Hammarby kartlägger Sverige

Hammarby Fotboll har sjösatt en ny scoutingorganisation där fotbollsspelare i hela Sverige ska kartläggas. Fyra scoutingsamordnare med varsitt nätverk sammanställer uppgifter om duktiga svenska fotbollsspelare och rapporterar till klubben.
En av de fyra scoutingsamordnarna är IFK Norrköpings förre klubbdirektör, Tommy Wisell. De andra tre är före detta spelare i Hammarby, Roger Sandberg, Mikael Hellström och Jan Andersson.

 

Hammarby Fotboll har med sitt talangutvecklingssystem varit en av föregångarna bland svenska fotbollsklubbar. Nu tar Hammarby ytterligare ett steg för att ta fram etablerade svenska fotbollsspelare då organisationen Hammarby Fotboll Scouting sjösatts. Sverige har delats in i fyra regioner där Hammarby utsett en scoutingsamordnare i varje region. Varje samordnare har sitt eget nätverk av scouter och tipsare i respektive region.

- Organisationen är igång och vi har hunnit med att följa upp en del tips redan, både om spelare som kan bli intressanta och spelare som inte håller måttet, berättar Lasse Eriksson, fotbollschef Hammarby Fotboll AB.

- Vi tror att Hammarby kommer bli mer självständiga tack vare scoutingverksamheten och mindre beroende av externa partners vid spelarförvärv. Det finns många duktiga fotbollsspelare i Sverige som aldrig får chansen.

Hammarby Fotboll Scouting ska kompletteras med ytterligare två positioner i framtiden, en chefsscout och en internationell scout.

- Ambitionen är att vi ska ha en chefsscout, fyra scoutsamordnare, en internationell scout och några agenter som vi har förtroende för och vill jobba med. I dagsläget kanske vi har 25 scouter som jobbar åt oss, men ambitionen är kanske 100 scouter.

Scoutingsamordnare och deras regioner:

Region norr: Roger Sandberg

Region Stockholm: Mikael ”Hella” Hellström

Region mellersta: Tommy Wisell

Region syd: Jonas Andersson

Makthavarna i FIFA har tagit till sig av fotbollsdamernas kritik om snedfördelningen mellan damer och herrar i penningfrågan. Nu får damerna påökt men skillnaden mellan herrar och damer växer ändå.

Flera Premier League-klubbar fejkar sina publiksiffror avslöjar BBC, som har granskat samtliga PL-klubbar genom att jämföra klubbarnas officiella publiksiffra med den som polis och myndigheter har rapporterat.

 Som mest har en publiksiffra ”ökat” med upp till 12 000 åskådare den gångna säsongen. 

I floran av OS-nyheter dyker det upp en mycket oväntad. Nord- och Sydkorea vill samarbeta runt ett OS-arrangemang. De båda länderna har i en gemensam skrivelse kontaktat IOK med budskapet att de vill samverka runt sommar-OS 2032

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

2 100 cyklister och 500 funktionärer cyklar sedan 17 år till Paris för att samla in pengar till Barncancerfonden. I år har Team Rynkeby samlat in 97,7 miljoner kronor. Totalt har de här motionscyklisterna fått in fantastiska 451 miljoner kronor!

Det är med stolthet som jag idag kan berätta för er att SVT utsetts till världens bästa sporttv-kanal! SVT tilldelas priset “TV SPORT EMOTION AWARD - The best Tv Sport Channel of the World” i kategorin ”Sport values of a TV programme” på sportfilmfestivalen i Milano den 17 november.

Festivalen är en av världens största och mest ansedda film- och TV-festivaler med fokus på sport,skriver Åsa Edlund, chef för SVT Sport om priset och äran.

Vi har slutat att förvånas över fotbollsstjärnornas enorma inkomster. Men det franska underbarnet Kylian Mbappés övergång från Monaco till Paris S G får den mest garvade att åtminstone höja på ögonbrynen.