Siba miljonsatsar på Hockeyligan

Hemelektronikjätten Siba gör en mångmiljonsatsning och blir Hockeyligans nya stora sponsor. Företaget kliver in på landets alla elitserierinkar med fullskalig närvaro och kampanjer kopplade till hockeyn.

Avtalet ger SIBA statusen nationell sponsor under säsongen 2009/2010 med option på förlängning i ytterligare två år. På landets alla rinkar kommer under de kommande dagarna hemelektronikjätten SIBA att exponeras.

- Siffrorna talar sitt tydliga språk. Våra kunder och säljare är mycket hockeyintresserade. Vi vill nå dem när de följer Elitserien, vare sig de hejar på sitt favoritlag på läktaren, sitter i TV-soffan eller besöker våra varuhus för att köpa nya teknikprylar som förhöjer matchupplevelsen, säger Fabian Bengtsson, VD SIBA.

För Hockeyligans del innebär SIBAs inträde att säsongen 2009/2010 inte bara har startat med publikökning på två procent utan att ytterligare ett offensivt företag väljer Elitserien som samarbetspartner.

- Det känns för Elitserien helt rätt att ett av Sveriges ledande detaljhandelsföretag inom hemelektronik tar steget in i Sveriges populäraste sport och liga.  Samarbetet innehåller många nya, spännande grepp som svenska folket redan i höst kommer få ta del utav, säger Ulf Rönnmark, marknadschefen för Svenska Hockeyligan.

Kampanjerna startar under oktober månad och fortlöper till och med sista finalen i vår. Avtalet är skrivet på ett år med option på ytterligare två.

Med Vancouver-stjärnan Elias Pettersson, 21 år, som affischnamn, och med samarbetsavtal med världens största skridskotillverkare, kanadensiska Bauer, är Sundsvallsföretaget Prosharp, en allt större aktör i hockey-världen.

Allt började hemma i garaget hemma mot Rune Eriksson i Njurunda, ingenjör och med ett varmt hockeyhjärta.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Startavgifter i motionslopp ingår nu i det friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. Hästkörning, agility, sportfiske och enduro omfattas också, efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen.

 

 – Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Det gäller såväl fritidsaktiviteter med ett mindre inslag av motion som mer avancerade kurser som vi tidigare inte har kunnat godkänna, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Över en halv miljon insamlade på ett dygn

Brynäs vädjan till fansen för att säkra stjärnorna har gett ett ett sanslöst gensvar! På bara några timmar samlade Brynäs fans in över 628 000 kr efter klubbens vädjan om hjälp för att slutföra  stjärnvärvningarna. Insamlingen ska hjälpa SHL-klubben att finansiera värvningarna av forwarden Patrik Berglund, 32, och backen Simon Bertilsson, 29.