Landslagsspelare blir fotomodeller

Ola Toivonen och Sebastian Larsson som sköt Sverige till EM frontar Brothers vårkampanj. Lagom till EM i fotboll 2012 går Brothers på välskräddad offensiv. Här ser du filmen från fotoarbetet i London.

Brothers har för vana att anlita välkända idrottsutövare. Mats Sundin, Henrik Lundqvist, Marcus Hellner och Johan Olsson har alla dressats i Brothers kläder.

Inspirerar svenske mannen

Sebastian Larsson och Ola Toivonen som till vardags spelar i Sunderland respektive PSV Eindhoven utökar nu sina cv genom att fronta Brothers vårkampanj. De ska inte bara inspirera den svenska mannen genom sina internationella framgångar, utan också genom att visa upp en väldressad stil.

Ola och Sebastian har genom målmedvetenhet nått stora framgångar. De blev fotbollsstjärnor, nu blir de också modeller. Som det heter i pressreleasen: ”de står för många av Brothers värderingar, från god stil till manlig gemenskap och kamratanda.”

- Vi är väldigt nöjda med att två så framträdande EM-spelare bär upp årets vårkampanj, säger Maria Sjöstrand, marknadschef Brothers.

Fotades i London

I kampanjen som fotograferades i London syns Larsson och Toivonen i allt från skräddade kostymer till vind- och vattenavvisande ”windbreakers” – ett plagg som är en del av Brothers lansering ”Athletic Project”.

Välsittande kostymer och fotbollsspelare går hand i hand och den här säsongen tar Brothers ett steg mot att göra kostymen mer modern och mindre formell: ”The Suit Combo” är en kostym i bomullstwill som kan bäras som den är – alternativt mixas med kavaj i en färg och byxa i en annan.

- Jag vet att det är viktigt med en schysst image som fotbollsspelare. Jag tycker det är riktigt kul att vara med i ett sådant sammanhang. Dessutom får jag prova på att arbeta som modell, säger Sebastian Larsson som inom loppet av bara några veckor fått två stora uppdrag.

Först blev han Pepsis nya svensk, efter Fredrik Ljungberg, och i umgänge med bl a Lionel Messi, och så det här uppdraget för Brothers.

En representant för den utländska sponsor som ska rädda ÖFK:s existens med en gåva om 15 miljoner kronor förnekar i lördagens Expressen all kännedom om en sådan transaktion. Senare på lördagen presenterades ett uttalande på klubbens hemsida under rubriken ”ÖFK ochPuls8 gör ett gemensamt uttalande".

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Det var som en saga. Lilla Åby-Tjureda gjorde på tre år en blixtresa till elitserien i bandy. Byggde rekordsnabbt och rekordbilligt en hall för 43 miljoner kronor som stod klar till premiären. Allt var glädje, hurrarop och applåder. Men alla sagor slutar inte lyckligt. Laget kom toksist i elitserien.

Så frågan är vad som händer? Blir det en snabbresa nedåt nu?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.