niclas Rodhborn, Andreas Neuman, Per Kasperi, Ebba Einarsson, Rebecka Sternisa Bellander. Nu ska de bli välkända via TV4.

IFK Göteborgs supportrar börjar se en framtid igen. Under ett halvår har det enbart handlat om förluster, antingen pengar, ledare, anseende eller spelare. Nu vänder strömmen av nyheter. Det uppstår plustecken också. Klubben håller på att att bygga en ny ekonomi och på spelar- och ledarsidan tillkommer nya namn. På måndagen tillkännagav IFK att klubben har gjort klart med ett nytt och långsiktigt samarbete med Ekkono Soccer Services, med huvudkontor i Barcelona.