Siba miljonsatsar på Hockeyligan

Hemelektronikjätten Siba gör en mångmiljonsatsning och blir Hockeyligans nya stora sponsor. Företaget kliver in på landets alla elitserierinkar med fullskalig närvaro och kampanjer kopplade till hockeyn.

Avtalet ger SIBA statusen nationell sponsor under säsongen 2009/2010 med option på förlängning i ytterligare två år. På landets alla rinkar kommer under de kommande dagarna hemelektronikjätten SIBA att exponeras.

- Siffrorna talar sitt tydliga språk. Våra kunder och säljare är mycket hockeyintresserade. Vi vill nå dem när de följer Elitserien, vare sig de hejar på sitt favoritlag på läktaren, sitter i TV-soffan eller besöker våra varuhus för att köpa nya teknikprylar som förhöjer matchupplevelsen, säger Fabian Bengtsson, VD SIBA.

För Hockeyligans del innebär SIBAs inträde att säsongen 2009/2010 inte bara har startat med publikökning på två procent utan att ytterligare ett offensivt företag väljer Elitserien som samarbetspartner.

- Det känns för Elitserien helt rätt att ett av Sveriges ledande detaljhandelsföretag inom hemelektronik tar steget in i Sveriges populäraste sport och liga.  Samarbetet innehåller många nya, spännande grepp som svenska folket redan i höst kommer få ta del utav, säger Ulf Rönnmark, marknadschefen för Svenska Hockeyligan.

Kampanjerna startar under oktober månad och fortlöper till och med sista finalen i vår. Avtalet är skrivet på ett år med option på ytterligare två.

Ikväll har Östersunds Fotbollsklubb ett extra årsmöte. Bara två frågor på dagordningen: en nödvändig valberedning och stadgar som är RF:s normalstadgar. Men de som tror att det ska bli ett lugnt möte tror fel. ÖFK:s supporterförening Falkarna är på krigsstigen. 

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Göteborgsvarvet får ny chef.och det blir för första gången kvinna som högst ansvarig. Annika Knutsson byter stol på göteborgsvarvets kansli. Hon blir Race director för Göteborgsvarvet  och tillförordnad förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inte nog med att landslaget inte är på plats vid kvällens TV-sända fotbollsgala, vilket innebär fullt utrymme för damlandslaget, men det var nära ett fiaskot närSvenska fotbollförbundet glömde att boka Globen. Nu hålls galan på Hovet.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.