Han hoppar av som vd i Leksand

Håkan Åman hoppar av som vd för Leksands IF. Han har ofta utpekats som den som står bakom Leksands förvandling till ett affärsdrivande företag med större resurser än någon annan landsbygdsförening i Sverige.

På fredagen föredrog han emellertid att meddela att han har gjort sitt.

- Var plats har sin tid och jag känner inte att jag har ”motorn” längre för att operativt leda och driva Leksands IF Ishockey, koncernen och organisationen vidare härifrån, motiverar han sitt beslut.

Vad är skälet till beslutet?

Därmed startar spekulationerna om skälet till hans plötsliga beslut som för övrigt kommer enbart fem dagar före seriepremiären.

Årsmötet för bara 14 dagar sedan föregicks av mycket turbulens. Endast tre ledamöter behöll sina platser i styrelsen och tidigare har bl a storsponsorn Per-Olof Ejendal ansett att Åman borde lämna sin plats.

Håkan Åman har varit vd för Leksands IF sedan våren 2006 och ett av de sista stora projekten som han har stått bakom är vinterns stora spektakulära händelse när Leksand- Mora spelar ute på en specialbyggd arena med plats för 20 000 åskådare.

Två lediga poster i klubben

Håkan Åman skriver själv i pressmeddelandet:

- Leksands IF har under de här åren målmedvetet satsat och arbetat med en tydlig inriktning på vår juniorverksamhet. Den satsningen börjar nu ge frukt. Det arbetet, kombinerat med en bestämd strävan att åter nå Elitserien, har varit stimulerande och det totala uppdraget i vd-rollen har varit både omfattande och uppslukande.

- Samtidigt har det varit en stor utmaning att varje år lyckas skapa de ekonomiska förutsättningarna till dessa satsningar.

Nu finns det två lediga poster i klubben – en som vd och en som sportchef.

Efter månader av tystnad om nykomlingen AIK i elitserien smällde det till ordentligt på torsdagen: AIK värvar Patrik Nilsson, den enda som tillsammans med Villa/Lidköpings David Karlsson har gjort över 1 000 mål i allsvenskan/elitserien.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Efter besök i Sverige och Italien har nu Internationella Olympiska Kommitténs granskningsgrupp sagt sitt. 83 procent föredrar Italien, 55 procent Sverige som värd för vinter-OS och Paralympics 2026 enligt IOK:s omröstning som genomfördes i mars. Den 24 juni avgörs omröstningen i Lausanne, Schweiz.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Carlsberg och Liverpool Football Club förlänger sitt ikoniska samarbete med ytterligare fem år 

– Carlsberg fortsätter som klubbens ”Official Beer” till slutet av säsongen 2023-24.

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!