Hammarby kartlägger Sverige

Hammarby Fotboll har sjösatt en ny scoutingorganisation där fotbollsspelare i hela Sverige ska kartläggas. Fyra scoutingsamordnare med varsitt nätverk sammanställer uppgifter om duktiga svenska fotbollsspelare och rapporterar till klubben.
En av de fyra scoutingsamordnarna är IFK Norrköpings förre klubbdirektör, Tommy Wisell. De andra tre är före detta spelare i Hammarby, Roger Sandberg, Mikael Hellström och Jan Andersson.

 

Hammarby Fotboll har med sitt talangutvecklingssystem varit en av föregångarna bland svenska fotbollsklubbar. Nu tar Hammarby ytterligare ett steg för att ta fram etablerade svenska fotbollsspelare då organisationen Hammarby Fotboll Scouting sjösatts. Sverige har delats in i fyra regioner där Hammarby utsett en scoutingsamordnare i varje region. Varje samordnare har sitt eget nätverk av scouter och tipsare i respektive region.

- Organisationen är igång och vi har hunnit med att följa upp en del tips redan, både om spelare som kan bli intressanta och spelare som inte håller måttet, berättar Lasse Eriksson, fotbollschef Hammarby Fotboll AB.

- Vi tror att Hammarby kommer bli mer självständiga tack vare scoutingverksamheten och mindre beroende av externa partners vid spelarförvärv. Det finns många duktiga fotbollsspelare i Sverige som aldrig får chansen.

Hammarby Fotboll Scouting ska kompletteras med ytterligare två positioner i framtiden, en chefsscout och en internationell scout.

- Ambitionen är att vi ska ha en chefsscout, fyra scoutsamordnare, en internationell scout och några agenter som vi har förtroende för och vill jobba med. I dagsläget kanske vi har 25 scouter som jobbar åt oss, men ambitionen är kanske 100 scouter.

Scoutingsamordnare och deras regioner:

Region norr: Roger Sandberg

Region Stockholm: Mikael ”Hella” Hellström

Region mellersta: Tommy Wisell

Region syd: Jonas Andersson

Nu kommer en ny kalldusch för Östersunds Fotbollsklubb. SVT avslöjar att klubbens revisor utreds av Revisorsinspektionen för misstänkt partiskhet. Klubbens pressansvarige Niclas Lidström vägrar kommentera ärendet.

Åby/Tjureda har gjort en blixtresa till elitserien. På tre säsonger har den småländska klubben gått igenom två serier. I september/oktober ska en egen bandyhall stå klar. Den byggs på Åby IP.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Simdrottningen Sarah Sjöström har nyligen tecknat ett kontrakt med kinesiska mobiltelefon – och klockföretaget Huawei. Välkände agenten Daniel Wessfeldt är Sarah ekonomiska rådgivare. Nu avslöjar Wessfeldt att stavhopparen Armand ”Mondo” Duplantis, 19, kan bli en ny klient hos honom.

Han ställde sig framför alla representanter från spelbolagen och deklarerade tydligt:

- Dämpa er. "Annars kommer regeringen att att ta fram nya regler som begränsar marknadsföring", 

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) gjorde sig till talesman för åtskilliga svenskar

IFK Göteborgs supportrar börjar se en framtid igen. Under ett halvår har det enbart handlat om förluster, antingen pengar, ledare, anseende eller spelare. Nu vänder strömmen av nyheter. Det uppstår plustecken också. Klubben håller på att att bygga en ny ekonomi och på spelar- och ledarsidan tillkommer nya namn. På måndagen tillkännagav IFK att klubben har gjort klart med ett nytt och långsiktigt samarbete med Ekkono Soccer Services, med huvudkontor i Barcelona.