adidas skriver miljonkontrakt med Lotta

Lotta Schelin växer allt mera som den verkliga stjärnan i fotbollslandslaget. Ytterligare ett bevis är att adidas har tecknat ett miljonkontrakt med henne fram till och med sommaren 2014.

Under VM i Tyskland spelade och marknadsförde Lotta Schelin den senaste fotbollsskomodellen F50 adizero och använder nu likadana skor som en annan rätt duktig spelare, Leo Messi. 

Ett treårigt avtal

Hon räknas som en av damfotbollens största namn i världen och hade ett förmånligt förhandlingsläge när adidas sökte kontakt. Lotta Schelin har nu signat ett kontrakt som inkluderar även OS 2012 och EM 2013 på hemmaplan.

Ett avtal som via proffsspel och landslagsrepresentation ger adidas bra marknadsföring. Lotta Schelin har fått ett av de bästa skokontrakten någonsin.

- Lotta är inte bara en av Sveriges och världens just nu mest framstående fotbollsspelare utan representerar även på ett utmärkt sätt de värderingar adidas står för. Vi ser fram emot att se vilka höjder Lotta kan nå, säger Jonas Carlström, nordisk sponsringschef på adidas.

Älskar sin sko

Lotta Schelin ska representera adidas fotbollskoncept F50 – en produktserie specialgjord för spelare som gärna sticker ut på planen.

Den sko hon kommer att spela i, F50 adizero, bärs av många internationella stjärnor och blev med sin revolutionerande vikt, endast 150 g, en stor succé då den lanserades och är idag en av världens mest sålda fotbollsskor.

- Skorna är viktigaste av allt och att spela i en sko som känns snabb, lätt och snygg är perfekt, säger Lotta Schelin.

Lotta får tre veckors semester

Efter firandet på plats i Tyskland kom damlandslaget till Göteborg på måndagsförmiddagen för ett stort partaj med alla fans på Götaplatsen och medverkan vid Lotta Engbergs allsång på Liseberg.

Spelarna hann också med att träffa sina närmaste innan vardagen och en något lugnare tillvaro gäller från tisdagen.

Lotta Schelin får tre veckor semester och vill kopplavav från fotbollen totalt. "Tre veckor, det låter underbart. Jag måste verkligen ta tillvara på den här semestern", menar svensk damfotbolls omslagstjej.

Wayne Gretzky, världens kanske bäste ishockeyspelare genom tiderna, är delägare och marknadsförare i  Gold Town Games, ett företag i Skellefteå som utvecklar mobilspel. World Hockey Manager har blivit en succé i en rad länder. Gretzky upptäckte och tyckte själv om spelet när han fick testa lite tillsammans med en av sina söner hemma i Los Angeles.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.