Succéer och fiaskon – det är OS det!

1 dag 3 tim sedan''Bekvämlighet. De tränar inte.'' Det är det gamla Åsarna-trollet Thomas Wassbergs svar på frågan varför det går så trögt för de svenska skidåkarna. Männen alltså. Nog tror jag de tränar. Men män är nog bekvämare än kvinnor och väljer bort de plågsamma sporterna. Kris på herrsidan. Medaljer till damerna.
Åke StoltÅke Stolt

Ge alla fyra bragdguldet!

3 dagar 2 tim sedanHej, och hjärtligt välkomna till dagens bragdjurymöte.Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Hanna Öberg eller Frida Hansdotter?Ordet är fritt.Tack, då röstar jag på...
Åke StoltÅke Stolt

Vilken underbar familj!

4 dagar 2 tim sedanBörja med skidskytte - träffa nya kamrater!Urgammal, usel vits. Jag vet. Men ändå. Jag tror aldrig jag sett och förstått förrän nu, hur ärliga, uppriktiga och generösa orden och tårarna är i skidskyttefamiljen när någon har framgång. Vi fick Sebastian Samuelsson. Bara det en skänk från ovan. Och så Hanna Öberg - den kanske mest överraskade guldmedaljören i den svenska olympiska historien. 
Åke StoltÅke Stolt

Källström flyger dubbelt

5 dagar 21 tim sedanDet är faktiskt sant. 120 medarbetare har flugit till Sydkorea för att bevaka OS för svenska TV-tittare. Discovery och Kanal 5 och Eurosport gör en satsning just nu på vinter-OS som är den största någonsin bland svenska TV-bolag som har köpt bildrättigheterna utomlands för ett internationellt sportevenemang.
Göran SöderlundGöran Söderlund

Stina en stjärna i tiden

6 dagar 12 min sedanMånga gamla, konservativa skidhjältar fnyste och hånskrattade. Sprint – vad är det? Knappast skidåkning. Nu vet vi. Sprinten är skidsporten i tiden, Stina Nilsson snöstjärnan alla gillar. En TV-succé. En ekonomisk magnet. Och verkligen sporten för framtiden när snön blir en bristvara.
Åke StoltÅke Stolt

Vilken pang-sensation!

1 vecka 1 tim sedanMånga kommer som medaljhopp – de flesta tyngs av förväntningarna men några går hem, med besked, konstaterar Åke Stolt efter Sebastian Samuelssons genombrott. 
Åke StoltÅke Stolt

Det kan man Kalla bragd!

1 vecka 2 dagar sedanDet går bra nu för Sveriges bästa skidföretag - Charlotte Kalla AB på Mellanvägen 6 i Tärendö. Chefen själv måste vara mer nöjd med sin marknadschef och PR-kvinna. Guld första dagen. Det artar sig till ett tredje succé-OS i rad för en av Sveriges starkaste idrottskvinnor genom tiderna.
Åke StoltÅke Stolt

Bygg ett eget OS-reservat

1 vecka 3 dagar sedanDe 23:e olympiska vinterspelen är invigda. Vi kan kalla det en fantastisk show, televiserad från Pyeongchang i Sydkorea. Men hur mycket är på riktigt? Hur mycket av det en gång så enkla och oskyldiga olympiska är idag illusioner. Det mesta tillverkat i datorer, snön är inte heller på riktigt och vad är det som rusar runt i ådrorna på dem som skall stå för den verkliga underhållningen?
Åke StoltÅke Stolt

Stenmark kommenterar från OS

1 vecka 3 dagar sedanIngemar Stenmark är Discoverys senaste OS-värvning. Stenmark ska kommentera alpint i Kanal 5 och Eurosport.
Göran SöderlundGöran Söderlund

När Vinterlandet föddes på nytt

1 vecka 4 dagar sedanEtt jubileum värt att uppmärksamma; det är tjugo år sedan i år som den stora svenska OS-satsningen sjösattes. Två riktiga OS-fiaskon 1992 och 1994 i Albertville och Lillehammer (något lite räddade av Pernilla Wibergs två guld och Tre Kronors triumf i Norge) sved dubbelt i det svenska skinnet, konstaterar Åke Stolt.
Åke StoltÅke Stolt

OS-krönikor i Idrottens Affärer

1 vecka 6 dagar sedanI morgon,fredag, den 9:e, invigs OS i PyeongChang i Sydkorera. Spelen har fått en extra dimension av politiska, ekonomiska och medicinska spel, en rest från senast, skandalspelen i Sotji.Åke Idrotten Affärers ÅkeStolt har bevakat 15 olympiska spel på plats och skrivit två stora verk om OS. Vem kan bättre se dessa spel ur ett perspektiv?  Nu är Stolt vår krönikör och din ciceron!
Åke StoltÅke Stolt