Kennets inititiv ger mer än en halvmiljon

Kennet Cup är ett initiativ av förre landslagsspelaren Kennet Andersson och har sedan 2010 stöttat kampen mot prostatacancer i samarbete med Cancerfonden för att samla in pengar och belysa kampen mot sjukdomen.
Magnus Wislander, högaktuell i Mästarnas Mästare, ledde sitt handbollsgäng som skulle försvara segern från i fjol i Kennet Cup. Men arrangörerna själv tog hem förstapriset... Foto Jonas Ekströmer, Scanpix


Kennet och övriga i staben bakom cupen har under året kunnat räkna in ett 20-tal sponsorer och via andra aktiviteter hade insamlingen vuxit. Slutligen beräknas summan hamna på drygt 600 000 kr.

Han med pistolerna

Vid arrangemanget på Heden Hans eget lag, Team Kennet, vann hela turneringen och det var populärt. På speakern Roberto Vacchis uppmaning visade Kennet sin gamla segergest, den där med en låtsasrevolver i varje hand,eftersom han blev målskytt vid ett flertal tillfällen.

Många spelare från VM-truppen 1994 fanns på Heden. I laget deltog Thomas Ravelli, Patrik Andersson, Joachim Björklund, Roland Nilsson, Pontus Kåmark, Stefan Rehn, Anders Limpar, Magnus Erlingmark och Mikael Nilson odch därtill var Martin Dahlin och Teddy Lucic åskådare. Och de hade sällskap av dåvarande förbundskaptenen Tommy Svensson.

Idén med Kennet Cup i fotboll föddes 2009 då Kennet sprang Göteborgsvarvet och tillsammans med flera av sina gamla fotbollskompisar samlade in pengar. Nu, för tredje året arrangerade han Kennet Cup tillsammans med eventbolaget Oceangroup , den gamla IFK Göteborgskamraten Mikael Martinsson och Fredrik Strömgren. 

Fyra kändislag

Kennet Cup bestod av 16 lag med tio spelare i varje. Av dessa 16 lag drog fyra till sig intresset lite extra:

Hockeylaget hade en blandning av gamla och ny ishockeystjärnor från NHL och Elitserien.
Fotbollsgänget bestod av hjältarna från fotbolls-VM 1994.

Tjejlaget var en kombination av aktiva fotbollstjejer och f.d. idrottsstjärnor som Erica Johansson och Louise Carlsson.

Handbollslaget med kapten Magnus Wislander i spetsen.

Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.