Mercedes kör in på centercourten

För två år sedan tog Skistar av sig pjäxorna och klev in på centercourten som huvudsponsor i Skistar Swedish Open i Båstad. Nu rullar Saab ut från samma centercourt och avlöses av Mercedes-Benz som ytterligare en huvudsponsor.

- Vi är stolta över att Mercedes väljer oss, det sätter en kvalitetsstämpel på evenemanget. Nu skall vi tillsammans med Mercedes och våra andra starka partners fortsätta att utveckla både herr och damveckan, säger turneringschefen Thomas Wallén.

"Ska till topp tre"

- Målsättningen står fast, vi vill bli det tredje största tennisevenemanget i Europa efter Wimbledon och Roland Garros.

Mercedes har tecknat ett fyra-årigt huvudsponsor avtal med de båda Båstadstävlingarna. Parterna vill inte prata pengar, men uppskattningvis handlar det om runt 8 miljoner.

Tennisfirma Christer Hult och Thomas Wallén byter alltså bil. Efter många år med Saab som samarbetspartner på bilsidan stod nu Mercedes Benz för en omkörning. I konkurrens med andra bilmärken, ska betonas, men Mercedes kom med främsta budet.

Handplockar tävlingar

Företaget har en lång historia inom tennisen och man var fram till och med 2008 huvudsponsor för ATP Touren.

Nu väljer Mercedes att handplocka de mest intressanta tävlingarna och har i år också tecknat ett stort sponsor avtal med US Open.

- Tennisveckorna i Båstad är ett av Skandinaviens mest populära idrottsevenemang med hög profil. Vi får möjlighet att presentera våra nya modeller för en, för oss, mycket intressant publik. Mercedes har varit med i Båstad för många år sedan och det känns helt rätt att komma tillbaka, säger Johan Olsson, försäljningschef Mercedes-Benz Sverige.

80 miljoner i omsättning

De båda tennisevenemangen omsatte närmare 80 miljoner kronor i somras. Inte minst beroende på mycket bra publiksiffror.Runt 250 000 personer kom till Båstad under sommarveckorna.

Men fördelningen är ändå så skiftande som cirka 15 miljoner för damtävlingen och 65 för herrtävlingen.

Ett faktum som speglas i prispengarna, där damettan vann 1,4 miljoner kronor medan 4,6 miljoner kronor går till herrsegraren.

Här är alla sponsorer

Herrveckan, Skistar Swedish Open, spelas nästa år 7-15 juli och följs därefter direkt av damveckan, Sony Ericsson Swedish Open som färdigspelas den 22 juli. Tävlingarna ingår i ATP och WTA Touren.

Förutom Mercedes är följande huvudsponsorer klara för nästa års tävlingar:

Skistar Swedish Open; SEB, Vattenfall, Tieto, Leaf, DI, Intrum Justitia och Sony Ericsson.

Sony Ericsson Swedish Open; Collector, Oriflame, Eon, Elite Hotels, Leaf och Pyramid.

Styrelsen i Helsingborgs IF tar ett annorlunda initiativ och deklarerar öppet  till alla anhängare och partners att en kris växer allt större. Klubben tappar intäkter i format och redogör i ett öppet brev för situation och att det bara kommer bli värre.

”Våra beräkningar pekar mot att vi skulle gå med 17,6 miljoner back 2020 om allsvenskan startar i juni”, säger klubbens ordförande Krister Azelius.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det  blir följden av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Men att träna går bra - och är en rekommendation.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.