Bonnierförlagen gör annorlunda sponsring

Ett annorlunda partnerskap är presenterat. Svenska Basketbollförbundet och Bonnierförlagen gör gemensam sak, skapar ”Läs spelet” med undertonen att idrott och läsning utvecklar varandra.

Samarbetsavtal sträcker sig över tre år och inleds med projektet ”Läs spelet”. Projektet tar böckerna till basketplanen för att hjälpa fler barn hitta in i böckernas värld.

Utvecklande för alla

- I debatten ställs kultur och idrott inte sällan mot varandra. Litteratur och idrott är redskap för utveckling och välmående, Bonnierförlagen och SBBF jobbar för just detta och vi tror att vi gör det bättre tillsammans, säger SBBF:s ordförande Hans von Uthmann.

- Vi vill skapa möjligheter för ett bra manus till det egna och medspelarnas liv, och vi vill bidra till att fler barn och ungdomar blir bättre playmakers och kan slå passningar som gör livet rikare, fortsätter Hans von Uthmann.

Varför böcker och basket?

”Båda är utvecklande, de ”gängar i varandra”. Man roar sig, lär sig nytt, efter träningen får du med bokens hjälp del av den vila du behöver, och utvecklar ändå fantasi och kreativitet. Det ökar dina chanser att hitta fler och bättre lösningar på utmaningar, på och utanför basketplanen”, heter det i en slags programförklaring.

Basket en integrerande sport

Parterna är förväntansfulla och menar också att läsning ger större förståelse för andras situation och gör människor mera empatiska. ”Det för dig närmare andra människor och gör dig till en bättre lagspelare, på och utanför planen”, som det uttrycks.

- Genom att läsa böcker utvecklar man sitt språk. Ett rikt språk gör det mycket lättare att ta sig in och bli en del av samhället. Eftersom basketen är Sveriges mest integrerade och jämställda idrott är vi stolta över att kunna bidra till den integrationen genom vårt samarbete med SBBF, säger Bodil Unenge, marknadskommunikationschef på Bonnierförlagen.

Samarbetet mellan Bonnierförlagen och SBBF har utvecklats med stöd av Håkansson United.


Styrelsen i Helsingborgs IF tar ett annorlunda initiativ och deklarerar öppet  till alla anhängare och partners att en kris växer allt större. Klubben tappar intäkter i format och redogör i ett öppet brev för situation och att det bara kommer bli värre.

”HIF: ledning kan konstatera att coronaviruset och dess effekter på samhället innebär stora påföljder för föreningens ekonomi under resten av 2020”. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.