Han ska reda ut 30-miljonershärvan

Per Nilsson, erfaren företagsledare, får uppgiften att återställa ekonomin i Malmö FF. Efter avslöjandet om ett underskott om 30 miljoner har styrelsen utsett en ny vd, om än tillfälligt.

Per Nilsson tillträder omedelbart. Samtidigt påbörjar styrelsen nästa steg i rekryteringsprocessen som ska leda fram till den långsiktiga lösningen. Inledningsvis beräknas Per Nilsson att sitta minst fram till sommaren.

Erfaren företagsledare

Styrelsen har hittat personen som inledningsvis ska ersätta Pelle Svensson. Valet föll på Per Nilsson med ett förflutet bland annat som grundare och Vd i börsbolaget Human Care.

- I Per Nilsson känns det som att vi hittat rätt person i det läge vi befinner oss. Han är en entreprenör och mycket van vid att jobba i företag i MFF:s storlek. Han har lång erfarenhet av att leda medelstora företag och kan gå rakt in verksamheten, säger Håkan Jeppsson, ordförande i MFF till klubbens hemsida.

Per Nilsson är 57 år och har arbetat framgångsrikt som vd och i suttit i olika företagsstyrelser de senaste 20 åren. Han har ett gott kontaktnät såväl i närområdet som i övriga Sverige.

"Viktigast med ekonomisk stabilitet"

- Vi letade efter en person som är van vid att jobba i en så intensiv verksamhet som det är i MFF. Man måste vara en god kommunikatör och vara duktigt på att sälja, samtidigt som man måste kunna leda personalen och strukturera ett så brett arbetsområde som det faktiskt är inom dagens MFF, förklarar Håkan Jeppsson.

- Jag är otroligt glad och stolt över styrelsens förtroende. Samtidigt är jag mycket ödmjuk inför uppgiften. Malmö FF är en idrottsförening men också ett medelstort företag. För att kunna bibehålla de sportsliga framgångarna måste det till en ekonomisk stabilitet. Jag ser det som min främsta uppgift skapa den grunden, säger Per Nilsson.
 

Fakta

Fakta om Per Nilsson
57 år, gift med Anne-Marie, 5 barn i åldern 13 – 33 år.
Vd och delägare i riskkapitalbolaget Small Cap Partners
Grundare och Vd för Human Care AB
Chef enheten Specialfinans vid Svenska Finans
Studier vid Lunds Universitet i Ekonom och Beteendevetenskap

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Svensk Gymnastik växer - som inget annat förbund. Efter ett stort tapp under pandemin vände kurvan över antalet medlemmar i fjol och trenden håller i sig i år. Siffrorna för 2023 visar en total ökning om sex procent, eller 13 763 aktiva. inte mindre än 237 201 individer är aktiva i 924 föreningar, över hela landet. I 259 av Sveriges 290 kommuner finns minst en gymnastikförening.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 1000 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.