Zlatan öppnade dörrarna på jättevillan

Lika nyfikna som alla andra var spelare och ledare i fotbollslandslaget. Men till skillnad mot de flesta fick lagkompisarna och förbundskapten Erik Hamrén komma till Zlatans 50-miljonersvilla på Ribersborgsstranden för grillparty.

Familjen Ibrahimovic-Seger bjöd hela fotbollslandslaget på grillparty och alla fick njuta av utsikten mot Öresund från Patriciervillan från 1910.

Avslöjades under resan

De cirka 25 personerna hade gott om utrymme. Villan är på ca 500 kvm med bland annat fyra sovrum, salong, matsal och bibliotek och har en tomt om 1 800 kvm.

Det var för fyra år sedan som familjen Ibrahimovic-Seger köpte huset för 25 miljoner kronor och sedan dess har huset och tomten genomgått en omfattande renovering och ombyggnad för nästan lika mycket.

Nu blev landslaget plötsligt inbjudna av Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic på grillfest.

När hela gänget klädda i sina speciella fritidskläder klev in i bussen vid hotell Hilton var målet först hemligt, men avslöjades under resan.

Roligt att bli hembjuden

Landslagsledningen hade frågat Zlatan som tyckte att det var en bra idé och han och Helena höll i de praktiska bitarna. I cirka 2,5 timme bjöds fotbollslandslagets spelare och ledare på grillat.

- Jag tror att alla tyckte att det var roligt att få bli hembjudna till Zlatan. Huset är väldigt fint och det var ett skönt avbrott, berättade presschefen Hans Hultman i efterhand.

Grillbuffén var uppskattad och Zlatan hävdade att det var han själv som hade skjutit det vildsvin som erbjöds gästerna.

Sköt svinet själv

- Ja, jag sköt vildsvinet själv, sa Zlatan vid söndagens presskonferens.

- Jag vet inte om det är en viktig fråga men jag sköt vildsvinet själv.

Zlatan berättade om hur festen hade tillkommit.

- Jag fick frågan av Erik (Hamrén) om vi kunde ha en fest i mitt hem. Det var inga problem. Alla är välkomna i mitt hem. Mitt hem är allas hem. Hur viktigt det är vet jag inte. Det är viktigt för er (journalisterna) kanske. Ni kanske är välkomna nästa gång, sa Zlatan.

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Bandy-VM avgörs i Irkutsk vid Bajkalsjöns strand i södra Sibirien 28 mars – 5 april. Den nya hallen är en våt dröm för alla som drömmer om något liknande. Den kostar drygt 1 miljard kronor och rymmer 6 000 åskådare.

Den 27 januari arrangeras Idrottsgalan i Globen. I dag släpptes namnen på de som konkurrerar om Radiosportens Jerringspris för årets bästa idrottsprestation. Svenska folket är jury, konkurrensen är stenhård, vad sägs om Daniel Ståhl, Mondo Duplantis, Hanna Öberg, Sarah Sjöström, Frida Karlsson...

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Från och med 2021 är det slut med sponsorbidrag från Astra Zeneca till ungdomsidrotten i Södertälje!

En traditionell storsponsor, men beslutet är oåterkalleligt.

Konkurrensen om tv-rättigheter till sport är skarp. När väl kanalerna har gjort sin erövringar kommer nästa kamp – att hitta medarbetare. Sportvärlden i Sverige är inte helller så stor så konkurrensen om dugligt folk pågår alltid. Senaste nytt:. Alexander Axén lämnar, enligt Fotboll Direkt, tv-jobbet på C More för konkurrenten Discovery. Och där uppges att Jens Fjällström ska vara klar för en come-back.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.