Här får Sverige sin egen olympiska camp

Anläggningen Playitas på Fuerteventura blir svensk olympisk Camp inför OS i Rio 2016. Här ska svenskarna ladda och det har blivit möjligt tack vare en idé från reseföretaget Apollo som nu blir SOK:s samarbetspartner.
Här är simbassängen på Playitas där kommande olympier får möjlighet att träna.


- Ja, vi läste helt enkelt om att SOK letade efter en träningsanläggning på varmare breddgrader. Så vi tog kontakt, presenterade ett förslag som lockade SOK, berättar Nina Hornewall, Apollos Sverigechef.

Framgångsrik satsning

Nu var intresset ömsesidigt och resebolagets Daniel Giray flög ned till Kanarieöarna med SOK:s Stefan Lindberg och Peter Reinebo för ett studiebesök. På Fuertuventura finns träningsanläggningen Playitas och den köptes för fyra år sedan av den schweiziska resekoncernen Kuoni som äger   Apollo.

Sedan övertagandet har Apollo Norden satsat och successivt byggt ut anläggningen som ligger vid öns sydöstra kust och består av ett stort hotellkomplex.

Satsningen på träningsresor har varit framgångsrik och antalet reseenärer ökar stadigt. Tidigare dominerade danskarna, men nu är svenskarna den största gruppen bland privatpersoner och idrottare.

Stor anläggning

- Människor kommer i både grupp och enskilt för kombinera semester med träning. Vissa tränar på egen hand, andre föredrar gruppträning som pågår hela dagarna, berättar Danel Giray.

Fem-sex timmar från Sverige i ett betydligt mer inspirerande klimat är det mycket lättare att motivera sig för träning.

På området finns i dag gym, tennisbanor, en inomhushall, löparslingor, 18-håls golfbana och nu ska allt få en ansiktslyftning bestående av ett nytt kampsportcenter, samtidigt som bl a simbassängen ska renoveras och banan för rullskidor ska få ny asfalt.

Samlar hela OS-truppen

- Vi samarbetar med kommunen på Fuerteventura och det innebär att vi också har tillgång till fotbollsstadion och friidrottsarenan, betonar Nina Hornewall.
Peter Reinebo och Stefan Lindeberg behövde inte höra så mycket mera. Nu är ett avtal skriver och SOK:s har utsett Playitas till en olympisk camp.

Det innebär att svenska idrottare får helt nya träningsmöjligheter inför sommar-OS i Rio 2016 och vinter-OS i PyeongChang 2018. De kan åka hit ensamma eller i trupp, de behöver bara boka via SOK som sedan varslar Apollo så finns den möjligheten.

Här har Bragdmedaljören Lisa Nordén sin bas. Hon bor här i långa perioder och tränar på Playitas. Apollo har också sedan 2010 ett avtal med Svenska Triathlonförbundet.

Nu kommer SOK kontinuerligt att arrangera läger inför OS. I november 2015 blir det Olympic Camp inför Rio 2016, då hela den blivande OS-truppen samlas på Playitas för träning, utbildning, information och praktiska förberedelser.

Thomas Ejderhov

Östersunds FK har nu presenterat en kontrollbalansräkning som kommer att väcka reaktion.  Här värderas spelarna till 60 miljoner kronor och plötsligt kan klubben visa ett plus på 23 miljoner och ett eget kapital på 19 miljoner.

Östersunds FK har uppfunnit hjulet för att undvika konkurs. Det framgår i en kallelse till den nya bolagsstämman 21 april. Den nya värderingen är ett sätt att återställa det egna kapitalet och undvika konkurs.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Håll i er nu. Av alla kreativa förslag för att hålla i gång idrotten kommer det kanske mest otroliga från England. Som en möjlighet fortsätta med racingens Storbritanniens GP, finns ett sannerligen unikt förslag -  loppet ska köras åt fel håll. 

 

 

Håll i er nu. AV alla kreativa förslag för att hålla i gång idrotten kommer det kanske mest otroliga från England. Som en möjlighet fortsätta med racingens Storbritanniens GP, finns ett sannerligen unikt förslag -  loppet ska köras åt fel håll. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Enligt The Times kommer fler av säsongens Premier League-matcher att TV-sändas om säsongen kommer igång. Sedan 2012 har England haft förbud att sända klockan 16-matcherna på lördagen.

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.